17 ΜΑΗ 2024

Ο λαός και η νεολαία φώναξαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»!

Να συνεχίσουμε στον δρόμο που άνοιξε!

Στη μαύρη επέτειο για τα 76 χρόνια από τη Νάκμπα, που σηματοδότησε την έναρξη μιας περιόδου κατοχικής καταπίεσης και διωγμών του παλαιστινιακού λαού από την ίδια του τη γη, που κρατάει μέχρι και σήμερα, χιλιάδες λαού και νεολαίας γέμισαν τους δρόμους της χώρας! Η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη και η καταδίκη του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ και των ιμπεριαλιστών προστατών του στη Δύση, για άλλη μια φορά εκφράστηκαν με μαζικούς, κινηματικούς όρους!

Αποδείχτηκε ότι ο λαός και η νεολαία της χώρας συγκλονίζονται από τα γεγονότα στη Γάζα και τρέφουν βαθιά αισθήματα αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο και ηρωικό παλαιστινιακό λαό, αναζητώντας όρους και τρόπους να τα εκδηλώσουν, παρά τη συντονισμένη επιχείρηση διαστροφής της πραγματικότητας που έχει ενορχηστρωθεί από τα ιμπεριαλιστικά και τα αστικά επιτελεία.

Αποδείχτηκε ότι μπροστά στο μακελειό που διαπράττει το κράτος-δολοφόνος με τις πλάτες ΗΠΑ και ΕΕ, υπάρχουν δυνατότητες συγκρότησης αντιιμπεριαλιστικής-αντιπολεμικής πάλης που θα καταγγέλλει τα αναρίθμητα ιμπεριαλιστικά-σιωνιστικά εγκλήματα και θα απαιτεί να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας σε αυτά.

Αποδείχτηκε ότι τα μηνύματα που στέλνει η αγωνιζόμενη νεολαία στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο κάθε άλλο παρά αδιάφορα περνούν στις νέες και τους νέους ανθρώπους στη χώρα μας. Αντιθέτως, είναι απόλυτα σαφές ότι υπάρχουν μαζικές διαθέσεις οικοδόμησης εστιών αντίστασης και αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και από τη νέα γενιά της χώρας μας.

Αυτές τις διαθέσεις φοβούνται η κυβέρνηση, αλλά και όλα τα κόμματα της αστικής αντιπολίτευσης, που πασχίζουν να εγκλωβίσουν τον λαό στην άθλια προεκλογική κανονικότητα ενόψει της φάρσας της ευρωκάλπης!

Η αγριότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε η κατάληψη της Νομικής, αλλά και η σχετική άθλια δήλωση Μητσοτάκη περί «νόμου και τάξης», δεν αφορούν μόνο –ούτε κυρίως– τις εκλογικές ανάγκες που έχει η ΝΔ για τη συσπείρωση ενός ακροδεξιού ακροατηρίου. Πριν από όλα, αποτελούν δήλωση υποταγής και συμμόρφωσης των κυβερνώντων προς τα ιμπεριαλιστικά τους αφεντικά! Αποτελούν υπενθύμιση ότι θα συνεχίσουν στον ρόλο του «καλού παιδιού» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, παραχωρώντας οτιδήποτε τους ζητηθεί προς υποστήριξη των πολεμικών τους σχεδίων, βάφοντας ακόμα περισσότερο και τα δικά τους χέρια με το αίμα του παλαιστινιακού λαού.

Μέρος του προβλήματος, ωστόσο, είναι και η επίσημη ρεφορμιστική αριστερά, που επέλεξε να λάμψει δια της απουσίας της στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις την ημέρα της επετείου της Νάκμπα. , Μάλιστα, είναι τέτοια η προσήλωσή της στον «αγώνα» της –επιστολικής και μη– ψήφου στην κάλπη των ιμπεριαλιστών της ΕΕ, που δεν διστάζει να μπλοκάρει σε πανελλαδικό επίπεδο τη διεξαγωγή συνελεύσεων στις σχολές για την έκφραση της αλληλεγγύης του φοιτητικού κινήματος στην Παλαιστίνη, νομίζοντας ότι θα ξεγελάσει με συμβολικές ολονυκτίες εκτός του χώρου των σχολών. Είναι σίγουρο, επίσης, παρά τις «αφορολόγητες» προεκλογικού τύπου επισκέψεις στους αγωνιζόμενους φοιτητές στις ΗΠΑ, ότι η γραμμή για «παλαιστινιακό κράτος από τη θάλασσα μέχρι το ποτάμι», που δυναμώνει σε αυτά τα κινήματα, κάνει αυτήν την αριστερά της ήττας και του συμβιβασμού, που έχει επενδύσει στη γραμμή της συμμόρφωσης των «δύο κρατών», να αισθάνεται εξαιρετικά άβολα.

Οι μαζικές και δυναμικές εκδηλώσεις συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό ήταν μόνο η αρχή! Μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν εφαλτήριο οικοδόμησης ενός κινήματος με διάρκεια, αποφασιστικότητα και αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική κατεύθυνση. Κόντρα στις εκλογικές αυταπάτες, στην ελεεινή επιχείρηση αθώωσης της ΕΕ μέσω των ευρωεκλογών που στήνεται αυτές τις μέρες, κάθε πολιτική δύναμη με αναφορά στη λαϊκή πάλη, κάθε αγωνιστής και αγωνίστρια του κινήματος οφείλουν να βάλουν πλάτη για να γεμίσουν ξανά οι δρόμοι της χώρας με τα συνθήματα ενάντια στους ιμπεριαλιστές φονιάδες και τους σιωνιστές εγκληματίες, για λεύτερη και ανεξάρτητη Παλαιστίνη!

17/5/24

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Η στήλη του διαλόγου θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 20/6
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr