Εργαζόμενοι
Προεκλογικός εντυπωσιασμός! Στο βάθος φτώχια, εξαθλίωση και υποταγή!
Το παιχνίδι εντυπώσεων γύρω απ’ την -ονομαστική- αύξηση του κατώτατου μισθού συνεχίζεται ακάθεκτο. Η κυβέρνηση εδώ και αρκετό καιρό στα πλαίσια των προεκλογικών υποσχέσεων, προσπαθώντας να δημιουργήσει κλίμα «παροχών» και ταυτόχρονα σαφώς πιεσμένη απ’ τις εξελίξεις στο πεδίο των αυξήσεων και του πληθωρισμού, έχει ρίξει στο τραπέζι με τυμπανοκρουσίες το χαρτί της αύξησης του κατώτατου μισθού.
Πυξίδα του αγώνα η υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων
Η αντίληψη που ενοχοποιεί το ιδιωτικό και καθαγιάζει το κρατικό έχει τη ρίζα της στη ρεφορμιστική άποψη ότι το κράτος αποτελεί πεδίο ταξικής πάλης κι όχι όργανο του κεφαλαίου για την κυριαρχία του στην εργατική τάξη και το λαό.
Ένας σημαντικός αγώνας που πρέπει να συνεχιστεί
Είναι καθαρό ότι οι καλλιτεχνικοί κλάδοι, εργαζόμενοι και σπουδαστές, δεν έχουν τίποτα να διαπραγματευτούν, τίποτα να συζητήσουν με το σύστημα της υποταγής και της εκμετάλλευσης. Να συνεχίσουν το δίκαιο αγώνα τους μαζικά και να συσπειρωθούν ανυποχώρητα στο αίτημα της απόσυρσης του ΠΔ και της κατοχύρωσης των εργασιακών, επαγγελματικών και σπουδαστικών δικαιωμάτων τους, μέχρι τη νίκη.
Για την απεργία στη «Μαλαματίνα» και τα επόμενα απαραίτητα βήματα
Συνεχίζει για 6ο μήνα η απεργία στη «Μαλαματίνα», δείχνοντας το πραγματικό κουράγιο και την αποφασιστικότητα των απεργών να αγωνιστούν για το δίκιο τους μέχρι το τέλος. Τα αιτήματά τους για επαναπρόσληψη όλων στη δουλειά, όπως και για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας παραμένουν αδικαίωτα.
Οι λαμπερές βιτρίνες των καταστημάτων δεν μπορούν να καλύψουν την τεράστια οργή που σιγοβράζει στους χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους
Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση και όλοι οι παράγοντες του συστήματος να παρουσιάσουν μια εικόνα ευδαιμονίας, ενόψει των γιορτών, η σκληρή καθημερινότητα τους χαλάει το παραμύθι. Γιατί η κάλπικη αυτή ευδαιμονία δεν ανταποκρίνεται ούτε στο ελάχιστο στην πραγματικότητα που βιώνει ο λαός μας, ο οποίος δίνει καθημερινά τη μάχη με την επιβίωση και τα κάθε λογής κυβερνητικά «κόλπα», όπως η κοροϊδία του «καλαθιού του αϊ Βασίλη» δεν μπορούν να διασκεδάσουν την ανέχεια του και τη βίαιη φτωχοποίησή του.
Να μην μείνει αναπάντητο το νέο έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης
Μία ακόμη τραγωδία ζει ο κόσμος της εργατιάς στη χώρα μας. Ένας ακόμη εργάτης βρήκε το θάνατο την ώρα της δουλειάς. Ένας 30χρονος εργάτης στο εργοστάσιο της ΒΦΛ (Λιπάσματα Καβάλας) στη Νέα Καρβάλη.
Κάτω ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός της φτώχειας και της ληστείας!
Με έναν προϋπολογισμό πολύ μεγαλύτερης φτώχειας, συνεχίζεται η αντιλαϊκή επίθεση του συστήματος και της κυβέρνησής του. Ενώ η ακρίβεια συνεχίζει τον καλπασμό της, η επιχείρηση της άγριας έξωσης της συνταξιούχου έφερε στο προσκήνιο το μαζικό κύμα εφόδου των «κορακιών» των πλειστηριασμών στη λαϊκή κατοικία.
Πρόταση του ΚΚΕ(μ-λ) για κινητοποίηση ενάντια στον αντιλαϊκό προυπολογισμό
Ψηφίζεται το Σάββατο 17/12 στη βουλή ο αντιλαϊκός προυπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση για το 2023. Ένας προϋπολογισμός που αποτελεί μέρος της κλιμακούμενης αντεργατικής επίθεσης και που έρχεται να δυσχεράνει ακόμα περισσότερο την ήδη δυσβάσταχτη καθημερινότητα των εργαζόμενων και του λαού.
Να μη μείνουν στο κενό οι αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων
Για ακόμη μια φορά, μετά τη μαζικοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων στις 9 Νοέμβρη και της πορείας του Πολυτεχνείου, η νεολαία κι ο κόσμος της δουλειάς κατέβηκαν κατά χιλιάδες στους δρόμους για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου.
Να δώσουμε την μάχη στους εργασιακούς Συλλόγους. Να δυναμώσουμε την κατεύθυνση της αντίστασης και του αγώνα.
Η επίθεση όπως εξελίσσεται στο χώρο της περίθαλψης στα νοσοκομεία και το πώς τοποθετούνται όλοι σε σχέση με αυτή διαμορφώνει μια συνθήκη που προσφέρει σειρά συμπερασμάτων.
Η λαϊκή έκφραση οργής να γίνει κατεύθυνση αγώνα για κλιμάκωση
Με μεγάλη μαζικότητα πραγματοποιήθηκε η πανεργατική απεργία την Τετάρτη 9/11 και οι απεργιακές συγκεντρώσεις που την ακολουθούσαν σε ολόκληρη τη χώρα. Χιλιάδες εργαζόμενοι, παρά τις δυσκολίες της περιόδου, παρά τις μεγάλες πιέσεις απ’ την ακρίβεια και τη σαφέστατη ανάγκη για το μεροκάματο, επέλεξαν τη μαζική συμμετοχή στην απεργία.
Δεν θα προσαρμοστούμε! Δεν θα υποταχτούμε!
Λίγες μέρες έχουν απομείνει μέχρι την πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη. Και είναι μέρες που πρέπει να αξιοποιηθούν στο μέγιστο. Για να απεργήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι. Για να μαζικοποιηθούν οι απεργιακές συγκεντρώσεις. Για να διαδηλώσει η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι ενάντια στην βάρβαρη αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική.
Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους απεργούς στη «Μαλαματίνα»
Η μαζική έκφραση αλληλεγγύης και στήριξης σ’ έναν μεγάλο απεργιακό αγώνα, όπως αυτός που βρίσκεται σ’ εξέλιξη στη «Μαλαματίνα», είναι ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα. Πόσο μάλλον, όταν ο αγώνας αυτός χτυπιέται με κάθε τρόπο απ’ την εργοδοσία, με την απροκάλυπτη στήριξη της κυβέρνησης.
Στο απροχώρητο η κατάσταση στα νοσοκομεία - διέξοδος οι αγώνες
Όσο περνάει ο καιρός αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο πως η πανδημία του κορωνοϊού, όσο κι αν εξέπληξε το σύστημα και έθεσε προβληματικές διαχείρισης, έγινε ακόμα ένα όχημα έντασης της επίθεσης στο δικαίωμα του λαού στη ζωή και την περίθαλψη και μέσο για τη διάλυση των νοσοκομείων και των εργαζόμενων σ’ αυτά.
Μαζικός αγώνας ενάντια στην εργασιακή βαρβαρότητα, τη φτώχεια και την εξαθλίωση
Η εργατική τάξη, ο λαός κι η νεολαία βρίσκονται μπροστά σε νέες τεράστιες και καταιγιστικές προκλήσεις. Η γενική απεργία στις 9 του Νοέμβρη, παρά το ότι για τις ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προκηρύχθηκε για άλλη μια φορά προκειμένου να βγουν απ’ την υποχρέωση σαφέστατα πιεσμένες απ’ τις εξελίξεις, πρέπει να αποτελέσει μαζική έκφραση αντίστασης και δυσαρέσκειας απέναντι στην αντεργατική πολιτική και τον κοινωνικό μεσαίωνα που εξαπλώνεται.
Ο αγώνας σε κρίσιμη καμπή, οι εργάτες επιμένουν και εμπνέουν!
Οι εργάτες της «Μαλαματίνας» συνεχίζουν γιατί έχουν καταλάβει το βασικό ζήτημα: ότι από τη μία πλευρά είναι η εργοδοσία και από την άλλη πλευρά η εργατιά. Και είναι υπόθεση πάλης και αγώνα αν θα έχουν δικαιώματα.
Οι απεργοί στη Μαλαματίνα δείχνουν τον δρόμο σε όλους τους εργαζόμενους!
Εδώ και αρκετές εβδομάδες, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Μαλαματίνα» στη Θεσσαλονίκη δίνουν έναν σκληρό αγώνα ενάντια στις 15 απολύσεις συναδέλφων τους, αλλά και διεκδικώντας ικανοποιητική συλλογική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»! ΚΑΤΩ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ! ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ
Την Τετάρτη 31 Αυγούστου το πρωί, η κυβέρνηση και η εργοδοσία του εργοστασίου «Μαλαματίνα» στη Θεσσαλονίκη, έδειξαν για μια ακόμη φορά το πραγματικό τους πρόσωπο και την ουσία της πολιτικής που υπηρετούν. Με ΜΑΤ, βία και χημικά χτύπησαν την απεργία των εργαζομένων του εργοστασίου και τους εκατοντάδες εργαζόμενους και νεολαίους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το εργοστάσιο μετά από κάλεσμα του σωματείου για την ενίσχυση της απεργιακής περιφρούρησης και κόντρα στην προσπάθεια της εργοδοσίας να βάλει στο εργοστάσιο μια χούφτα απεργοσπαστών.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
https://ektostonteixon.gr