28 ΙΟΥΛΗ 2023

Ο λαός απροστάτευτος από τις φωτιές και τις εκρήξεις πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας

Εφιαλτικές ώρες έζησαν οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου και των γύρω περιοχών από τις απανωτές εκρήξεις που έγιναν στις αποθήκες πυρομαχικών της 111 πτέρυγας Μάχης της αεροπορίας, από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης 27/7 μέχρι το βράδυ.

Η πόλη σείστηκε, τζαμαρίες σπιτιών έσπασαν και προσόψεις μαγαζιών καταστράφηκαν από το ωστικό κύμα, ενώ, σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου του συνεταιρισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» της Νέας Αγχιάλου, οι εκρήξεις των βλημάτων και των ρουκετών τις εκτόξευσαν στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού που καταστράφηκε ολοκληρωτικά. Εκατοντάδες κόσμου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα σπίτια του, είτε οδικώς, είτε από την θάλασσα, με σκάφη, από τον κίνδυνο των εκρήξεων και τις φωτιές που έκαιγαν ανεξέλεγκτα και είχαν περικυκλώσει όλη την πόλη και τη γύρω περιοχή. Το ότι δεν υπήρξαν θύματα και σοβαροί τραυματισμοί κατοίκων ή εργαζομένων στον συνεταιρισμό ήταν καθαρά θέμα τύχης, όπως λένε οι ίδιοι.

Οι ανεξέλεγκτες φωτιές που καίνε επί τρείς μέρες πολλές περιοχές στη Μαγνησία και έχουν στοιχίσει δύο ανθρώπινες ζωές και ανυπολόγιστες καταστροφές σε σπίτια, αγροτικές καλλιέργειες, κτηνοτροφικές μονάδες και ζώα, και δεν σταματάνε παρά μόνο όταν φτάνουν στη θάλασσα ή γιατί δεν έχουν τίποτα άλλο να κάψουν, έχουν ξεσκεπάσει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβερνητικής πολιτικής και των «τοπικών αρχόντων» (περιφέρεια, δήμος).

Κανένας σχεδιασμός, κανένας συντονισμός (ακόμα και οι ίδιοι το ομολογούν, ψάχνοντας εκ των υστέρων ευθύνες), ανεπαρκή μέσα και υποδομές. Όλα επαφίενται στις προσπάθειες των πυροσβεστών, των εθελοντών και των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν. Χωρίς τη δική τους παρέμβαση, πολλές φορές με αυτοθυσία, οι ανθρώπινες απώλειες και οι καταστροφές θα ήταν τεράστιες.

Η λαϊκή αλληλεγγύη έσωσε και βοήθησε κόσμο και φανέρωσε τις ανεξάντλητες δυνάμεις του λαού μας, ακόμα και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες.

Οι εκρήξεις των πυρομαχικών στην 111 ΠΜ, δίπλα σε κατοικημένες περιοχές, αποκαλύπτουν ότι η «συνύπαρξη» με πολεμικές εγκαταστάσεις όχι μόνο δεν φέρνει «ανάπτυξη» στις τοπικές κοινωνίες, όπως διαλαλούν οι κυβερνητικοί του αστικού συστήματος και τα φερέφωνά τους, αλλά μπορεί να προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές και θύματα στον λαό, ακόμα και σε περιόδους «ειρήνης».

Όταν όλη η Μαγνησία έχει γεμίσει από αμερικανατοϊκές βάσεις, με στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε Στεφανοβίκειο, Νέα Ιωνία και ετοιμάζεται και ναύσταθμος στον Αλμυρό, και όλος αυτός ο σχεδιασμός υπηρετεί τα συμφέροντα και τους στόχους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ τους οποίους υπηρετούν πιστά η ντόπια ολιγαρχία και το πολιτικό της προσωπικό, τίποτα καλό δεν προμηνύεται για τον λαό. Πολύ περισσότερο, όταν όλες αυτές οι εγκαταστάσεις αποτελούν και θα αποτελέσουν στόχο των αντιπάλων τους σε μεταξύ τους πολεμική σύγκρουση.

Αγορές πολεμικού εξοπλισμού δισεκατομμυρίων ευρώ για αεροπλάνα και φρεγάτες, που φορτώνονται στις πλάτες του εργαζόμενου λαού, αλλά δεν «περισσεύουν» για μέσα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης, για δασοπροστασία και πρόσληψη προσωπικού.

Οι αστικές κυβερνήσεις (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) σε αυτή τη χώρα (πάντα στην «σωστή πλευρά της ιστορίας» και πάντα υποτακτικές στην ντόπια άρχουσα τάξη και τα ξένα αφεντικά ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ) η μόνη έγνοια που έχουν είναι να υπηρετήσουν εκείνων τα συμφέροντα και όχι του λαού, τον οποίο αφήνουν απροστάτευτο και αβοήθητο.

  • Κάτω η εγκληματική κυβερνητική πολιτική!
  • Να φύγουν όλες οι βάσεις και οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις από τον τόπο μας!
  • Πλήρεις αποζημιώσεις σε όλους τους πληγέντες!

ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ!

Βόλος 28/07/2023

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr