Η Οργή. Αυτό είναι το νέο δεδομένο που καθώς εκδηλώνεται ολοένα πιο μαζικά από τον λαό και τη νεολαία της χώρας αμφισβητεί και μπλοκάρει την «κανονικότητα», όλους τους σχεδιασμούς που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση και συνολικά το πολιτικό σύστημα. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η οργή είναι σήμερα το στοιχείο που κυριαρχεί στην πολιτική κατάσταση της χώρας. Και μέσα στον μεγάλο και εξελισσόμενο αναβρασμό, αυτό είναι το πρώτο ζήτημα που πρέπει να δει και να συνειδητοποιήσει λαός και νεολαία. Και μόνο η έκρηξη αυτής της δίκαιης οργής ήταν αρκετή για να μπλοκάρουν οι σχεδιασμοί των κυρίαρχων δυνάμεων. Ήταν αρκετή η έκρηξη αυτής της οργής για να αναζητούνται αλλαγές και τροποποιήσεις σχεδίων, τακτικών και προσωπείων από αυτούς που υποτίθεται ότι είναι «πανίσχυροι». Ήταν αρκετή ώστε κυβέρνηση και «αντιπολίτευση» ξαφνικά να προσπαθούν να ψελλίσουν –ψεύτικες και εξοργιστικές- συγγνώμες, υποσχέσεις, αυτοκριτικές και κριτικές. Αυτό είναι από τα πρώτα που δεν πρέπει να ξεχαστούν τις επόμενες μέρες και βδομάδες και σε όλη την εποχή που ζούμε: Η δύναμη του λαού και της νεολαίας είναι τεράστια, η μαζική πάλη μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων!
Λαός και νεολαία συγκλονίστηκαν από το μαζικό και φρικιαστικό έγκλημα στα Τέμπη. Το έγκλημα καθαυτό ήταν η αιτία για τα πρώτα κύματα της οργής ενάντια σε ένα σύστημα που, με βάση τα πραγματικά του χαρακτηριστικά, τις πραγματικές του επιλογές και προτεραιότητες, σκότωσε και σακάτεψε δεκάδες ανθρώπους.
Αλλά η οργή που έχει συσσωρευτεί εδώ και πολλά χρόνια είναι γιγάντια. Μια ολόκληρη θάλασσα από τα «κάτω πατώματα» της κοινωνίας. Γι αυτό οι εκρήξεις δεν σταματούν. Συνεχίζουν, απλώνουν, μεγαλώνουν. Τα ποτάμια των απεργών και των διαδηλωτών που πλημμύρισαν τη χώρα στις 8 Μάρτη τροφοδοτήθηκαν από την υπόγεια θάλασσα που λυσσομανά για το δίκιο της εργατικής τάξης, για τα δικαιώματα και τη ζωή του λαού και των νέων ανθρώπων.
Χρειάζεται να παλέψουμε! Για να βγει κι άλλο η οργή. Για να γίνει αγώνας που θα πετύχει νίκες και κατακτήσεις. Για να αλλάξουν πράγματι τα αρνητικά δεδομένα απέναντι στον αντίπαλο και τον αρνητικό συσχετισμό.