Kάλεσμα του ΠΓ του ΚΚΕ(μ-λ) στους εργαζόμενους και τη νεολαία

Για να ΖΗΣΟΥΜΕ πρέπει να ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ!

Απρίλης 2022

Μπροστά στην εργατική Πρωτομαγιά

  1. Ο Ουκρανικός λαός πληρώνει με αίμα, καταστροφή και προσφυγιά, το γεγονός ότι βρίσκεται ανάμεσα στην ιμπεριαλιστική εισβολή της Ρωσίας και τα ιμπεριαλιστικά-πολεμικά βήματα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή, έχοντας μια ηγεσία (Ζελένσκι) ενεργούμενο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών. Ο πόλεμος αυτός συνιστά ποιοτική τομή στον κλιμακούμενο ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστών και ταυτόχρονα αποτελεί εκδήλωση των γενικευμένων αδιεξόδων και της κρίσης του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος. Γι’ αυτό είναι δύσκολο να βρεθεί συμβιβασμός. Γι’ αυτό καθημερινά γύρω από το πολεμικό πεδίο της Ουκρανίας οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, και πρώτοι από όλους οι ΗΠΑ, διαμορφώνουν πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά τη διάταξη μιας γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης. Οι λαοί της περιοχής, της Ευρώπης και όλου του κόσμου, βρίσκονται σε κίνδυνο!
  2. Η Ελλάδα εμπλέκεται άμεσα στον πόλεμο αυτό. Η πολιτική του συστήματος και της κυβέρνησής του, την έχει μετατρέψει σε ορμητήριο και προγεφύρωμα των αμερικανοΝΑΤΟϊκών φονιάδων. Η ομιλία Ζελένσκι και η προβολή των ναζιστικών ταγμάτων στη Βουλή, οι απελάσεις των Ρώσων διπλωματών με απαίτηση των ΗΠΑ και στο πλαίσιο των αντίστοιχων κινήσεων των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών προετοιμάζουν τα χειρότερα. Με το δόγμα της υποτέλειας «ανήκουμε στη Δύση», η κυβέρνηση και όλα τα αστικά κόμματα θέλουν να επιβάλλουν καθεστώς φασιστικοποίησης και απαιτούν την πλήρη υποταγή του λαού και της νεολαίας σε ό,τι αποφασίσουν τα αμερικανοΝΑΤΟϊκά αφεντικά τους. Για την αξιοποίηση όλης της χώρας ως πολεμική τους βάση. Αλλά και για την ανάληψη ρόλων που θα προωθούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια αίματος και διχασμού των λαών στα Βαλκάνια και στη ΝΑ Μεσόγειο.
  3. Οι λαοί βρίσκονται μπροστά στον άμεσο κίνδυνο της μαζικής εξαθλίωσης! Ο λαός μας, σε μια χώρα παράρτημα των μονοπωλίων της ΕΕ και των ΗΠΑ, σε μια χώρα που η παραγωγή της δεν εξασφαλίζει ούτε τη διατροφική επάρκειά του, απειλείται άμεσα να μην μπορεί να καλύψει τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες του σε ρεύμα, καύσιμα, τρόφιμα. Οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας, μαζί με τα προκλητικά ψίχουλα των κυβερνητικών μέτρων, πνίγονται από την παρόξυνση της ακρίβειας που φέρνει ο πόλεμος και η πλήρης στοίχιση της κυβέρνησης στον Δυτικό πόλεμο των κυρώσεων απέναντι στη Ρωσία. Επιπλέον, στον ορίζοντα βρίσκεται και η έλλειψη βασικών ειδών στα τρόφιμα, αλλά και στην ενέργεια. Δηλαδή, ακόμα και η καθημερινή επιβίωση-διαβίωση του λαού θυσιάζεται στον βωμό των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και για την υπηρέτηση των συμφερόντων και των επιδιώξεων των προστατών της εξουσίας της μεγαλοαστικής τάξης της χώρας.
  4. Σε αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση της ΝΔ και με την συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ συνεχίζει και κλιμακώνει την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική της. Με την προώθηση του νόμου Χατζηδάκη, επιβάλλει μεσαιωνική εκμετάλλευση και κατάργηση του δικαιώματος στην οργάνωση και στην πάλη των εργατών και των εργαζομένων. Με το «νέο ΕΣΥ», συντρίβει εν μέσω πανδημίας όποιο δικαίωμα απέμεινε στη δωρεάν περίθαλψη του λαού. Με τα ταξικά και αντιδραστικά μέτρα, χτυπούν μαζικά το δικαίωμα των παιδιών του λαού στις σπουδές και στη δουλειά. Με νομοθετικές διατάξεις και καταστολή, καταργούν και χτυπούν τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις ελευθερίες του λαού και της νεολαίας.
  5. Έχουμε μπει σε μια περίοδο μεγάλων κινδύνων και δοκιμασίας του λαού μας και όλων των λαών. Σε μια περίοδο που γίνεται όλο και πιο φανερό ότι οι «από κάτω» δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε άλλο από τους «από πάνω» παρά μόνο νέες οδύνες και βαρβαρότητα. Σε μια περίοδο που η «αναμονή των εκλογών», την οποία έχει ως σημαία της η λεγόμενη αντιπολίτευση, δεν είναι τίποτε άλλο από κάλεσμα παράδοσης του λαού στην εξαθλίωση και στον άδικο πόλεμο. Οι λαϊκές εξεγέρσεις και οι λαϊκοί αγώνες σε μια σειρά περιοχές του πλανήτη, όπως και οι σημαντικοί εργατικοί αγώνες των προηγούμενων μηνών στη χώρα, καλούνται να βρουν συνέχεια και κλιμάκωση. Οι εργάτεςκαι οι λαοί καλούνται επιτακτικά να στρατευτούν στην αντίστροφη πορεία από αυτή που έφερε την υποχώρηση και την αποσυγκρότηση της πάλης τους. Οι επαναστατικές δυνάμεις και οι λαϊκοί αγωνιστές που αναφέρονται στο κομμουνιστικό κίνημα καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να πρωτοστατήσουν για να υπηρετηθεί αυτή η αντίστροφη πορεία.
  6. Σε όλες τις αγωνίες και τα εκρηκτικά ερωτήματα που συσσωρεύονται στον εργαζόμενο λαό και στη νεολαία, μία είναι η ρεαλιστική απάντηση: ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ. Για το ψωμί και τη δουλειά. Για τις συλλογικές συμβάσεις, τη διεκδίκηση αυξήσεων σε μεροκάματα, μισθούς συντάξεις, επιδόματα ανεργίας που να καλύπτουν το κόστος ζωής. Για την απόκρουση και ανατροπή του αντεργατικού τερατουργήματος Χατζηδάκη. Για το δικαίωμα στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη και στις δωρεάν σπουδές, για όλους. Για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών, για το δικαίωμα στην οργάνωση, στη διαδήλωση, στην απεργία, στη μαζική πάλη. Για την απεμπλοκή της χώρας από τον άδικο πόλεμο, για να μην γίνουν οι λαοί κρέας στα κανόνια ενός γενικευμένου μακελειού. Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε.Με τους αγώνες μας και μέσα στους αγώνες θα συγκροτηθεί και το κομμουνιστικό κίνημα που απαιτεί η εποχή μας. Θα οικοδομήσουμε τους όρους που απαιτούνται για να λογαριαστεί συνολικά η εργατική τάξη και ο λαός μας με το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Τους όρους που απαιτούνται για να πάρει ο λαός μας τις τύχες στα χέρια του. Τους όρους που απαιτούνται για την επανάσταση, την Ανεξαρτησία και το Σοσιαλισμό.
  7. Μπροστά στον σκοτεινό ορίζοντα, ο λαός μας καλείται να οικοδομήσει τη δική του αγωνιστική ενότητα. Να ενωθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον. Ο εργάτης, ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο νέος άνθρωπος, ο μετανάστης και ο πρόσφυγας. Στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές, στα χωριά. Στα σχολεία και στις σχολές. Να ενωθούμε για να παλέψουμε ενάντια στην εξαθλίωση και τον άδικο πόλεμο. Την ίδια αγωνιστική αλληλεγγύη χρειάζεται να οικοδομήσουμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο με τους λαούς της περιοχής. Με όλους τους λαούς. Αυτοί είναι οι μόνοι πραγματικοί σύμμαχοί μας απέναντι στα ιμπεριαλιστικά τέρατα που απειλούν τις ζωές και τις πατρίδες όλων μας.
  8. Οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς πρέπει να γίνουν βήμα πάλης σε αυτή την κατεύθυνση. Να στείλουν παντού και δυνατά αυτό το μήνυμα. Ο εργαζόμενος λαός είναι εδώ και αγωνίζεται! Ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και το κεφάλαιο. Αγωνίζεται για να ζήσει. Αγωνίζεται για να κατακτήσει την ειρήνη, μαζί με όλους τους λαούς. Αγωνίζεται για να κατακτήσει μια ανεξάρτητη χώρα, μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, μια κοινωνία σοσιαλιστική!

Αθήνα, 12-04-2022

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
Kάλεσμα του ΠΓ του ΚΚΕ(μ-λ) στους εργαζόμενους και τη νεολαία
Για να ΖΗΣΟΥΜΕ πρέπει να ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ!
Απρίλης 2022
Άγρια κυβερνητική επίθεση «στήριξης» των αδυνάτων, ενώ η αντιπολίτευση ασκεί κριτική στη Βουλή…
Στον δρόμο, λαέ, μπορείς να τους νικήσεις!
Ο Μητσοτάκης ανησυχεί και ο Στουρνάρας ψάχνει για… ευκαιρίες
Κοινή αντιπολεμική δήλωση οργανώσεων
Η δηλωμένη διάθεση μένει να φανεί και στη δράση
Huge fan του Μητσοτάκη…
Θεσσαλονίκη
Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία
Σύγχρονοι γκεμπελίσκοι στην υπηρεσία της αμερικανοδουλείας
Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται
Θεσσαλονίκη
Αστυνομική βία και συλλήψεις ενάντια σε αντιπολεμική διαδήλωση
Η πανδημία… σε θερινές διακοπές
Υπόθεση θανάτου 3 κοριτσιών
Ποιος είναι το κτήνος τελικά;
Άποψη
Β. Νούλαντ προς Άγκυρα-Αθήνα-Λευκωσία: στοιχηθείτε!
Εισαγωγέας LNG και πάροχος-εξαγωγέας… ασφάλειας η χώρα μας
Προσεγγίσεις
Από την εξίσωση των «δυο άκρων» στην εξοικείωση με τον φασισμό-ναζισμό
Δημοκρατικά δικαιώματα
Από ναυαγοί, στη… φυλακή με ασύλληπτα εξοντωτικές ποινές, ως «διακινητές»!
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 
Ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή
Η πρόκληση των νεοναζί του Τάγματος Αζόφ δεν ήταν η μεγαλύτερη
Πόλεμος και προπαγάνδα
Βιολογικά εργαστήρια της Ουκρανίας
Αλήθειες και… ψέματα!
Η άρχουσα τάξη της χώρας είναι πρόθυμη να πληρώσει… ο λαός το κόστος των επιλογών της
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 
Με τις δικές μας δυνάμεις, για την ανατροπή της εργασιακής βαρβαρότητας
Μαζικές οι απεργιακές συγκεντρώσεις στις 6 Απρίλη
Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί
Εργατική Πρωτομαγιά 2022
Ο αγώνας για ειρήνη, ψωμί και δικαιώματα συνεχίζεται…
Ο νόμος 4808/2021 όπλο στα χέρια κυβέρνησης και εργοδοσίας
Αγώνας για την κατάργησή του!
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο διάλυσης του ΟΑΕΔ
Προκλητικός εμπαιγμός για τους ανέργους - Τρομοκρατία για τους εργαζομενους του ΟΑΕΔ
Μειώσεις μισθών ως και 17% στο δημόσιο
Απεργία στη LIDL
Ο αγώνας των εργαζομένων να συνεχιστεί μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους!
Θεσσαλονίκη
Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ
Εκλογές στο σύλλογο υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας
11ο Συνέδριο ΟΕΝΓΕ: “Θετικοί” απολογισμοί, “αγωνιστικές” προσφυγές
Εκλογές στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ 
Εκπαίδευση
Το ρήγμα δεν κλείνει
ΝΕΟΛΑΙΑ 
Συγχωνεύσεις και λουκέτα σχολών ξεσηκώνουν μαζικά τους φοιτητές
Συνέντευξη από τον Αντώνη Μαυράκη, φοιτητή του ΔΙΠΑΕ
Οι αγώνες της νεολαίας, ο εφιάλτης του συστήματος
Αντιλήψεις
Έκφραση Αυτοδιάθεσης ή βουτιά στη θύελλα
Ανατολική Ουκρανία – Οσετία Δημοψήφισμα
ΔΙΕΘΝΗ 
Γαλλία-Προεδρικές εκλογές
Ανακατατάξεις και και αντιδραστικός διπολισμός
Περού
Πολιτική κρίση και κοινωνική αναταραχή για «πείραμα Καστίγιο»
Επιτέλους σωματείο στην Amazon!
Αθέατος Κόσμος
Η σφαγή της αλήθειας
Ράτσακ, Κοσυφοπέδιο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 
Οικονοκόσμος
Ακριβό μου LNG
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 
Έχασαν οι καλλιτέχνες το πολιτικό τους κριτήριο;
ΙΣΤΟΡΙΑ 
7 Απρίλη 1943
Ο ΕΛΑΣ απελευθερώνει τους Ακροναυπλιώτες από το «Σωτηρία»