12 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/11, 10.30 πμ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΚΤΙΡΙΟ 9 - ΑΙΘΟΥΣΑ 12 - ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΣΕΠΟΛΙΩΝ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/11, 10.30 πμΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΚΤΙΡΙΟ 9 - ΑΙΘΟΥΣΑ 12

Τη Δευτέρα 13/11/2023 καλούνται να δικαστούν ξανά, από την αρχή, οι αγωνιστές Ορέστης Καττής, Λυδία Καττή, Νικόλας Καβακλής και Μάκης Λιβάνης, αφού την τελευταία μέρα της αρχικής δίκης τους, το Μάη του 2022 και ενώ αναμενόταν αθώωση όλων, παύτηκε η πρόεδρος της έδρας με άνωθεν παρέμβαση, δεν βγήκε απόφαση -παρά τη μακρά σειρά δικασίμων- και ανακοινώθηκε ότι θα ξεκινήσει η δικαστική διαδικασία ξανά!
Η διακοπή της δίκης και η επανέναρξή της είναι μια απαράδεκτη μεθόδευση σε βάρος αγωνιστών οι οποίοι -από κοινού με χιλιάδες λαού σε όλη τη χώρα- αμφισβήτησαν τις φασιστικής έμπνευσης απαγορεύσεις διαδηλώσεων κατά την περίοδο της καραντίνας. Οι συγκεκριμένοι δε αγωνιστές όχι μόνο καταδιώχθηκαν με λύσσα από τις δυνάμεις καταστολής, αλλά αντιμετωπίστηκαν και με ωμή βία.
Να υπενθυμίσουμε, επίσης, ότι η συγκεκριμένη δίκη είναι μία από τις δίκες που στρέφονται ενάντια σε όσους τόλμησαν στην περίοδο της καραντίνας να διαδηλώσουν στις 17 Νοέμβρη του 2020 και στις 6 Δεκέμβρη του 2020.
Η συγκεκριμένη δίκη βάλλει ευθέως ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα, που δέχονται ισχυρό πλήγμα με την αστυνομική πλεκτάνη που στήθηκε για να στηρίξει τον κρατική τρομοκρατία και την καταστολή της περιόδου της καραντίνας. Η δίκη ξαναρχίζει λίγες μέρες μετά την απαγόρευση και την καταστολή στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις της 1/11 και το βαρύτατο τραυματισμό της 16χρονης στο Ν. Ηράκλειο, λίγες μέρες μετά τη σύλληψη παλαιστίνιου διαδηλωτή για την ανάρτηση παλαιστινιακής σημαίας στο Σύνταγμα, και λίγες μέρες πριν την επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου
Η μεθόδευση για την επανέναρξη της δίκης εντάσσεται στα πλαίσια της φασιστικοποίησης και της καταστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, που έχει επιβάλει το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, και εφαρμόζει με συνέπεια η κυβέρνηση της ΝΔ.
Η πολιτική της φασιστικοποίησης, των απαγορεύσεων και της καταστολής έχει στόχο τον ίδιο το λαό, συμπληρώνει και στηρίζει την αντιλαϊκή αντεργατική επίθεση του συστήματος και την υποτέλεια της άρχουσας τάξης στους ιμπεριαλιστές πάτρωνες της.

- Να αποσυρθεί κάθε κατηγορία σε βάρος όλων των συλληφθέντων και να παυθεί κάθε δίωξή τους.
- Να αθωωθούν όλοι από όλες τις κατηγορίες.
- Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη διαδήλωση, την κινητοποίηση, την απεργία και την πολιτική δράση.
- Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει!
- Όλοι στις διαδηλώσεις για το Πολυτεχνείο!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/11, 10.30 πμ
ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
ΚΤΙΡΙΟ 9 - ΑΙΘΟΥΣΑ 12

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Η στήλη του διαλόγου θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 20/6
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr