10 ΑΠΡΙΛΗ 2023

Όχι στη δημιουργία πλατφόρμας LNG στον Παγασητικό!

Για ακόμη μια φορά η Μαγνησία βρίσκεται στο στόχαστρο της «πράσινης ανάπτυξης». Μετά τη νομιμοποίηση της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-LAFARGE, οι αντιλαϊκοί και επικίνδυνοι σχεδιασμοί του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου για την περιοχή μας αφορούν τη δημιουργία πλωτής πλατφόρμας αεριοποίησης και αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον Παγασητικό.

Αυτός ο σχεδιασμός, πρώτα και κύρια αποτελεί ένα τμήμα στην προσπάθεια των αμερικάνων και ευρωπαίων να απεξαρτηθεί ενεργειακά η Ευρώπη από τη Ρωσία. Ο ανταγωνισμός τους κυρίως στο μέτωπο της Ουκρανίας αλλά και οι απειλές Πούτιν να «κλίσει την στρόφιγγα», δημιουργεί νέους σχεδιασμούς σε στρατηγικά για αυτούς σημεία στην περιοχή της Ευρώπης. Ταυτόχρονα, για το ντόπιο κεφάλαιο αποτελεί νέο πεδίο κερδοφορίας αφού με τις πλάτες των ιμπεριαλιστών-αφεντικών τους, φιλοδοξούν να παίξουν αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή των Βαλκανίων.

Αυτού του είδους η εξέλιξη, αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την ήδη επιβαρυμένη υγεία των κατοίκων της Μαγνησίας αλλά και για το φυσικό της περιβάλλον. Σε τέτοιου είδους βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ο κίνδυνος ενός ατυχήματος είναι μεγάλος και μάλιστα με καταστροφικές συνέπειες. Ιδιαίτερα στην περιοχή μας που υπάρχουν και αμερικάνικες βάσεις, ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται αν σκεφτεί κανείς πως αποτελούν στόχο των όπλων των αντιπάλων τους!

Προκειμένου οι νέοι αυτοί σχεδιασμοί να γίνουν αποδεχτοί από τους εργαζόμενους και τη νεολαία της Μαγνησίας, κυβέρνηση και τοπικοί άρχοντες, τάζουν νέες θέσεις εργασίας και φτηνή ενέργεια. Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά, πως όσα τάζουν είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ο λαός μας δεν έχει να περιμένει τίποτα από μια πολιτική που μπροστά στην αύξηση της κερδοφορίας της αντιμετωπίζει εργαζόμενους και λαό ως αναλώσιμους. Όπως δεν έχει να περιμένει τίποτα από μια άλλη κυβέρνηση ή όποιον επίδοξο διαχειριστή αυτής της πολιτικής που δεν θέλει να προστατέψει την υγεία μας, αλλά να διασφαλίσει τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου μέσα από τη χειροτέρευση των όρων δουλειάς και ζωής και την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.

Για να ζήσουμε, πρέπει να αγωνιστούμε! Και αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να πάρουμε εμείς την κατάσταση στα χέρια μας. Να αποκρούσουμε τους εκβιασμούς και τα ψευδοδιλλήματα. Να αντισταθούμε στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς κυβέρνησης- κεφαλαίου- ιμπεριαλιστών. Να παλέψουμε μαζικά και αποφασιστικά ενάντια στη δημιουργία πλωτής πλατφόρμας LNG στον Παγασητικό.

• ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ LNG ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ!
• ΦΤΗΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr