Το σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιούνη πραγματοποιήθηκε το διήμερο εκδηλώσεων των κομματικών οργανώσεων Ηπείρου του ΚΚΕ(μ-λ), για τα 70 χρόνια από το θάνατο του Άρη Βελουχιώτη.
Το διήμερο άνοιξε το Σάββατο το βράδυ με μια ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην πλατεία Σκουφά στη Άρτα. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ενός μισάωρου βίντεο που φτιάχτηκε ώστε να αναδειχτούν ιστορικά και πολιτικά ζητήματα της περιόδου και της στάσης του Άρη Βελουχιώτη. Ακολούθησε μια εισήγηση που πέρα από την αποτίμηση των πολιτικών δεδομένων της τότε περιόδου σε συνάρτηση με την άποψη και στάση του Άρη προσπάθησε να αναδείξει τα βασικά διδάγματα που συνδέονται με το σήμερα και την πάλη του λαού για ανεξαρτησία και κοινωνική απελευθέρωση. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 80 άτομα.
Την Κυριακή το πρωί περίπου 70 άτομα ξεκίνησαν απ’ την Άρτα με σκοπό να επισκεφτούν στη Μεσούντα στα Τζουμέρκα τη χαράδρα του Φάγγου όπου πέθανε ο Άρης Βελουχιώτης. Το μεσημέρι έγινε στο μνημείο στη Μεσούντα μια μικρή ομιλία και κατάθεση στεφάνου εκ μέρους των κομματικών οργανώσεων Ηπείρου. Έπειτα το μεγαλύτερο μέρος των συναγωνιστών ξεκίνησε απ’ το μονοπάτι που ξεκινάει πλάι στον Ασπροπόταμο να ανηφορίζει για τη χαράδρα του Φάγγου. Μέσα από ένα απαιτητικό δύσβατο μονοπάτι μετά από 40 λεπτά βρεθήκαμε στο σημείο που άφησε την τελευταία πνοή του ο Άρης Βελουχιώτης και ο Τζαβέλας. Εκεί μεταφέρθηκαν με συγκίνηση από συντρόφους και συναγωνιστές ιστορικά στοιχεία για τις τελευταίες στιγμές του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ και των υπολοίπων ανταρτών που ήταν μαζί του.
Η ομάδα που ανέβηκε στο σημείο απαθανάτισε τη στιγμή με μια φωτογραφία μπροστά απ’ το βράχο που αυτοκτόνησε ο Άρης. Εκεί υπάρχει και η πλάκα που τοποθέτησε το ΚΚΕ(μ-λ) το 2005, καθώς και ένα πορτραίτο του Άρη.
Στο τέλος της κατάβασης όλη η αποστολή συγκεντρώθηκε στα πλατάνια δίπλα στο ποτάμι που ακολούθησε ψήσιμο. Στο τέλος σύντροφοι και συναγωνιστές τραγούδησαν αντάρτικα.
Το ΚΚΕ (μ-λ) θέλησε να τιμήσει τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη σαν τον αδιάλλακτο μαχητή της ανεξαρτησίας και της λαοκρατίας.
Ο Άρης ένα γέννημα θρέμμα του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος θα αποτελεί σε πείσμα των παραχαρακτών της ιστορίας σύμβολο ενός αγώνα που συνεχίζεται στο σήμερα μέχρι την τελική δικαίωση.