10 ΑΠΡΙΛΗ 2024

νέοι-νέες του ΚΚΕ(μ-λ): Με ψηλά τις γροθιές! Με αγώνες να κερδίσουμε τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει!

Η περίοδος ξεχειλίζει απ’ την οργή και την αγανάκτηση του λαού, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Το σάπιο αυτό σύστημα, που υπηρετεί η πολιτική αυτή και όλοι οι διαχειριστές του, δεν σταματά να δολοφονεί, να συνθλίβει κάθε δικαίωμα και ελευθερία, να επιδιώκει την καταπίεση και την υποταγή μας, με κάθε τρόπο. Για το σύστημα της βίας και εκμετάλλευσης δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Οι εκφραστές του ξέρουν πολύ καλά ότι η οργή μας, που βράζει, θα ψάξει δρόμο έκφρασης στη συγκρότηση αγώνων και αντιστάσεων. Και γι' αυτό θωρακίζονται.

Η φασιστικοποιηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής εντείνεται και στόχο έχει το τσάκισμα και τη φίμωση κάθε φωνής αντίστασης. Η βιομηχανία συνδικαλιστικών και πολιτικών διώξεων, που έχει απλωθεί σε εκπαιδευτικούς και σε άλλους εργασιακούς χώρους, οι 49 συλλήψεις φοιτητών στη Θεσσαλονίκη, οι συλλήψεις και τα κυνηγητά μαθητών, οι απολύσεις στο ΕΚΠΑ, αποτελούν κάποια παραδείγματα αυτής της πολιτικής.

Στην πραγματικότητα φοβούνται και θέλουν να βγάλουν στην παρανομία τους αγώνες και τα όργανα πάλης μας. Τα σωματεία μας, τους συλλόγους, τις γενικές συνελεύσεις, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις. Με εργαλείο τους νόμους Χατζηδάκη – Γεωργιάδη, τον νόμο για τον νέο ποινικό κώδικα (που καθόλου «στα χαρτιά» δεν έχουν μείνει, αντίθετα εφαρμόζονται κανονικότατα), και συνολικά όλο το νομικό οπλοστάσιο, δίνεται η δυνατότητα στην κυβέρνηση και στο σύστημα, συνολικά, να επιβάλει τέτοιες πρακτικές και τακτικές.

Η ίδια πολιτική είναι που δίνει χώρο και οπλίζει τους φασίστες και νέο-ναζί να παίξουν τον βρώμικο και δολοφονικό τους ρόλο. Ως γνήσια παιδιά και υπηρέτες του καπιταλισμού τα βάζουν με τους αδύναμους και τους καταπιεσμένους. Επιτίθενται σε αγωνιστές, σε αγωνιζομένους μαθητές, σε πρόσφυγες, σε μετανάστες, σε μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Η ίδια πολιτική είναι που γεμίζει ασφυκτικά την πόλη μας με κλούβες και ΜΑΤ, για να κάνουν το… «καθήκον τους». Να υπηρετήσουν, δηλαδή, πιστά τον θεσμικό τους ρόλο να καταστέλλουν δολοφονικά κινητοποιήσεις και να τρομοκρατούν αγωνιστές. Παρουσία τους, δολοφονήθηκε ο Φύσσας, ο Ζακ, η 28χρονη Κυριακή Γρίβα. Με το δικό τους χέρι ο Αλέξης Γρηγορόπουλος. 

Δεν μας τρομοκρατούν! Θα αντισταθούμε στους δρόμους του αγώνα!

Όπως βγήκαμε μαζικά στους δρόμους, διαδηλώνοντας σε ολόκληρη τη χώρα, για πάνω από τέσσερεις μήνες, και με συνελεύσεις, καταλήψεις και συλλογικό μαζικό αγώνα αντιπαλέψαμε το νόμο Πιερρακάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και για μια σκληρά ταξική παιδεία. Έναν αγώνα που μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί!

Ο κόσμος που φτιάχνουν δε χωράει τον δικό μας! Ξέρουν ότι ο μόνος που μπορεί να ανατρέψει το σύστημα της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης είναι ο αγώνας μας. Τρέμουν γιατί ξέρουν τη δύναμη μας. Τρέμουν και επιδιώκουν να συντρίψουν κάθε δυνατότητα αντιπαράθεσης με τη σαπίλα τους.

Στους αγώνες που ξεσπούν, βρίσκεται η ελπίδα! Μέσα στην πάλη γεννιούνται συνειδήσεις, οργανώνεται, συγκροτείται και δυναμώνει η φωνή μας, βρίσκονται τα «υλικά» για μια καλύτερη ζωή. Σε αυτόν τον δρόμο, δε χωράνε εκλογικές αυταπάτες, δε χωράει η ανάθεση σε σωτήρες, δε χωράει διαπραγμάτευση! Ο δρόμος του αγώνα είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να μας φέρει νίκες.

  • Αγώνας για δουλειά, σπουδές, ελευθέριες!
  • Κάτω η πολιτική της φασιστικοποιιησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής!
  • Η τρομοκρατία δεν μας σταματά!

Να συμμετάσχουμε μαζικά στην ΑΠΕΡΓΙΑ της Τετάρτης 17 Απρίλη 11 πμ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr