22 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2023

Όχι στην αποστολή της ελληνικής φρεγάτας! Καμία εμπλοκή στα φιλοπόλεμα σχέδια των ιμπεριαλιστών!

ΗΠΑ-ΝΑΤΟ κλιμακώνουν την πολεμική εμπλοκή στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής!

Επικίνδυνη σπίθα που μπορεί να πυροδοτήσει παραπέρα την αντιπαράθεση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και τους πολεμικούς κινδύνους και εμπλοκές, στην ευρύτερη περιοχή, αποτελεί η απόφαση των ΗΠΑ (και άλλων 9 «συμμάχων», ανάμεσα στους οποίους και η Βρετανία, η Γαλλία και η Ιταλία), να στείλουν πολεμικό στόλο με φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα, με αιτιολογία την «προστασία» της διέλευσης των εμπορικών πλοίων, από τους (φιλο-ιρανούς) «Χούθι» της Υεμένης και τις επιθέσεις τους σε πλοία του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Η επιχείρηση «Prosperity Guardian», όπως την ονομάζουν, αποτελεί μια ακόμα επιθετική - φιλοπόλεμη κίνηση που πραγματοποιεί ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Μια κίνηση που έρχεται να στηρίξει, και αυτή, την εξελισσόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Αλλά, επιπλέον, η κίνηση αυτή είναι χαρακτηριστική των επιδιώξεων των ΗΠΑ να σύρουν τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές πίσω τους στο ευρύτερο «πολεμικό μέτωπο»: Στην καθυπόταξη του Ιράν, στην αντιπαράθεση τους με τους ιμπεριαλιστές της Ρωσίας και της Κίνας. Πρόκειται συνεπώς για μια κίνηση που αυξάνει τους πολεμικούς κινδύνους για όλους τους λαούς της περιοχής, που δείχνει ότι ολοένα περισσότερο στην «πολιτική των κανονιοφόρων» αναζητούνται από τους ιμπεριαλιστές – και πριν από όλα από τις ΗΠΑ-  οι απαντήσεις στα αδιέξοδα τους και στις επιδιώξεις τους.         

Η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να συμμετάσχει με ελληνική φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, από την πρώτη στιγμή, σε αυτή την πολεμική αποστολή των ΗΠΑ  και των συμμάχων τους είναι ένα μεγάλο παραπάνω βήμα στην πολιτική της υποτέλειας σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Ένα βήμα ακόμα μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας στα πολεμικά σχέδια των Αμερικάνων, ένα βήμα που δείχνει ακόμα πιο καθαρά ποια συμφέροντα και ποιες επιδιώξεις υπηρετούν οι ατελείωτοι πολεμικοί εξοπλισμοί, που πληρώνουν, με τον ιδρώτα τους και τα δικαιώματα τους, η εργατική τάξη και ο λαός της χώρας.

Το βήμα αυτό είναι συνέχεια της στάσης τους, υπέρ του κράτους – δολοφόνου, αλλά και της διαρκούς  μετατροπής της χώρας μας, σε ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Με τις πολυπλόκαμες σχέσεις εξάρτησης, με τις στρατιωτικές βάσεις, τα αεροπλανοφόρα, τα λιμάνια, τις υποδομές, τις «διευκολύνσεις», με παραχώρηση του εδάφους, της θάλασσας και του αέρα, σ’ αυτούς. Ένα βήμα που δείχνει πως η πολιτική «να χύσουμε το αίμα μας για τους Αμερικάνους» τραβάει τη χώρα και το λαό μας στις πιο επικίνδυνες και εφιαλτικές εξελίξεις!   

Γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό για το λαό μας, παράλληλα με την εκδήλωση της μαζικής του αλληλεγγύης στον μαχόμενο Παλαιστινιακό λαό, να αναπτύξει μαζικό αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και να απαιτήσει να μην εμπλακεί η χώρα κι ο λαός στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Ερυθρά Θάλασσα, στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο!

  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ!
  • ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΕ!
  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
  • ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!
  • ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!
  • ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!
Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Η στήλη του διαλόγου θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 20/6
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr