Νεολαία
Όλοι στα μαθήματα… κανένας στους αγώνες;
Νέα κατάσταση διαμορφώνεται στους φοιτητικούς συλλόγους από την έναρξη της εξεταστικής περιόδου, με βάση την εγκύκλιο του υπουργείου για διενέργεια τηλεξετάσεων.
Στιγμιότυπα από φοιτητικές συνελεύσεις που δίνουν ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση κόντρα στο νομοσχέδιο Πιερρακάκη
Σε κάθε γωνιά της χώρας οι φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποιούν τις τελευταίες βδομάδες μεγαλειώδεις γενικές συνελεύσεις.
Οι τηλε-εξετάσεις είναι τηλε-καταστολή
Η κυβέρνηση, αφού έχει επιστρατεύσει όλους τους μηχανισμούς της για να κατασυκοφαντήσει το φοιτητικό κίνημα, τα ξεπουλημένα ΜΜΕ για να λασπολογήσουν ενάντια στους φοιτητικούς αγώνες, αφού έχει στείλει τα ΜΑΤ σε καταλήψεις και διαδηλώσεις, αξιοποιεί το τελευταίο διάστημα και τις τηλε-εξετάσεις.
Ο δρόμος άνοιξε, το μήνυμα στάλθηκε! Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την νίκη!
Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που σήμερα, 8 Φλεβάρη, έγιναν ένα ποτάμι κόσμου και βούλιαξαν το κέντρο της Αθήνας. Φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, αλλά και εργαζόμενοι και λαϊκοί άνθρωποι, συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στη δωρεάν δημόσια εκπαίδευση!
νέοι-νέες του ΚΚΕ(μ-λ): ΑΘΗΝΑ | Ανοιχτή συζήτηση την Παρασκευή 9/2 στο Εκτός των Τειχών
Οι νέοι-νέες του ΚΚΕ(μ-λ) διοργανώνουν ανοιχτή συζήτηση με τίτλο "Η νεολαία αγωνίζεται - Πρέπει να συνεχίσει - Μπορεί να νικήσει" την Παρασκευή 9/2 στις 19:30 στο βιβλίο-καφέ "εκτός των τειχών".
Καταγγελία για την εισβολή των ΜΑΤ στη Νομική Κομοτηνής - Πέπμτη 8 Φλεβάρη όλοι στους δρόμους!
Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει το όργιο βίας και καταστολής τριών διμοιριών ΜΑΤ σε έφοδο που επιχείρησαν στην υπό κατάληψη σχολή Νομικής στην Κομοτηνή και την προσαγωγή 20 φοιτητών στο Α.Τ. Κομοτηνής, εκ των οποίων οι 8 συνελήφθηκαν και παραπέμπονται με την αυτόφωρη διαδικασία.
Για την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ: Οι φοιτητές δεν τρομοκρατούνται!
Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει στην νεολαία και στον εργαζόμενο λαό της πόλης και της χώρας, την εισβολή πολλών δεκάδων κρανοφόρων των δυνάμεων καταστολής στο ΑΠΘ.
Εισαγγελική παρέμβαση στους αγώνες της νεολαίας: Θα «περιμένουμε» τα ενδεχόμενα καταστολής ή αποκλιμάκωσης, ή θα δράσουμε για την ανάπτυξη των αγώνων;
Αν η «κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση για τις φοιτητικές καταλήψεις», που αποφάσισε η κυβέρνηση, έχει ως στόχο, αφενός την τρομοκράτηση φοιτητών και μαθητών...
Στους δρόμους οι μαθητές ενάντια στο ν/σ Πιερρακάκη
Χιλιάδες μαθητές ανά τη χώρα δίνουν το «παρών» στις μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στο ν/σ Πιερρακάκη που πραγματοποιούνται από τις 11/1, ενώ παράλληλα όλο και περισσότερα σχολεία προχωρούν σε καταλήψεις. Η μαθητική νεολαία - πλάι στους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς - δίνει το αγωνιστικό «παρών» στους δρόμους, καταγγέλλοντας την άγρια επίθεση που συντελείται στο χώρο της εκπαίδευσης.
Συγχωνεύσεις, υποκρισία και ωραιοποίηση των τσακισμένων ελπίδων της νεολαίας στις σπουδές
Ο νόμος για την «Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση» ψηφίστηκε την Πέμπτη 18/1 με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, των ακροδεξιών Σπαρτιατών και της συστημικής Πλεύσης Ελευθερίας, την ίδια ώρα που η νεολαία βρίσκεται στους δρόμους ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων και την παράκαμψη του άρθρου 16.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr