Εργαζόμενοι
Να δώσουμε την μάχη στους εργασιακούς Συλλόγους. Να δυναμώσουμε την κατεύθυνση της αντίστασης και του αγώνα.
Η επίθεση όπως εξελίσσεται στο χώρο της περίθαλψης στα νοσοκομεία και το πώς τοποθετούνται όλοι σε σχέση με αυτή διαμορφώνει μια συνθήκη που προσφέρει σειρά συμπερασμάτων.
Η λαϊκή έκφραση οργής να γίνει κατεύθυνση αγώνα για κλιμάκωση
Με μεγάλη μαζικότητα πραγματοποιήθηκε η πανεργατική απεργία την Τετάρτη 9/11 και οι απεργιακές συγκεντρώσεις που την ακολουθούσαν σε ολόκληρη τη χώρα. Χιλιάδες εργαζόμενοι, παρά τις δυσκολίες της περιόδου, παρά τις μεγάλες πιέσεις απ’ την ακρίβεια και τη σαφέστατη ανάγκη για το μεροκάματο, επέλεξαν τη μαζική συμμετοχή στην απεργία.
Δεν θα προσαρμοστούμε! Δεν θα υποταχτούμε!
Λίγες μέρες έχουν απομείνει μέχρι την πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη. Και είναι μέρες που πρέπει να αξιοποιηθούν στο μέγιστο. Για να απεργήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι. Για να μαζικοποιηθούν οι απεργιακές συγκεντρώσεις. Για να διαδηλώσει η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι ενάντια στην βάρβαρη αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική.
Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους απεργούς στη «Μαλαματίνα»
Η μαζική έκφραση αλληλεγγύης και στήριξης σ’ έναν μεγάλο απεργιακό αγώνα, όπως αυτός που βρίσκεται σ’ εξέλιξη στη «Μαλαματίνα», είναι ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα. Πόσο μάλλον, όταν ο αγώνας αυτός χτυπιέται με κάθε τρόπο απ’ την εργοδοσία, με την απροκάλυπτη στήριξη της κυβέρνησης.
Στο απροχώρητο η κατάσταση στα νοσοκομεία - διέξοδος οι αγώνες
Όσο περνάει ο καιρός αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο πως η πανδημία του κορωνοϊού, όσο κι αν εξέπληξε το σύστημα και έθεσε προβληματικές διαχείρισης, έγινε ακόμα ένα όχημα έντασης της επίθεσης στο δικαίωμα του λαού στη ζωή και την περίθαλψη και μέσο για τη διάλυση των νοσοκομείων και των εργαζόμενων σ’ αυτά.
Μαζικός αγώνας ενάντια στην εργασιακή βαρβαρότητα, τη φτώχεια και την εξαθλίωση
Η εργατική τάξη, ο λαός κι η νεολαία βρίσκονται μπροστά σε νέες τεράστιες και καταιγιστικές προκλήσεις. Η γενική απεργία στις 9 του Νοέμβρη, παρά το ότι για τις ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προκηρύχθηκε για άλλη μια φορά προκειμένου να βγουν απ’ την υποχρέωση σαφέστατα πιεσμένες απ’ τις εξελίξεις, πρέπει να αποτελέσει μαζική έκφραση αντίστασης και δυσαρέσκειας απέναντι στην αντεργατική πολιτική και τον κοινωνικό μεσαίωνα που εξαπλώνεται.
Ο αγώνας σε κρίσιμη καμπή, οι εργάτες επιμένουν και εμπνέουν!
Οι εργάτες της «Μαλαματίνας» συνεχίζουν γιατί έχουν καταλάβει το βασικό ζήτημα: ότι από τη μία πλευρά είναι η εργοδοσία και από την άλλη πλευρά η εργατιά. Και είναι υπόθεση πάλης και αγώνα αν θα έχουν δικαιώματα.
Οι απεργοί στη Μαλαματίνα δείχνουν τον δρόμο σε όλους τους εργαζόμενους!
Εδώ και αρκετές εβδομάδες, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Μαλαματίνα» στη Θεσσαλονίκη δίνουν έναν σκληρό αγώνα ενάντια στις 15 απολύσεις συναδέλφων τους, αλλά και διεκδικώντας ικανοποιητική συλλογική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»! ΚΑΤΩ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ! ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ
Την Τετάρτη 31 Αυγούστου το πρωί, η κυβέρνηση και η εργοδοσία του εργοστασίου «Μαλαματίνα» στη Θεσσαλονίκη, έδειξαν για μια ακόμη φορά το πραγματικό τους πρόσωπο και την ουσία της πολιτικής που υπηρετούν. Με ΜΑΤ, βία και χημικά χτύπησαν την απεργία των εργαζομένων του εργοστασίου και τους εκατοντάδες εργαζόμενους και νεολαίους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το εργοστάσιο μετά από κάλεσμα του σωματείου για την ενίσχυση της απεργιακής περιφρούρησης και κόντρα στην προσπάθεια της εργοδοσίας να βάλει στο εργοστάσιο μια χούφτα απεργοσπαστών.
Αλληλεγγύη στους απεργούς–εργάτες της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ Η κυβερνητική-εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει !
Η σύλληψη του προέδρου του Σωματείου των εργαζόμενων και του αναπληρωτή γραμματέα της ΠΟΕΕΠ την Τετάρτη  17/8  ήρθε να προστεθεί σε μια αλυσίδα επιθέσεων κατά των απεργών οι οποίοι υπερασπίζονται το δικαίωμα  τους στην εργασία και στην αξιοπρεπή ανταμοιβή της
Κάτω η κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία στη “Μαλαματίνα”! Μαζική στήριξη των απεργών εργατών! Δευτέρα 8/8, 7.00, στην πύλη του εργοστασίου!
Η κυβέρνηση και η εργοδοσία στη βιομηχανία ποτών “Μαλαματίνα” προσπαθούν να βγάλουν στην παρανομία την απεργιακή πάλη των εργατών. Εφαρμόζοντας το παλιό και νέο νομοθετικό πλαίσιο, το νόμο “Χατζηδάκη” 4808 μαζί με την απεργοσπασία, θέλουν να λυγίσουν την απεργιακή πάλη. Δεν πρέπει να περάσει η τρομοκρατία και καταστολή. Είναι ταξικό συμφέρον όλων των εργαζόμενων.
Την ώρα που ο λαός βυθίζεται στη φτώχεια, η κυβέρνηση δηλώνει ότι η πολιτική της «αποδίδει καρπούς»!
Τα πρόσφατα στοιχεία από ΕΛΣΤΑΤ, ΟΟΣΑ και άλλες έρευνες καταγράφουν κι επίσημα την πραγματικότητα της φτώχειας και της εξαθλίωσης στην οποία έχει καταδικάσει το λαό και τη νεολαία το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης στη χώρα μας.
Ολοκληρώθηκε η δίκη - Ένοχοι και οι τρεις κατηγορούμενοι
Μετά από δύο ολόκληρα χρόνια, στις 13 Ιούλη 2022, ολοκληρώθηκε η δίκη για το εργοδοτικό έγκλημα που σημειώθηκε στις 6 του Ιούνη του 2020 στο εργοστάσιο «ΗΠΕΙΡΟΣ», στον Αμμότοπο Άρτας, όπου ο 29χρονος Χρήστος Ζορμπάς έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία, σε ώρα εργασίας.
Περισσή η υποκρισία του συστήματος, μεγάλα τα καθήκοντα για τους εργαζόμενους
Αυτό το συμπέρασμα, την πίεση δηλαδή που μπορούν ν’ ασκήσουν απ’ το δικό τους μετερίζι οι εργαζόμενοι, πρέπει να το εμπεδώσουν, να μην το υποτιμήσουν και να το αξιοποιήσουν.
Μόνη λύση για τους εργαζόμενους η οργάνωση κι ο αγώνας!
Το κλίμα παραίτησης, υποταγής και αναμονής που καλλιεργούν οι κυρίαρχες δυνάμεις δεν πρέπει να περάσει. Κάθε προσπάθεια για ανάπτυξη αντιστάσεων, για θέση των εργατικών δυνάμεων σε κίνηση, πρέπει να ενισχύεται και να υπηρετείται με αποφασιστικότητα και διάρκεια.
Φτηνοί πανηγυρισμοί και θριαμβολογίες στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων που λεηλατούνται
Με προκλητικά πανηγυρικούς τόνους η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρουσίασε στις 20 Απρίλη την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 713 ευρώ από 663 ευρώ μικτά. Ήταν μια φιέστα που την προετοίμαζαν αρκετό καιρό, αλλά δεν ήταν καθόλου βέβαιο εάν θα την πραγματοποιούσαν.
Στην κατεύθυνση εφαρμογής του νόμου Χατζηδάκη κινείται η κυβέρνηση. Μαζικός αγώνας για την ανατροπή του!
Στην κατεύθυνση της πλήρους εφαρμογής του νέου αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη κινείται η κυβέρνηση, χωρίς να χάσει χρόνο. Μέσα σε μόλις δύο μήνες από την ημερομηνία της ψήφισης, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να αξιοποιήσει κάθε πτυχή του αντεργατικού εκτρώματος που ψήφισε προς όφελος του κεφαλαίου και της εργοδοσίας.
Ο υποταγμένος συνδικαλισμός ξανά σε ρόλο «λαγού» - Προετοιμάζοντας τα σωματεία για την εφαρμογή του αντεργατικού νόμου
Πριν καν στεγνώσει το μελάνι του πρόσφατα ψηφισμένου αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, ο υποταγμένος συνδικαλισμός συνεχίζει ν’ αποδεικνύει το βαθιά φιλοκυβερνητικό του ρόλο και να βάζει ανοιχτά πλάτη στην εφαρμογή του αντεργατικού οδοστρωτήρα.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com