02 ΟΚΤΩΒΡΗ 2023

ΒΟΛΟΣ| Οι τραμπουκισμοί του Μπέου θα πάρουν απάντηση

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

Ο τραμπούκος δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος που χαστουκίζει πλημμυροπαθή στην Άλλη Μεριά και διατάζει την σύλληψή του για να τον αναγκάσει να του ζητήσει συγνώμη και καταβρέχει με την μάνικα , με την οποία κάνει σόου καθαριότητας, πολίτη υποψήφιο άλλου συνδυασμού, αποκαλύπτει, για άλλη μια φορά, το αποκρουστικό πρόσωπο της αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετεί.

Ο Μπέος έχει αυτή την συμπεριφορά όχι γιατί «είναι άνδρας» και «έτσι έχει μάθει να λύνει τις διαφορές του» αλλά γιατί από την μία έχει την κάλυψη του συστήματος που υπηρετεί (κυβέρνηση, κεφάλαιο, κρατικοί μηχανισμοί) και από την άλλη γιατί δεν βρίσκει, ακόμη, απέναντί του ένα μαζικό, οργανωμένο λαϊκό κίνημα διεκδίκησης. Από εκεί αντλεί «δύναμη» ο Μπέος και τραμπουκίζει.

Σήμερα ο λαός του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου – Νέας Ιωνίας και των χωριών του Πηλίου που ζει μέσα τις καταστροφές, από τις πλημμύρες, σπιτιών, μαγαζιών, αυτοκινήτων, μηχανημάτων, δρόμων, γεφυρών, που παλεύει μόνος του να αντιμετωπίσει την λάσπη και την βρωμιά, που έχει χάσει μεροκάματα, που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το νερό για υγιεινή και έχει διακοπές στο ρεύμα, που δεν μπορεί να αναπνεύσει από το χώμα που πλανάται στον αέρα όλης της πόλης και αρρωσταίνει από γαστρεντερίτιδες και λοιμώξεις του αναπνευστικού, έχει μόνον έναν δρόμο μπροστά του για να διεκδικήσει την ζωή του.

Τον δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα. Με λαϊκές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα στις γειτονιές και τα χωριά που θα διεκδικήσουν :

  • Αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών
  • Άμεση αποκατάσταση των ζημιών
  • Να πληρωθούν όλα τα μεροκάματα
  • Μέτρα και υποδομές προστασίας για όλο τον λαό
  • Καθαρό νερό για ανθρώπινη χρήση

Αυτή η κατεύθυνση πάλης μπορεί να φέρει πραγματικές νίκες για τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία που σήμερα υποφέρουν κάτω από το βάρος των καταστροφών και όχι οι κάλπες των δημοτικών – περιφερειακών εκλογών όπως λένε όσοι σπέρνουν εκλογικές αυταπάτες.

Δεν ψάχνουμε καλύτερους διαχειριστές του ίδιου αντιλαϊκού και αποκρουστικού συστήματος που μας πνίγει, μας καίει και ρημάζει την ζωή μας. Δεν γυρεύουμε λίγες παραπάνω έδρες σε δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια για να σταματήσουμε την άγρια επίθεση στην ζωή και τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.

Για κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα μόνο στις δικές του δυνάμεις και στη δική του πάλη μπορεί να στηριχτεί ο εργαζόμενος λαός. Αυτή την κατεύθυνση παλεύει και υπηρετεί, αυτήν την κατεύθυνση προτείνει να στηριχτεί, με κοινή δράση, το ΚΚΕ(μ-λ). Αυτή την κατεύθυνση καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία, να στηρίξουν ενεργητικά και καθημερινά ενάντια στους συνδυασμούς του συστήματος και την πολιτική του, μακριά από τις αυταπάτες που καλλιεργούν οι δυνάμεις του συμβιβασμού και της υποταγής.

Ο λαός και η νεολαία με την πάλη τους θα δώσουν απάντηση στον Μπέο και σε όλους τους αντιδραστικούς υπηρέτες του αντιλαϊκού συστήματος της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.

Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε!

Λευκό στις δημοτικές. Άκυρο στις περιφερειακές.

Βόλος 02/10/2023

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr