08 ΜΑΡΤΗ 2023

Πρόταση Πάλης και Αγώνα!

  • Το μαζικό έγκλημα στα Τέμπη έχει πολλούς ενόχους και συνεργούς. Τους ευρωπαίους ιμπεριαλιστές που λεηλατούν τον πλούτο και τις υποδομές της χώρας, στο όνομα της «ενωμένης και δημοκρατικής» Ευρώπης. Το ντόπιο κεφάλαιο και συνολικά την αστική τάξη της χώρας που αρπάζουν, παρασιτούν και θησαυρίζουν σε βάρος ακόμα και της ζωής του λαού, ως μεσάζοντες και μεταπράτες των ιμπεριαλιστικών αφεντικών τους. Δηλαδή με τις πλάτες της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας που την εξυμνούν σαν «αναγκαία» και «μεγάλη ιδέα». Την πολιτική όλων των κυβερνήσεων και όλων των αστικών κομμάτων που -με ή χωρίς μνημόνια- υπηρετούν τα ξένα και ντόπια αφεντικά, κάνουν νόμο τη λεηλασία, το ρήμαγμα της χώρας, την εξαθλίωση του λαού. Τους μηχανισμούς του αστικού κράτους, όπως τη λεγόμενη «δικαιοσύνη» που ποτέ δεν βλέπει και δεν θα δει τα εγκλήματα των «από πάνω», όποια και όσα πειστήρια και αν υπάρχουν γι’ αυτά. Αλλά είναι «κέρβερος» και αστραπιαία στη «δικαίωση» των πλειστηριασμών, στην καταδίκη κάθε απεργίας και κινητοποίησης των εργαζομένων και των νέων. Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης που «δεν ήξεραν» τίποτε για την -από μήνες και χρόνια- προαναγγελθείσα σφαγή. Ποτέ «δεν ξέρουν» τίποτε για ό,τι μπορεί να χαλάσει τις δουλειές των μεγάλων αφεντικών (και ιδιοκτητών τους). Αλλά πάντα και διαρκώς ξέρουν να συκοφαντούν, να διαστρεβλώνουν, να χυδαιολογούν για το δίκιο των πολλών. Το μαζικό έγκλημα στα Τέμπη έχει έναν ένοχο: Το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης που κάθεται στο σβέρκο της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας!
  • Το μαζικό έγκλημα στα Τέμπη είναι φρικιαστικό, αλλά βέβαια δεν είναι το πρώτο έγκλημα αυτού του συστήματος! Οι δεκάδες χιλιάδες νεκροί της πανδημίας, οι σκοτωμένοι εργάτες και εργαζόμενοι από εργατικά «ατυχήματα»-εγκλήματα της εργοδοσίας, οι πνιγμένοι του Σαμίνα, οι καμένοι και πλημμυρισμένοι στην Εύβοια, στο Μάτι, στην Πελοπόννησο, σε όλη τη χώρα, είναι εγκλήματα του ίδιου συστήματος. Αλλά και τα εκατομμύρια των ανέργων και των εξαθλιωμένων, των γερόντων χωρίς φάρμακο, των ανθρώπων χωρίς πρόσβαση σε καμιά περίθαλψη, των ξεκληρισμένων φτωχομεσαίων αγροτών, είναι εγκληματικό έργο του ίδιου συστήματος. Ένα σύστημα που δίνει εφιαλτικές διαστάσεις στην εγκληματική πολιτική του «φυλακίζοντας» τη νέα γενιά σε ένα παρόν χωρίς κανένα δικαίωμα και καταργώντας κάθε ελπίδα για το μέλλον της. Ένα σύστημα που διαμορφώνει ολέθριες προοπτικές στην εγκληματική του πολιτική μετατρέποντας τη χώρα σε βάση των αμερικανονατοϊκών φονιάδων, εμπλέκοντας την κάθε μέρα πιο βαθιά σε έναν άδικο πόλεμο που φουντώνει και απειλεί όλους τους λαούς με τα χειρότερα. Το μαζικό έγκλημα στα Τέμπη δεν είναι το πρώτο, αλλά αυτό το σάπιο και βάρβαρο σύστημα ετοιμάζει κιόλας τα επόμενα εγκλήματά του!
  • Κροκοδείλια δάκρυα, παραιτήσεις και πρωθυπουργική «συγγνώμη», και μάλιστα για «λογαριασμό όλων των κυβερνήσεων» του συστήματος, επιστρατεύονται για να περάσει τον κάβο της λαϊκής και νεολαιίστικης οργής το σύστημα και η κυβέρνησή του. Όλα αυτά δεν είναι απλώς ψεύτικα, είναι εξοργιστικά! «Συμπονούν και δακρύζουν», και την ίδια ώρα -και πριν ταφούν οι νεκροί του εγκλήματος- ανεβάζουν στη «Διαύγεια» στις 1/3/23 την πρόσληψη για όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο συμβασιούχων σταθμαρχών για έξι μήνες! «Θλίβονται και συντρίβονται» για τους νεκρούς και τους τραυματίες, και την ίδια ώρα αποφασίζουν πως τα νοσοκομεία δεν θα παίρνουν ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα λειτουργούν σαν επιχειρήσεις με έσοδα-έξοδα! «Κλαίνε και οδύρονται», και την ίδια ώρα κάνουν διαγωνισμό-εμπόριο ελπίδας για να ορίσουν αν και πόσοι από τους 100.000 νέους ανθρώπους που συμμετείχαν στον ΑΣΕΠ θα έχουν κάποιο «πιθανότητα», για κάποια δουλειά! Είναι συνεπώς «ατομική ευθύνη» το αν αρρωσταίνεις, αν βρίσκεις περίθαλψη, αν έχεις δουλειά, αν έχεις σχολείο και σπουδές. Αυτό είναι το δόγμα του συστήματος που δεν χωράει δουλειά και ζωή με δικαιώματα για όλο το λαό! Αυτήν την «κανονικότητα» υπηρετούν όλα τα κόμματα του συστήματος. Από αυτήν την «κανονικότητα» δεν φεύγουν ούτε αυτές τις πρώτες μέρες του μαζικού εγκλήματος. Με το προκλητικό θέατρο της θλίψης και των «αντιπολιτευτικών καταγγελιών» θέλουν να κλείσουν την παρένθεση (όπως ελπίζουν) της λαϊκής οργής. Για να επιταχύνουν και να κλιμακώσουν τις πολιτικές που δολοφονούν τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού.
  • Η οργή δεν χωρά και δεν δικαιώνεται στην κάλπη! Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να μην χρεωθεί και να σβήσει την οργή, η «αντιπολίτευση» ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ θέλει να την εκτονώσει και να την εισπράξει στην κάλπη. Ο καυγάς των συνένοχων του εγκλήματος είναι αντιδραστικός. Η βάση του είναι να συγκαλυφθεί το έγκλημα, να μείνει ανοιχτός ο δρόμος για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής που όλοι υπηρετούν. Από κοντά και ο... «ανυπόταχτος» Βαρουφάκης, πρότεινε το 2017 στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «όρους» για να είναι «επωφελές» το ξεπούλημα του ΟΣΕ στην Ιταλική FSI. Τα ίδια προτείνει και σήμερα, μετά το έγκλημα!

Όλοι τους συμφωνούν να μείνουν ο λαός και η νεολαία στη γωνία! Αυτή τη λογική υπηρετεί και η πολιτική «του ενιαίου, αποκλειστικά δημόσιου φορέα συγκοινωνιών» της ηγεσίας του ΚΚΕ. Γιατί το ζήτημα των δικαιωμάτων που κατακτά ο λαός στον καπιταλισμό, δεν είναι ζήτημα του «μοντέλου» συγκρότησης των υπηρεσιών. Γιατί αντί για δυνάμωμα της μαζικής λαϊκής πάλης και διεκδίκησης, αυτή η πολιτική ζητά ψήφο για μια άλλη σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση. Ανάλογες αυταπάτες για «κυβερνητικές λύσεις» καλλιεργούν και οι προτάσεις δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς για «κρατικοποίηση χωρίς αποζημιώσεις με εργατικό έλεγχο»!

Το σύστημά τους δολοφονεί!
Αγώνας να γίνει η λαϊκή οργή!

Η οργή λαού και νεολαίας είναι δίκαιη και βαθιά. Γεννήθηκε και τροφοδοτήθηκε -χρόνια τώρα- από τις πολιτικές του συστήματος. Συσσωρεύτηκε σε ολόκληρα βουνά όλη την προηγούμενη δεκαετία της άγριας καπιταλιστικής επίθεσης και της ιμπεριαλιστικής επέλασης που με τα μνημόνια σάρωσε κατακτήσεις και δικαιώματα ενός αιώνα. Γιγαντώθηκε μέσα στον αντιδραστικό-κατασταλτικό ορυμαγδό της πανδημίας-καραντίνας. Κορυφώθηκε μέσα στις συνθήκες της θηριώδους ακρίβειας, της εκτεταμένης ανέχειας, των επιδομάτων ελεημοσύνης ενώ ο ορίζοντας σκοτείνιασε από τις εκρήξεις του άδικου πολέμου στο κέντρο της Ευρώπης.

Το μαζικό έγκλημα και η έκρηξη του τραίνου είναι η αιτία της έκρηξης αυτής της βαθιάς οργής. Λαός και νεολαία πονούν βαθύτατα για αυτήν την ανθρωποθυσία στο βωμό του συστήματος του κέρδους και της βαρβαρότητας. Ταυτόχρονα, αντιλαμβάνονται πως τα αδιέξοδα και τα βάσανα στη ζωή του καθενός και όλων μας είναι θυσίες στον ίδιο βωμό. Ο μόνος δρόμος για να μπει φραγμός σε αυτό το μακέλεμα των δικαιωμάτων και των όρων ζωής λαού και νεολαίας είναι ο δρόμος της μαζικής πάλης. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που η οργή μπορεί να δικαιωθεί, να φέρει νίκες και κατακτήσεις για το λαό και τη νεολαία!

Με Γενικές Συνελεύσεις • Καταλήψεις σε σχολεία και σχολές, Απεργίες και Διαδηλώσεις

να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε για όλο το λαό:

Ασφαλείς και φτηνές συγκοινωνίες

Μόνιμη και σταθερή δουλειά

Αυξήσεις στους μισθούς ώστε να καλύπτουν το κόστος ζωής

Δωρεάν και πληρη περιθαλψη - δωρεαν σπουδεσ

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Η στήλη του διαλόγου θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 20/6
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr