05 ΓΕΝΑΡΗ 2024

Νέους τυχοδιωκτισμούς και κινδύνους για τους λαούς φέρνει η περιοδεία Μπλίνκεν στη φλεγόμενη Μέση Ανατολή! Ανεπιθύμητος στη χώρα ο εκπρόσωπος των φονιάδων!

Νέα περιοδεία πραγματοποιεί ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, Μπλίνκεν, στο Ισραήλ, στην Ιορδανία, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Κατάρ, στη Σαουδική Αραβία, στην Τουρκία και στην Ελλάδα. Η –για τέταρτη φορά μέσα σε τρεις μήνες απ’ την εκδήλωση της παλαιστινιακής αντίστασης– επίσκεψη του Μπλίνκεν στη Μέση Ανατολή και στην περιοχή, είναι ενδεικτική της αγωνιώδους προσπάθειας των ΗΠΑ να απαντήσουν στα προβλήματά τους και να «ελέγξουν» καταστάσεις. Μια επιδίωξη που γεννά με τη σειρά της νέους κινδύνους και τυχοδιωκτισμούς! Είναι, ταυτόχρονα, ενδεικτική της κρίσιμης και επικίνδυνης τροχιάς στην οποία έχουν μπει οι εξελίξεις, τόσο στην περιοχή όσο και συνολικά στο παγκόσμιο ταμπλό, σε βάρος των λαών.

Με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ να συνεχίζει να βομβαρδίζει και να σφαγιάζει τον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη, αλλά και το λαό του Λιβάνου, επεκτείνοντας τη δολοφονική του πολιτική! Με την ένταση ν’ αυξάνεται μετά τη δολοφονία απ’ το Ισραήλ του ηγετικού στελέχους της Χαμάς στη Βηρυτό. Με τους ισραηλινούς υπουργούς Εθνικής Ασφάλειας και Οικονομικών να δηλώνουν προκλητικά πως οι Παλαιστίνιοι πρέπει να εκτοπιστούν απ’ τη Λωρίδα της Γάζας. Με τη βομβιστική επίθεση στο Κερμάν του Ιράν, να προκαλεί εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες. Αλλά και με τις ίδιες τις ΗΠΑ να προχωρούν σε βομβαρδισμό περιοχών του Ιράκ.

Την ίδια στιγμή, οι αμερικάνικες φρεγάτες επιτίθενται στους Χούθι της Υεμένης, στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ έντονες είναι  οι «τριβές» των ΗΠΑ με τους ευρωπαίους «εταίρους»,  που αρνούνται να ενταχθούν υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην επιχείρηση αυτή.

Όλα αυτά είναι γεγονότα που απειλούν με επέκταση των ιμπεριαλιστικών πολεμικών επεμβάσεων στην περιοχή. Απειλούν με διεύρυνση της ιμπεριαλιστικής εμπλοκής, με πολεμική ανάφλεξη σε όλη τη Μ. Ανατολή! 

Παράλληλα, συνεχίζεται η ένταση του άδικου πολέμου στην Ουκρανία, με καθημερινά νέα θύματα, αναδεικνύοντας την επικινδυνότητα της «μεγάλης εικόνας» της αντιπαράθεσης, ενώ όλο και πιο έντονα εκδηλώνονται τα προβλήματα και οι ρωγμές στο πλαίσιο του «δυτικού μπλοκ» σχετικά με τα όρια των οικονομικών πακέτων στήριξης του καθεστώτος Ζελένσκι, απ’ τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ, όσο η κατάσταση δείχνει πως απομακρύνεται η δυνατότητα νίκης για τη Δύση, και πριν από όλα τις ΗΠΑ. Το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Ρωσίας ανεβαίνει, και η αντιπαράθεση αυτή διευρύνεται και με νέα πεδία, όπως με τη δρομολόγηση της εγκατάστασης των 15 αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στη Φινλανδία, που ανήκει πλέον στο ΝΑΤΟ.

Όλα τα παραπάνω –στα οποία προστίθενται και οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις και τα προβλήματα στο εσωτερικό του– αναγκάζουν τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό να προχωρήσει σε κινήσεις που –ευελπιστώντας να αλλάξει την κατάσταση προς όφελός του– παράγουν τυχοδιωκτισμούς, με απρόβλεπτες συνέπειες. Ενώ, με την επίσκεψη στην Τουρκία, επιδιώκει την ευθυγράμμισή της, όσον αφορά τη στάση της στο Παλαιστινιακό, και τη διαχείριση του «παζαρέματος» σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και την πώληση των F-16.

Η ντόπια αστική τάξη και η κυβέρνηση (αυτή που στηρίζει τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού απ’ το κράτος-δολοφόνο, αυτή που έσπευσε να συνδράμει τον αμερικάνικο στόλο με αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα) ευελπιστεί μόνιμα στην «κατανόηση» και τη στήριξη του μεγάλου αφεντικού της, των ΗΠΑ, απέναντι στην ανταγωνίστρια αστική τάξη της Τουρκίας. Παραχωρώντας του ταυτόχρονα, αέρα, γη και νερό. Από τη μεριά του, ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι το Σαββάτο, 6/1 θα επισκεφτεί τα Χανιά, όπου θα επιθεωρήσει τη βάση της Σούδας και θα συναντηθεί με τον Μητσοτάκη,  ο οποίος φυσικά θα κληθεί σε νέες δεσμεύσεις και κινήσεις επιβεβαίωσης της πολιτικής υποτέλειας στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά.

Ο λαός μας μόνο δεινά μπορεί να περιμένει από τα σχέδια, τις επιδιώξεις και τις περιοδείες των φονιάδων των λαών για τη «διευθέτηση των προβλημάτων τους». Οι ίδιες οι εξελίξεις είναι τόσο κρίσιμες που απαιτούν, όσο ποτέ, την ανάπτυξη μαζικού λαϊκού αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ! Ενάντια στην εμπλοκή και τη συμμετοχή στα σχέδιά τους! Ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και τον πόλεμο!

  • ΕΞΩ Ο ΜΠΛΙΝΚΕΝ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
  • ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!
  • ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟ!
  • ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!
  • ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!
Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Η στήλη του διαλόγου θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 20/6
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr