Λωρίδα της Γάζας

Μαζικά εγκλήματα εις βάρος Παλαιστίνιων αμάχων

Με μεγαλύτερη ένταση και σφοδρότητα μαίνεται η βάρβαρη εισβολή στη Γάζα. Οι σιωνιστές αποδεικνύουν ότι μπορούν να κάνουν ακόμα χειρότερες, ακόμα πιο σοκαριστικές επιθέσεις ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης. Στο στόχαστρό τους και χωρίς προσχήματα έχουν βάλει σχολεία, νοσοκομεία, προσφυγικούς καταυλισμούς.

Από τα 35 νοσοκομεία της Λωρίδας της Γάζας έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους τα 25, καθώς δεν υπάρχουν προμήθειες, ηλεκτρικό ρεύμα και νερό. Ο ισραηλινός στρατός έχει χτυπήσει τα νοσοκομεία Αλ Κουντς και Αλ Σίφα και συνεχίζει τις επιθέσεις του στο Ινδονησιακό νοσοκομείο. Πολύ πιθανό μέχρι την έκδοση της εφημερίδας να έχει «ξεμπερδέψει» και με αυτό. Ήδη πρώτες ειδήσεις μεταφέρουν ότι αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί προκάλεσαν ζημιές στον δεύτερο όροφο του κτηρίου, δεν μπορούν να γίνουν χειρουργεία, ενώ έχουν υπάρχουν και αρκετοί νεκροί.

Το νοσοκομείο Αλ Κουντς σταμάτησε να λειτουργεί. Η Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε ότι εκκένωσε το νοσοκομείο, το οποίο πολιορκείται από την αρχή του πολέμου. Εκεί έχουν αναζητήσει καταφύγιο έως και 14.000 άνθρωποι. Το ίδιο συνέβη και με τα νοσοκομεία Αλ Ραντίσι, Αλ Νάσερ και Αλ Σίφα, όπου είχαν καταφύγει 50-80 χιλιάδες άνθρωποι. Ειδικά για το τελευταίο, ο στρατός επιμένει ότι η Χαμάς το χρησιμοποιεί ως ορμητήριο και τους ασθενείς και αμάχους ως ασπίδα και καταπατά το «δίκαιο» του πολέμου που ορίζει ότι τα νοσοκομεία δεν μπορούν να αποτελούν πεδίο μάχης. Αφού τα βομβάρδισε ακόμα και με όπλα λευκού φωσφόρου, τα περικύκλωσε με τανκ και τεθωρακισμένα και σκότωσε όσους επιχείρησαν να τα εγκαταλείψουν.

Ελεύθεροι σκοπευτές εκτελούν όποιον κινείται μέσα ή έξω από τα κτήρια, οι γύρω δρόμοι έχουν γεμίσει με πτώματα. Οι γιατροί αδυνατούν να περιθάλψουν τους ασθενείς, καθώς δεν υπάρχουν φάρμακα, δεν μπορούν να κάνουν εγχειρήσεις. Νεογνά και πρόωρα βρέφη είναι καταδικασμένα να πεθάνουν. Εκατοντάδες ασθενείς, άμαχοι και γιατροί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα νοσοκομεία.

Ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, ανέκρινε, τρομοκράτησε, σκότωσε αλλά δεν κατάφερε να βρει αυτό που «έψαχνε» στα υπόγεια: το «στρατηγείο» ή τους στρατιώτες της Χαμάς. Τα βίντεο που διοχετεύει η ισραηλινή κυβέρνηση στα ΜΜΕ δεν αποδεικνύουν τίποτα άλλο παρά το μένος, τη βαρβαρότητα, τη λύσσα ενός στρατού κατοχής που προσπαθεί να σαρώσει κάθε αντίσταση. Ένας από τους στόχους των σιωνιστών είναι ο διωγμός των Παλαιστινίων από τον τόπο τους.

Σχεδόν 1,7 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί και πολλοί προσπαθούν να καταφύγουν στο νότιο τμήμα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός επιτρέπει μόνο στις γυναίκες αμάχους να διαφύγουν στη νότια Γάζα, αλλά όχι στους άνδρες. Μάλιστα, δημοσιογράφος ανέφερε ότι οι στρατιώτες ανάγκαζαν με προσβλητικό τρόπο τις γυναίκες να γδυθούν πριν τις αφήσουν να φύγουν. Όσοι το καταφέρνουν, φτάνουν στους προσφυγικούς καταυλισμούς. Εκεί επικρατούν άθλιες συνθήκες υγιεινής, χωρίς καθαρό νερό. Από την έλλειψη καυσίμων δεν λειτουργούν τα εργοστάσια αφαλάτωσης αλλά και επεξεργασίας λυμάτων. Τα τρόφιμα σπανίζουν πλέον. Τα αρτοποιεία σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω της έλλειψης αλευριού, καυσίμων και ηλεκτρικής ενέργειας. Άλλα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Μόνο το 10% των αναγκών καλύπτονται, καθώς και τα φορτηγά που μεταφέρουν την ανθρωπιστική βοήθεια είναι καθηλωμένα από την έλλειψη καυσίμων. Ο συνωστισμός στους προσφυγικούς καταυλισμούς στο νότιο τμήμα προκαλεί σημαντική εξάπλωση ασθενειών, κυρίως οξείας αναπνευστικής νόσου (70.000 κρούσματα) και διάρροιας (περίπου 33.000) με τα παιδιά να κινδυνεύουν περισσότερο.

Ακόμα όμως και οι προσφυγικοί καταυλισμοί βρίσκονται στο στόχαστρο των σιωνιστών. Τουλάχιστον 50 άμαχοι σκοτώθηκαν και πολλοί περισσότεροι τραυματίστηκαν όταν βομβαρδίστηκε σχολείο στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια στην πόλη της Γάζας. Παρόμοια τύχη είχαν πρόσφυγες και σε άλλους καταυλισμούς (Νουσεϊράτ, Τζαμπαλίγια), αλλά και στην πόλη Χαν Γιούνις, στην υποτίθεται ασφαλή νότια Λωρίδα της Γάζας. Ανυπολόγιστος αριθμός νεκρών είναι θαμμένοι κάτω από τα χαλάσματα, τηλεπικοινωνίες και διαδίκτυο δεν λειτουργούν, με συνέπεια ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών μόνο κατά προσέγγιση να μπορεί να υπολογιστεί. Μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει τους 13.000 νεκρούς, ανάμεσά τους περισσότερα από 5.000 παιδιά και 3.000 γυναίκες, ενώ οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 28.000.

Ο ίδιος ο Νετανιάχου δηλώνει πως θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει την επιχείρηση εξάλειψης της Χαμάς με τα λιγότερα δυνατά θύματα μεταξύ των αμάχων. «Αλλά, δυστυχώς, δεν το καταφέρνουμε», γιατί ο κόσμος αρνείται να υπακούσει στις «συμβουλές» του στρατού και παραμένει στη Γάζα. Έχοντας τη στήριξη του μεγάλου προστάτη (ΗΠΑ) επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να απαντήσει στη χλιαρή κριτική του Μακρόν, έχοντας βέβαια και το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό μέτωπο. Κανείς από τους δύο (για να περιοριστούμε σ’ αυτούς) βέβαια δεν πείθει για το «ενδιαφέρον» του για τον Παλαιστινιακό λαό. Αυτό που συμβαίνει στην Παλαιστίνη, όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε ένας Νορβηγός γιατρός, κάνει την κόλαση να μοιάζει με σύναξη για τσάι.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
Μαζικές αγωνιστικές διαθέσεις και αναζητήσεις ανέδειξαν οι διαδηλώσεις για το Πολυτεχνείο!
Βαδίζοντας προς τη 10η Συνδιάσκεψη
Άποψη
Ακρίβεια: Κρύβει βία
Καμπάνια του ΚΚΕ(μ-λ) ενάντια στην ακρίβεια
Μαζικές εκδηλώσεις και διαδηλώσεις για τα 50 χρόνια από το Πολυτεχνείο
Πολιτικές διεργασίες στο αστικό πολιτικό σκηνικό μέσω …εκδηλώσεων
Ελληνοτουρκικά
Ανώτατο Συμβούλιο - Η συνεργασία αναζητείται
Ακροδεξιό φασιστικό παραλήρημα με ταγέρ και γραβάτα
Στη φυλακή και για πλημμελήματα!
«Διέξοδος Αριστερά» με δεξιά κατεύθυνση δεν γίνεται!
Προϋπολογισμός αντιλαϊκής «δημοσιονομικής προσαρμογής»
Πωλούνται ή ενοικιάζονται μετανάστες με ταλέντα
Τιμή ευκαιρίας – Πληροφορίες: ΕΕ
Μετρό Εξάρχεια
Ο νέος δήμαρχος «μεταφυτεύει» ενώ η κυβέρνηση ξεριζώνει δέντρα
Πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία
Πρόσφυγες στον τόπο τους από την πολιτική που ρημάζει τη χώρα και λεηλατεί το παρόν και το μέλλον του λαού
Κυβερνητική επιχείρηση συγκάλυψης για το έγκλημα στα Τέμπη Ένοχο το σύστημα και οι διαχειριστές του!
Ανεμογεννήτριες παντού
Η Θεσσαλονίκη σε ασφυξία
Άμεση λαϊκή ανάγκη να ακυρωθούν οι εργασίες κατασκευής του flyover
Προσεγγίσεις
Στην «εποχή των τεράτων» η Αργεντινή και η προοπτική της λαϊκής αφύπνισης
Δημοκρατικά δικαιώματα
«Εν ψυχρώ» αστυνομική δολοφονία του 17χρονου Χρήστου Μιχαλόπουλου
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 
Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Αποτάσσεσαι τον συνδικαλισμό;
Δηλώσεις μετανοίας για μια θέση εργασίας
Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Αθήνας
Ανταπόκριση από την κλαδική απεργία 8/11
Σε δημόσια διαβούλευση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο
Νέα φοροεπιδρομή σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών
«Αυξήσεις» στο δημόσιο: ακόμα δεν τις είδαμε και το ΔΝΤ τις αρνείται
Αποτελέσματα εκλογών στην ΕΝΙΘ
Ανάπτυξη… ποιους αφορά όμως;
Οι λύκοι της Wall Street ανησυχούν!
Η 48ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών να μη γίνει ντουφεκιά στον αέρα!
ΝΕΟΛΑΙΑ 
Καισαριανή
Έκοψαν σχολική γιορτή του Πολυτεχνείου επειδή οι μαθητές θα εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη!
ΔΙΕΘΝΗ 
Παλαιστίνη
Η σιωνιστική σφαγή έγκλημα κατά των λαών Η παλαιστινιακή αντίσταση αντέχει!
Παλαιστίνη
Μεγάλη διεθνής κινητοποίηση για τη Γάζα Οι λαοί στους δρόμους!
Γάζα
Οδυνηρές αναλογίες - Απροκάλυπτος κυνισμός
του Βασίλη Σαμαρά
Συνάντηση Μπάιντεν - Σι
Αμοιβαίες καχυποψίες
Μπανού Μπουγιούκαβτζι
Η αλληλεγγύη και ο αγώνας συνεχίζονται!
Αργεντινή
Ψήφος απελπισίας ενός βασανισμένου λαού
Αθέατος Κόσμος
Σιωνιστικός νεο-μακαρθισμός στα πανεπιστήμια ΗΠΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 
Οικονόκοσμος
«Boυλιάζουν» οι υπεράκτιες ανεμογεννήτριες;
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 
Ινδία
Δίωξη της Αρουντάτι Ρόι για υπόθεση που εκκρεμεί σε βάρος της από το 2010
ΙΣΤΟΡΙΑ 
25 Νοέμβρη 1952
Η Ασφάλεια συλλαμβάνει τον Νίκο Πλουμπίδη