07 ΙΟΥΝΗ 2024

TKP/ML: Ο Στάθης Κωνσταντόπουλος, μέλος του ΚΚΕ(μ-λ) είναι Αθάνατος!

Ο σύντροφος Στάθης Κωνσταντόπουλος, ένα από τα στελέχη του ΚΚΕ(μ-λ) νοσηλεύτηκε το προηγούμενο διάστημα λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας. Στις 4 Ιούνη, ανακοινώθηκε από το ΚΚΕ(μ-λ) ο θάνατός του.

Ο Στάθης ήταν και αδελφός του συντρόφου Γρηγόρη Κωνσταντόπουλου, που ήταν επίτιμο μέλος του κόμματός μας του TKP/ML και ένα από τα ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ(μ-λ) και πέρασε στην αθανασία στις 23 Γενάρη 2017.

Ο σύντροφος Στάθης ήταν στην πρώτη γραμμή της πάλης για τον κομμουνισμό από νεαρή ηλικία. Το 1967, κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος, γνωστού ως η Χούντα των Συνταγματαρχών, αναγκάστηκε να ζήσει εξόριστος στον Καναδά με τον αδελφό του Γρηγόρη και το 1974 επέστρεψαν στη χώρα τους. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, ως ένας από τους μαθητές της Μεγάλης Προλεταριακής Πολιτιστικής Επανάστασης, αφιερώθηκε γρήγορα στην ανάπτυξη της επαναστατικής πάλης στη νεολαία.

Είναι από αυτούς που κατέβαλαν προσπάθειες για την συγκρότηση του ΚΚΕ(μ-λ), το κόμμα που είναι ο εκπρόσωπος της πάλης για τον κομμουνισμό στην Ελλάδα. Συνέβαλε στον αγώνα για τον κομμουνισμό όντας ένα από τα ηγετικά στελέχη του κόμματός του για πολλά χρόνια. Ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή των δραστηριοτήτων του κόμματός του στην περιοχή της Ανατολικής Αθήνας και το έργο του είχε αντίκτυπο σε ένα ευρύ φάσμα του λαού. Με αυτές τις δραστηριότητες, κέρδισε μεγάλο σεβασμό όχι μόνο μέσα στο ίδιο του το κόμμα, αλλά και στα άλλα επαναστατικά κινήματα.

Ως επαναστάτης που αγαπήθηκε και ακολουθήθηκε από το λαό, είχε μια στενή σχέση με τους συντρόφους από το κόμμα μας το TKP/ML. Παρά την κατάσταση της υγείας του και την ηλικία του, ποτέ δεν έλειψε από τα πεδία του αγώνα και τους δρόμους. Συμμετείχε στην κοινή εκδήλωση της 1ης Μαΐου που διοργανώθηκε από το TKP/ML και το YKP(m-l) μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, ούτε για μια στιγμή, ακόμη και στην τελευταία περίοδο της ζωής του, δεν έχασε τον ενθουσιασμό του για την προώθηση του αγώνα για την επανάσταση και τον κομμουνισμό.

Παρά την αντιδραστική αντίθεση της τουρκικής και της ελληνικής άρχουσας τάξης και τις πολιτικές σοβινισμού και εχθρότητας που επέβαλαν στο λαό, είχε επίγνωση της αναγκαιότητας οικοδόμησης μιας γέφυρας μεταξύ των δύο λαών για την πάλη για τον κομμουνισμό, όπου βρίσκονται τα πραγματικά συμφέροντά τους. Αγωνίστηκε για την ενίσχυση της αδελφοσύνης μεταξύ του ΚΚΕ(μ-λ) και του κόμματός μας TKP/ML και για τη μετατροπή αυτής της αδελφότητας σε κοινό αγώνα των λαών. Με επίγνωση αυτού του διεθνούς καθήκοντος, πήρε μέρος σε όλες τις δραστηριότητες του ΚΚΕ(μ-λ), του κόμματος που είναι ο εκπρόσωπος του ελληνικού προλεταριάτου.

Το γεγονός ότι αφιέρωσε τη ζωή του σε αυτή την υπόθεση κάτω από τις συσσωρευμένες επιθέσεις στην ταξική πάλη, χωρίς να παραιτηθεί και να απελπιστεί παρ’ όλες τις δυσκολίες, είναι μια απόδειξη του βαθμού στον οποίο αφομοίωσε την πάλη του προλεταριάτου για τον κομμουνισμό.

Η αφοσίωση του συντρόφου Στάθη στην υπόθεση της επανάστασης και του κομμουνισμού, η επιμονή και ο ενθουσιασμός του στον αγώνα του μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του είναι παράδειγμα για εμάς. Αναλαμβάνουμε την υπεράσπιση της σημαίας που μετέφερε και συνεχίζουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό τον αγώνα για τον κομμουνισμό.

Είμαστε βαθιά λυπημένοι για το θάνατο του συντρόφου Στάθη και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στο αδελφό μας κόμμα ΚΚΕ(μ-λ), στους συντρόφους του και στην οικογένειά του.

  • Ο σύντροφος Στάθης θα συνεχίσει να ζει στον αγώνα μας για την επανάσταση και τον κομμουνισμό!
  • Ο Στάθης Κωνσταντόπουλος είναι Αθάνατος!
  • Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!

Ιούνιος 2024

TKP/ML
Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας / Μαρξιστικό Λενινιστικό

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Η στήλη του διαλόγου θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 20/6
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr