08 ΜΑΗ 2023

Περί «αντικειμενικής» (ή αντικειμενικά προβοκατόρικης) ενημέρωσης

Είναι να τους συμπονάει κανείς! Τριάντα έξι συνδυασμοί συμμετέχουν στις εκλογές! Πολλή δουλειά για την τηλεοπτική, ραδιοφωνική και έντυπη δημοσιογραφία! Πού να τους χωρέσεις όλους αυτούς! Εξάλλου, η «αντικειμενική» (ή μάλλον, αντικειμενικά συστημική) δημοσιογραφία ασχολείται με τους «σοβαρούς παίκτες». Κι έτσι, (αντικειμενικά πάντα!) εναλλάσσονται στα διάφορα πάνελ εκπρόσωποι και υποψήφιοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, του ΜΕΡΑ25 (με διάφορους συνδυασμούς). Οπότε, πού να βρεθεί χρόνος για τους υπόλοιπους;

Για εμάς δεν υπάρχει θέση στις ειδήσεις και στις ραδιοτηλεοπτικές συζητήσεις. Και τα τηλεοπτικά σποτ του συνδυασμού μας (αυτά τα ελάχιστα που ορίζει ο νόμος) προβάλλονται τα άγρια μεσάνυχτα για να μην τα δει τηλεθεατής.  

Ωστόσο, επειδή πρέπει να είναι και νομότυποι (σύμφωνα με την πάντα «αντικειμενική» νομοθεσία), αναγκάζονται και σε αβαρίες όπως αυτή που ορίζει η σχετικά ΚΥΑ: «Η ΕΡΤ Α.Ε., καθώς και οι ιδιωτικοί ενημερωτικοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί επίγειας μετάδοσης ελεύθερης λήψης, αντίστοιχα, έχουν την υποχρέωση να οργανώσουν τρεις (3), τουλάχιστον, ομαδικές συζητήσεις με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων.»

Για τα κανάλια της (πάντα αντικειμενικής!) ενημέρωσης αυτό σημαίνει το πολύ τρεις ομαδικές συζητήσεις. Οπότε, έχουμε και λέμε: 36 συνδυασμοί μείον 5 οι «σοβαροί παίκτες» ίσον 31 συνδυασμοί, δια τρία ίσον δέκα συνδυασμοί ανά συζήτηση (γιατί δεν πιστεύω να φαντάζεται κανείς ότι ο κάθε τηλεοπτικός σταθμός θα δώσει σε έναν συνδυασμό σαν το ΚΚΕ(μ-λ) τη δυνατότητα συμμετοχής σε παραπάνω από μία συζητήσεις). Οπότε πάρε δέκα τύπους και βαλ’ τους σ’ ένα τραπέζι κι ό,τι βγει! 

Η προβοκάτσια είναι δεδομένη. 

Γιατί αυτό που τελικά προκύπτει είναι το ΚΚΕ(μ-λ) καλείται να διατυπώσει τις θέσεις του καθήμενο στο ίδιο τηλεοπτικό τραπέζι με ένα συρφετό από διάφορα ακροδεξιά-φασιστικά μορφώματα.

Δεν ξαφνιαζόμαστε. Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε τη μεθόδευση.

Δεν είναι η πρώτη ούτε θα είναι και η τελευταία φορά. Εχουμε ξεκάθαρη άποψη για το πώς στήνεται και καθοδηγείται η όλη αστική προπαγάνδα, για το πώς (εντελώς δημοκρατικά!) καναλιζάρεται η λεγόμενη «κοινή γνώμη», για το πως εγχέεται στο μυαλό των ανθρώπων το δηλητήριο της «θεωρίας των δύο άκρων». 

Να τα χαίρονται τέτοια «στρογγυλά τραπέζια»! Όμως, η θέση μας θα μείνει κενή. 

Δεν νομιμοποιούμε με την παρουσία μας την συστημική προβοκάτσια των καθεστωτικών ΜΜΕ και το προκλητικό αβαντάρισμα των ακροδεξιών και φασιστικών μορφωμάτων. 

Και θα βρούμε τον τρόπο να προσεγγίσουμε το λαό και τη νεολαία, όπως το κάνουμε κάθε μέρα για τα μέτωπα που πραγματικά τους απασχολούν. Τρόπο πολύ καλύτερο από τον προβοκατόρικο αυτόν αχταρμά!

8 Μάη 2023

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ (μ-λ)

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr