Εργαζόμενοι
Στην κατεύθυνση εφαρμογής του νόμου Χατζηδάκη κινείται η κυβέρνηση. Μαζικός αγώνας για την ανατροπή του!
Στην κατεύθυνση της πλήρους εφαρμογής του νέου αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη κινείται η κυβέρνηση, χωρίς να χάσει χρόνο. Μέσα σε μόλις δύο μήνες από την ημερομηνία της ψήφισης, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να αξιοποιήσει κάθε πτυχή του αντεργατικού εκτρώματος που ψήφισε προς όφελος του κεφαλαίου και της εργοδοσίας.
Ο υποταγμένος συνδικαλισμός ξανά σε ρόλο «λαγού» - Προετοιμάζοντας τα σωματεία για την εφαρμογή του αντεργατικού νόμου
Πριν καν στεγνώσει το μελάνι του πρόσφατα ψηφισμένου αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, ο υποταγμένος συνδικαλισμός συνεχίζει ν’ αποδεικνύει το βαθιά φιλοκυβερνητικό του ρόλο και να βάζει ανοιχτά πλάτη στην εφαρμογή του αντεργατικού οδοστρωτήρα.
Όλοι απεργοί, όλοι στους δρόμους στις 16/6! Εργάτες και λαός δεν υποτάσσονται! Κάτω το τερατούργημα Χατζηδάκη!
Στις 16/6 εργαζόμενοι και νεολαία καλούνται να μεγαλώσουν το λογαριασμό με το αντεργατικό τερατούργημα, με την πολιτική του συστήματος! Καλούνται να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα για να είναι απεργοί και διαδηλωτές! Να πλημμυρίσουν τους δρόμους και τις πλατείες σε όλη τη χώρα διαδηλώνοντας την απαίτηση τους: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ το τερατούργημα. Διαδηλώνοντας την απόφαση τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τη νίκη!
Με τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή - Να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί ο αγώνας μέχρι την ανατροπή του τερατουργήματος
Με το νομοσχέδιο-τερατούργημα να βρίσκεται ήδη στη Βουλή, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει τον αντεργατικό της «οδοστρωτήρα», έχοντας μάλιστα  εξαγγείλει και τη συνέχειά του με νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο! Είναι τέτοιες οι δεσμεύσεις της στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο που δεν έχει την πολυτέλεια να καθυστερήσει την αντιλαϊκή επίθεσή της και παρόλο που δεν πείθουν τα επιχειρήματά της περί αναγκαίου «εκσυγχρονισμού», «εκδημοκρατισμού» κ.λπ.
Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα!
Με μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στο αντεργατικό τερατούργημα που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή, κατήγγειλαν τον εργασιακό μεσαίωνα, τη σκλαβιά στην οποία καταδικάζουν τους εργαζόμενους οι υπηρέτες του ντόπιου και ξένου κεφάλαιου.
Πέμπτη 10 Ιούνη - Όλοι στην απεργία!
Θέλουν να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε δούλους, να τους ξεζουμίσουν, και ταυτόχρονα θέλουν να τους δέσουν χειροπόδαρα για να μην μπορούν να αντιδράσουν. Θέλουν να κάνουν τη ζωή μας λάστιχο και τη δουλειά εξόντωση. Να ρημάξουν τον ελεύθερο χρόνο μας. ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.
Απάντηση εκ μέρους της «Προλεταριακής Σημαίας» στο «ΠΡΙΝ»:  Οι συσχετισμοί δεν θα αλλάξουνε με το να διαφεύγουμε από τα καθήκοντα της ταξικής πάλης
Με άρθρο του στην εφημερίδα «ΠΡΙΝ», ο σύντροφος Δ. Γκόβας ανέλαβε να απαντήσει στην κριτική που αναπτύξαμε από την Προλεταριακή Σημαία, ενάντια στο αίτημα που λανσάρει το ΝΑΡ στο εργατικό κίνημα, το 5νθήμερο-6ωρο-30ωρο.
Ενάντια στην ωμή επέμβαση ακύρωσης της απεργίας: Να μαζικοποιηθούν οι απεργιακές συγκεντρώσεις της 3/6! Να δυναμώσει ο αγώνας για να μην περάσει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη!
Με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα που στηρίζεται στην καλύτερη επίγνωση των πραγματικών δεδομένων, στο δίκιο του εργάτη, στην ανάγκη και στη δυνατότητα του λαού και της νεολαίας να συγκροτήσουν και να δυναμώσουν τις δικές τους πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις. Αυτές που υπηρετούν και θα υπηρετούν τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα και την επαναστατική προοπτική.
Απεργία 3 Ιούνη: Μαζικός αγώνας για να μην περάσει το νομοσχέδιο - τερατούργημα!
Δεν χωρούν καθυστερήσεις και εφησυχασμός, ούτε αυταπάτες ότι, ακόμη κι αν ψηφιστεί, το νομοσχέδιο δήθεν θα μείνει στα χαρτιά!Τ ο νομοσχέδιο αυτό αποτελεί κορυφαία αντεργατική επίθεση, αφορά ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους και στις 3 Ιούνη πρέπει ΟΛΟΙ να δώσουν τη μάχη της απεργίας, να υπερασπιστούν τα ταξικά τους συμφέροντα και το δικαίωμα στον ελεύθερο και ανεξάρτητο από το κράτος συνδικαλισμό. ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΑΤΤΙΚΗ| Κύκλος εκδηλώσεων ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα
Το ΚΚΕ(μ-λ), η Ταξική Πορεία αλλά και οι Δρόμοι Αντίστασης, θέλοντας να συμβάλουν στη συγκρότηση των λαϊκών αγώνων σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε λαϊκό άνθρωπο, διοργανώνουν ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ – ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ στις γειτονιές με θέμα τις στοχεύσεις του νομοσχεδίου και τον αποφασιστικό και μαζικό αγώνα που πρέπει να αναπτυχθεί για να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ! Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις αυτές.
Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη βγάζει τον ταξικό συνδικαλισμό στην παρανομία! Η πάλη ενάντια στο νομοσχέδιο προϋποθέτει το σπάσιμο των απαγορεύσεων!
Το αντεργατικό νομοσχέδιο που σχεδιάζει να ψηφίσει η κυβέρνηση, πέρα απ’ το χτύπημα του δικαιώματος στο ωράριο, επιχειρεί να κάνει τεράστιες τομές και στο συνδικαλισμό.
Το νομοσχέδιο - τερατούργημα φέρνει σκλαβιά για τον κόσμο της δουλειάς! Μαζικός αγώνας για να μην περάσει!
Με επίθεση στα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα εγκαινίασε τη δήθεν «επιστροφή στην κανονικότητα» η κυβέρνηση της ΝΔ. Η «κανονικότητα» των δεκάδων νεκρών, των εκατοντάδων διασωληνωμένων και των χιλιάδων κρουσμάτων, η «κανονικότητα» των διαλυμένων και ξεχειλισμένων νοσοκομείων, η «κανονικότητα» της καταστολής, της αστυνομοκρατίας και των απαγορεύσεων, συμπληρώνεται τώρα με την «κανονικότητα» της κατάργησης του 8ωρου και των συλλογικών συμβάσεων, του χτυπήματος στο δικαίωμα στην απεργία, του χτυπήματος των σωματείων και των διαδικασιών τους.
ΣΑΜΟΣ| Εκδήλωση στο Καρλόβασι (24/5)
«Να μην περάσει το αντεργατικό-αντισυνδικαλιστικό τερατούργημα» είναι ο τίτλος και το θέμα της εκδήλωσης-συζήτησης που διοργανώνει το ΚΚΕ(μ-λ) τη Δευτέρα 24 Μάη στο Καρλόβασι. Στόχος της εκδήλωσης είναι να συμβάλλει αφενός στην ανάγκη ενημέρωσης του λαού για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου Χατζηδάκη-Βρούτση, για τα μέτρα που κλιμακώνουν βίαια τόσο την ένταση της εκμετάλλευσης όσο και το χτύπημα των όρων συγκρότησης και πάλης του κόσμου της δουλειάς. Αφετέρου η εκδήλωση επιδιώκει να συμβάλλει στην ανάγκη να πάρει ο εργαζόμενος λαός  στα χέρια του την υπόθεση της πάλης για να αποσυρθεί, να μην περάσει το νομοσχέδιο αυτό.
«Δικαίωμα στην αποσύνδεση» και κατάργηση του 8ωρου δεν πάνε μαζί - Η υποκρισία της κυβέρνησης δεν έχει όρια
Η μονιμοποίηση της τηλεργασίας αποτελεί μέρος των ρυθμίσεων που φέρνει η κυβέρνηση με το αντεργατικό νομοσχέδιο. Για να «χρυσώσει το χάπι» και αξιοποιώντας τις προτάσεις της ΓΣΕΕ στα τέλη Μάρτη για τη διευθέτηση της τηλεργασίας, που σήμαινε παράλληλα και την αποδοχή της, εφευρίσκει το «δικαίωμα στην αποσύνδεση», για να κρύψει ότι καταργεί το δικαίωμα στο ωράριο.
Όλοι στον αγώνα για να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα!
Όσο δυνατοί και ακλόνητοι κι αν φαντάζουν κυβέρνηση και κεφάλαιο, τόσο τρέμουν το μαζικό λαϊκό και εργατικό ξέσπασμα και, όταν αυτό εκδηλώνεται, αναγκάζονται σε υποχωρήσεις. ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ-ΒΡΟΥΤΣΗ! ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
Εργατική Πρωτομαγιά! 6 Μάη: Μαζικός απεργιακός αγώνας για να μπει φραγμός στα αντεργατικά κυβερνητικά σχέδια
Αν η Εργατική Πρωτομαγιά του 2020 στη χώρα μας είχε να αναμετρηθεί με τις κυβερνητικές απαγορεύσεις και την προσπάθεια του συστήματος να επιβάλει –με πρόσχημα την πανδημία– γενικό σιωπητήριο ενάντια σε οποιαδήποτε φωνή αντίστασης, η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά έχει απέναντί της την ευθεία επίθεση σε θεμελιώδεις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος.
Όλοι στις κινητοποιήσεις στις γειτονιές της Αθήνας Σάββατο 24/4 και Κυριακή 25/4
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΜΑΗ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΟ 8-ΩΡΟ, ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ!
Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο είναι προ των πυλών… Μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας για να μην περάσει!
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση αμέσως μετά το Πάσχα. Αποτελεί κεντρική πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης να διαλύσει κάθε εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμα που έχει μείνει όρθιο.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr