Διεθνή
Στην πιο μακρά προεκλογική περίοδο η εσωτερική πόλωση αντανακλά εξωτερικά προβλήματα
Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να εισέλθουν στη χρονιά των προεδρικών εκλογών με καταγγελίες, δικαστικές διώξεις και παραπομπές για τον πρώην πρόεδρο, Τραμπ, αλλά και τον νυν, Μπάιντεν.
Ο «παγκόσμιος Νότος» απέναντι στη «Δύση»
Το σίγουρο είναι πως βιώνουμε τη μετάβαση από το μεταπολεμικό ιμπεριαλιστικό στάτους σε έναν περισσότερο πολύπλοκο κόσμο και σε συνθήκες οξυνόμενων ανταγωνισμών. Το ίδιο σίγουρο είναι, ωστόσο, ότι κάποια στιγμή, και στην εξέλιξη των πραγμάτων, ο παράγοντας της κοινωνικής και πολιτικής κρίσης θα παίξει τον δικό του σημαντικό ρόλο.
Λαϊκή οργή και εξέγερση της νεολαίας απέναντι στο σύστημα που δολοφονεί!
Ο κύκλος της οργισμένης αντίδρασης έκλεισε κάτω από το βάρος της βίαιας καταστολής, δεν θα είναι όμως το «τέλος». Η οργή και το μίσος θα συνεχίζει να αναπαράγεται στις λαϊκές γειτονιές. Ας βοηθήσουμε να αναδειχτεί με ορατό τρόπο στην κοινωνία των απόκληρων μια πειστική πρόταση που να μετατρέπει το μίσος σε όραμα και συνειδητή μαζική προσπάθεια για κοινωνική αλλαγή.
Ο ανθεκτικός Ερντογάν… και η «αμηχανία» των Δυτικών
Μπορεί να είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πολιτικά η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Τουρκία, αλλά μια πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων επιβεβαιώνει ότι, έπειτα από είκοσι χρόνια, υπάρχει ένα συμπαγές κομμάτι της κοινωνίας, πάνω από 50%, που σε οποιεσδήποτε συνθήκες εκφράζεται από το αφήγημα του Ερντογάν.
Η διαπάλη των κέντρων εξουσίας στις ΗΠΑ «βγάζει άπλυτα στη φόρα»
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι προβληματισμοί του αμερικανικού κατεστημένου για την πολιτική της διοίκησης Μπάιντεν στην Ουκρανία, δηλαδή έναντι της Ρωσίας, βγαίνουν στην επιφάνεια.
Μια αναμέτρηση ιστορικής κλίμακας που δεν μπορεί να σταματήσει!
Η νέα επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση της δεύτερης προεδρίας Μακρόν, μέσω του νόμου για τη λεγόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, με αιχμή την αύξηση του γενικού ορίου συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη, συνεχίζει να συγκλονίζει τη γαλλική κοινωνία.
Το σιωνιστικό κράτος τρομοκρατεί ξανά! Αλληλεγγύη στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου!
Για άλλη μια φορά, το μαντρόσκυλο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, σιωνιστικό-φασιστικό κράτος του Ισραήλ, προκαλεί και ματώνει τον παλαιστινιακό λαό.
Η δικτατορία του κεφαλαίου αναγκάζεται να αποκαλυφθεί! Μαζικά ο λαός στους δρόμους!
Αυτό που συζητιόταν σαν σοβαρό ενδεχόμενο να συμβεί την Πέμπτη 16/3 συνέβη! Ο Μακρόν, στριμωγμένος από τη συνέχιση των μαζικών απεργιακών συγκεντρώσεων ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θέλει να επιβάλλει, προχώρησε στην προσφυγή στο άρθρο 49 παράγραφος 3 του Συντάγματος (49.3), προκειμένου να εγκριθεί χωρίς ψηφοφορία!
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr