20 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

ΠΑΤΡΑ| Καταγγελία για το όργιο βίας στην πορεία του Πολυτεχνείου και τα ψεύδη που αναπαράγονται από τον τοπικό τύπο και την ΕΛΑΣ

Καταγγέλλουμε το άγριο χτύπημα που δέχθηκαν οι εκατοντάδες διαδηλωτών που κατέβηκαν στους δρόμους για να τιμήσουν την 50η επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη. Τα συγκροτημένα μπλοκ του Φοιτητικού Συλλόγου Βιολογικού, των σωματείων ΕΛΜΕ,ΣΕΡΕΤΕ,ΣΙΕΛ και των πολιτικών οργανώσεων που συμμετείχαν στην πορεία διαλύθηκαν από το μένος των αστυνομικών δυνάμεων. Ο απολογισμός ήταν τρεις άδικες συλλήψεις και ο τραυματισμός τουλάχιστον δύο διαδηλωτών, μιας φοιτήτριας από κρότου-λάμψης και ενός εργαζόμενου μέλος του ΚΚΕ(μ-λ) έπειτα από το διπλό χτύπημα που δέχθηκε στο κεφάλι και το σώμα του από άνδρες των ΜΑΤ.

Ο σκοπός της αστυνομικής «επιχείρησης» ήταν το χτύπημα των διαδηλωτών που κατέβηκαν συγκροτημένα στον δρόμο και όχι η δράση κάποιων «χρήσιμων ηλιθίων» που λειτουργούν ενισχυτικά στα κατασταλτικά σχέδια της ΕΛΑΣ.

Καταγγέλλουμε και τους συστημικούς κονδυλοφόρους, που αναπαράγουν τα ψεύδη της ΕΛΑΣ στον τοπικό τύπο για να σπιλώσουν το νόημα της εξέγερσης του Νοέμβρη και όσους συνεχίζουν να παλεύουν στον δρόμο που αυτή χάραξε. Διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα θα βαφτίσουν την μαζική πορεία, που καλέστηκε από συλλόγους και πολιτικές οργανώσεις, ως πρωτοβουλία μερικών δεκάδων «μπαχαλάκιδων» για να συκοφαντήσουν το οργανωμένο κίνημα και να δικαιολογηθεί η αστυνομική βία που ασκήθηκε στους εκατοντάδες που τίμησαν τον Νοέμβρη στους δρόμους της Πάτρας.

Το Πολυτεχνείο παραμένει φάρος για τους αγώνες λαού και νεολαίας. Το σύστημα δεν έχει καταφέρει να περιορίσει την επιρροή που ασκεί η παλλαϊκή εξέγερση του Νοέμβρη στον ελληνικό λαό και την νεολαία. Για τον λόγο αυτόν έχουν βαλθεί το σύστημα και οι μηχανισμοί του να ρίξουν λάσπη σε μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του λαϊκού κινήματος που κάθε χρόνο τιμάται με μαζικές πορείες σε ολόκληρη την χώρα.

Τα οράματα του Νοέμβρη παραμένουν ζωντανά μέσα από τους λαϊκούς αγώνες και αυτό είναι που τρομάζει το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα. Μπροστά σε αυτήν την απειλή το σύστημα οχυρώνεται πίσω από την πολιτική της φασιστικοποίησης που θέλει να βάλει για άλλη μια φορά, όπως και τότε, τις ελευθερίες μας στον γύψο. Το μαζικό και οργανωμένο λαϊκό κίνημα μπορεί και πρέπει να βάλει φραγμό στις πολιτικές που ρημάζουν και τρομοκρατούν το λαό.

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ
ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

18 Νοέμβρη 2023

Το Γραφείο Τύπου ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr