Να ακυρωθούν τα πρόστιμα!

Η φωνή της οργάνωσης, της αντίστασης και του αγώνα δεν φιμώνεται!

Βιομηχανία προστίμων έστησαν από κοινού η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αθηναίων, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου για την κάλπη της 25ης Ιουνίου. Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε κόμματα που αναφέρονται στην Αριστερά αποτελούν τα πρώτα δείγματα μιας μαζικής παραγωγής που θα ακολουθήσει και θα στοχεύει στην οικονομική εξόντωση όσων στοχοποιούνται.

Τα νομικά θεμέλια αυτής της βιομηχανίας είχαν ήδη τοποθετηθεί από το κράτος και τους μηχανισμούς της λεγόμενης Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο νομός του κράτους και οι κανονισμοί των Δήμων, που «έμεναν στα χαρτιά», ενεργοποιήθηκαν με το αποτέλεσμα της κάλπης του Μαΐου. Η ΝΔ, ως ο βασικός πυλώνας της αστικής διαχείρισης και ο βασικός φορέας της αντιλαϊκής επίθεσης, αποθρασυσμένη από το εκλογικό αποτέλεσμα έριξε τα τροχιοδεικτικά πυρά της στέλνοντας μήνυμα προς δυο κατευθύνσεις. Προς τα ξένα και ντόπια αφεντικά της, ότι θα κλιμακώσει την επίθεση που έχει αναλάβει να προωθήσει. Προς τον λαό, ότι τέλειωσε το καρότο και το λαδί στην πληγή και από δω και μπρος έχει μόνο μαστίγιο και αλάτι.

Δεν πρόκειται λοιπόν για μεμονωμένες αποφάσεις του Πατούλη και του Μπακογιάννη. Οι συγκεκριμένοι πρωτοστάτησαν στην υλοποίηση της απόφασης του συστήματος να προσθέσει ακόμη ένα όπλο στη φαρέτρα της τρομοκρατίας, της καταστολής, συνολικότερα της φασιστικοποίησης της δημόσιας, κοινωνικής και πολιτικής ζωής απέναντι στον εχθρό λαό. Το γεγονός ότι στις διακομματικές που πραγματοποιήθηκαν στους Δήμους, εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, τα γαλάζια στελέχη πίεζαν τις δημοτικές αρχές να τηρήσουν τον νόμο καθαρίζοντας τους δρόμους από τις αφίσες και επιβάλλοντας πρόστιμα, αποτυπώνει μια συντονισμένη και συντεταγμένη παρέμβαση και μεθόδευση.

Όπως άλλωστε ξεκαθάρισε και ο δήμαρχος Αθηναίων: «Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στα κόμματα για παράνομη αφισορύπανση δεν έχουν εισπρακτική λογική» αλλά «είναι μια μάχη νοοτροπιών, είναι μια μάχη κοινωνικής συνείδησης. Γνωρίζουμε ότι θα τη δώσουμε και ότι θα χρειαστεί ενδεχομένως χρόνο, αλλά χρειάζεται συνέπεια από πλευράς δήμου». Για να συνεχίσει απειλώντας ότι «ο δήμος έχει τη δυνατότητα να προβεί μέχρι και σε κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών ή κατάσχεση εις χείρας τρίτου».

Οι παραπάνω δηλώσεις-απειλές εκφράζουν την αποφασιστικότητα του συστήματος να προχωρήσει και να γενικεύσει με ένταση το αντιδημοκρατικό μέτρο της επιβολής προστίμου, δηλαδή τη δίωξη της πολιτικής αφίσας. Σε αυτή την αντιδραστική κατεύθυνση είναι δεδομένο ότι θα χρησιμοποιήσει και θα αξιοποιήσει κάθε πρόθυμο δεκανίκι της αντιλαϊκής πολιτικής. Μπορεί σε πρώτη φάση ο ρόλος του λαγού να ανατέθηκε στη λεγόμενη Τοπική Αυτοδιοίκηση, όμως στην ουρά περιμένουν διάφοροι καλοθελητές προκειμένου η αντιδημοκρατική μεθόδευση να πλασάρεται ως αίτημα της «κοινωνίας των πολιτών». Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, που εκφράζει τη διαμαρτυρία του προς τη Δημοτική Αρχή του νησιού και την καλεί να επιβάλει πρόστιμο για αφισορύπανση, μεταξύ άλλων, και σε πολιτικούς χώρους. Διόλου απίθανο σε λίγο να δούμε τις παρατρεχάμενες περιβαλλοντικές ΜΚΟ να συσχετίζουν την αφίσα του ΚΚΕ(μ-λ) με την καταστροφή των δασών του Αμαζονίου!

Η υποκριτική τους ευαισθησία, τόσο για το περιβάλλον όσο και για την ανθρώπινη προστασία, είναι το πρόσχημα, το προκάλυμμα για να κρύψουν ότι πρόκειται για μια αντιδημοκρατική μεθόδευση, με απώτερο στόχο να φιμωθεί κάθε διαφορετική φωνή, κάθε φωνή κριτικής στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και την αντιλαϊκή πολιτική, κάθε φωνή οργάνωσης, αντίστασης και αγώνα.

Αυτή η αντιδημοκρατική μεθόδευση και πρακτική ξεκινάει σήμερα με την επιβολή προστίμων σε κόμματα και οργανώσεις που αναφέρονται στην Αριστερά, για να γενικευτεί αύριο σε όποιον αγωνίζεται και θέλει να γνωστοποιήσει στον λαό τον αγώνα του, να αναδείξει τους λογούς και τους στόχους για τους οποίους παλεύει, τους εχθρούς του, αλλά και να ζητήσει την πλατιά ταξική και λαϊκή αλληλεγγύη για να νικήσει ο αγώνας του.

Στο στόχαστρο βρίσκεται η αφίσα του εργατικού σωματείου, του φοιτητικού συλλόγου, των μαθητικών αγώνων, της πρωτοβουλίας γειτονιάς, της επιτροπής κατοίκων, κάθε συλλογικότητας, κάθε συλλογικής οργάνωσης και έκφρασης του λαού, ο ίδιος ο λαός.

Θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου. Θέλουν να τσακίζουν εν τη γενέσει του κάθε λαϊκό-εργατικό αγωνιστικό σκίρτημα. Για να μη γίνουν τα σκιρτήματα εστίες αντίστασης και διεκδίκησης. Για να μη γίνουν οι εστίες κίνημα αναμέτρησης με το σύστημα και τις δυνάμεις του.

Δεν πρόκειται, λοιπόν, για μερικά πρόστιμα σε κάποια κόμματα και οργανώσεις. Πρόκειται για την ένταση της πολιτικής της φασιστικοποίησης με ένα ακόμη αντιδημοκρατικό μέτρο, σε μια περίοδο έντασης της ταξικής πάλης με την άγρια επίθεση που τη συνοδεύει. Πλάι στον νόμο «Χατζηδάκη», που στοχοποιεί τα σωματεία των εργαζομένων και επιχειρεί να βγάλει στην παρανομία τον ταξικό συνδικαλισμό και την απεργία. Πλάι στον νόμο για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων, που επιχειρεί να βγάλει στην παρανομία τη λαϊκή πάλη. Πλάι στη βιομηχανία διώξεων των αγωνιστών που πρωτοστάτησαν στην οργάνωση του αγώνα στους χώρους δουλειάς, σπουδών, γειτονιάς υπερασπιζόμενοι τα λαϊκά εργατικά συμφέροντα και δικαιώματα. Υφαίνουν και ενισχύουν διαρκώς ένα αντιδημοκρατικό πλέγμα, για να βγάλουν στην παρανομία το δίκιο, την λαϊκή εργατική πάλη, τον αγώνα για το δικαίωμα στη ζωή.

Σε αυτή τη βάση ο αγώνας για την ακύρωση των προστίμων αφορά όλο τον λαό, προϋποθέτει πρωτοβουλίες κοινής δράσης και συντονισμού των δυνάμεων που αναφέρονται στην Αριστερά και το κίνημα, οφείλει να απλωθεί στους μαζικούς χώρους δουλειάς, σπουδών και γειτονιάς. Είναι αγώνας για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθερίων, για την κατάργηση του αντιδημοκρατικού νομικού οπλοστασίου και την υπεράσπιση του λαϊκού δικαιώματος στην ελεύθερή έκφραση και διακίνηση των αριστερών ιδεών, την οργάνωση, τη διαδήλωση, την απεργία, τον αγώνα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
Η κυβέρνηση διατάχθηκε σε θέση επίθεσης ενάντια στον λαό!
Να οργανώσουμε μαζικούς αγώνες!
Οι ηττημένες αυταπάτες να μην μπλοκάρουν την πάλη μας
Για τα αποτελέσματα της εκλογικής μας παρέμβασης
Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ(μ-λ): Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών στις 25 Ιούνη
Οι αντιδραστικοί εκβιασμοί διαμόρφωσαν ένα ακόμα πιο δεξιό πολιτικό σκηνικό.
Οι απαντήσεις για τα λαϊκά συμφέροντα, η επαναστατική αντικαπιταλιστική-αντιιμπεριαλιστική Αριστερά, χτίζονται με τους μαζικούς αγώνες!
ΣΥΡΙΖΑ σε αναζήτηση ρόλου και θέσης
Μειονότητα, Ελληνοτουρκικά, Μετανάστες
Προεκλογικές εθνικιστικές κορώνες και εκλογική ενίσχυση του φασισμού
Οι μνηστήρες της αντιπολίτευσης και η «αντιπολίτευση» του λαού
Νέα Δημοκρατία
Το πρόγραμμά που εγκρίθηκε …αλλά δεν εγκρίθηκε!
Περιβάλλον και οδική ασφάλεια στην υπηρεσία της φασιστικοποίησης
Με αφορμή τη στάση του απέναντι στα πρόστιμα
Αγώνας από τον λαό για τον λαό ή από το ΚΚΕ για τις κάλπες;
Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Αθηνών
Να ακυρωθούν τα πρόστιμα για «παράνομη» αφισοκόλληση εις βάρος του ΚΚΕ (μ-λ)!
Μεγάλη απώλεια ο θάνατος της πολυαγαπημένης μας συντρόφισσας Αφροδίτης
Η Αφροδίτη και η εφημερίδα μας
Πόρισμα για το έγκλημα στα Τέμπη
Δώσε λίγο αλήθεια να τους κλείσουμε το στόμα!
Θεσσαλονίκη
Επανεκκίνηση της δίκης των διαδηλωτών του Πολυτεχνείου του 2020
Άποψη
Παγίδες της επενδυτικής βαθμίδας…
Δημοκρατικά Δικαιώματα
«Ναυάγιο» προσφύγων στην Πύλο
Συνένοχοι στο έγκλημα η κυβέρνηση και οι ελληνικές Αρχές
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)
Κίνηση Πριγκόζιν: Κλυδωνισμοί στο εσωτερικό της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 
Τηλεργασία
Άλλη μια ευέλικτη μορφή… εκμετάλλευσης των εργαζόμενων!
Ισπανία
Τηλεφωνικό κέντρο ανάγκασε τους εργαζόμενους να δουλέψουν δίπλα στη νεκρή συνάδελφό τους
Μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις στα καταστήματα της H&M στην Ισπανία
Για αυξήσεις στους μισθούς και ενάντια στους εξοντωτικούς ρυθμούς
Ρόδος: Ξυλοδαρμός εργαζόμενης επειδή παραιτήθηκε…
Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσει!
Νέα εργοδοτικά εγκλήματα!
Μαζικός αγώνας για δουλειά με δικαιώματα, μέτρα προστασίας και ουσιαστική ασφάλεια!
Η ξεχασμένη(;) έκθεση Πισσαρίδη φέρνει πετσόκομμα επιδομάτων
Απόφαση του Αρείου Πάγου υπέρ των απολυμένων εργαζόμενων στα Μάρκετ Ιν Ιωαννίνων
Το δικαίωμα στη δουλειά είναι υπόθεση όλων των εργαζόμενων!
Νέα κυβέρνηση, παλιές πολιτικές στην υγεία
Νοσοκομείο Γρεβενών
Σημαντική ενίσχυση της Ταξικής Πορείας στις εκλογές για το ΔΣ του Σωματείου
ΝΕΟΛΑΙΑ 
ΑΠΘ
Συνεχόμενες αποτυχημένες προσπάθειες σύστασης των «Συμβουλίων Διοίκησης»!
Εστίες ΔΠΘ
Μας πετάνε από τα σπίτια μας, να απαντήσουμε με αγώνες!
ΔΙΕΘΝΗ 
Ο Μπλίνκεν στο Πεκίνο, ο Μόντι στην Ουάσιγκτον
Δύο αλληλοαναιρούμενες διπλωματικές κινήσεις
Παλαιστίνη
Κλιμάκωση των δολοφονικών επιθέσεων των Ισραηλινών εναντίον των Παλαιστινίων
Τουρκία
Πολλαπλασιάζονται οι εργατικές αντιστάσεις και οι απεργίες
Αθέατος Κόσμος
Δυο ναυάγια, δύο κόσμοι
Πακιστάν
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 
Κώστας Καρυωτάκης
Καταθλιπτικός ή διωκόμενος;
ΙΣΤΟΡΙΑ 
Ιούνης 1933
Η κάθοδος των φασιστών της ΕΕΕ στην Αθήνα