Οικονομία
Η «καλύτερη οικονομία του κόσμου» και η ζοφερή πραγματικότητα
Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο Μητσοτάκης και όλος ο συρφετός που στηρίζει το ντόπιο σύστημα της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, παρουσιάζει νύχτα και μέρα την ελληνική οικονομία ούτε λίγο ούτε πολύ, σαν μία από τις καλύτερες του κόσμου.
Για τη νέα φοροεπιδρομή στους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες
Αφού προηγήθηκε ένα προπαγανδιστικό μπαράζ για τους «κλέφτες» επαγγελματίες που δεν πληρώνουν φόρους σε βάρος των υπόλοιπων και ιδιαίτερα των μισθωτών και των συνταξιούχων, ο Μητσοτάκης στην αρχή και στη συνέχεια Χατζηδάκης - Θεοχάρης ανακοίνωσαν τη νέα φοροεπιδρομή, στο όνομα της «φορολογικής δικαιοσύνης»(!!!).
Έκθεση Barklays: «Αέρα» στην αντιλαϊκή επίθεση
Πολύ πρόσφατα, το κρατούσαν μάλλον για τις εκλογές, οι αναλυτές της γνωστής βρετανικής εταιρείας τραπεζιτικών και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Barclays ανακοινώνουν πως σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν η Ελλάδα πιθανότατα οδηγείται στον τρίτο οικονομικό κύκλο ανάκαμψης.
Αποκαλύψεις… για να κλιμακωθεί η επίθεση στον λαό
Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές «βαριά» ονόματα του συστήματος όπως ο Αλέκος Παπαδόπουλος και ο Γιάννης Στουρνάρας προχωρούν σε αποκαλύψεις για τα «στενά δημοσιονομικά πλαίσια» που δεν πρέπει να διαταραχθούν από «λαϊκίστικες εξαγγελίες» των βασικών αστικών κομμάτων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ.
Αλλαγή επενδυτικής βαθμίδας: Αναβάθμιση της αντιλαϊκής επίθεσης
Όλες οι δημοσιογραφικές βαθμίδες του συστήματος , κοντά και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι προβάλλουν την πιθανή επαναφορά της επενδυτικής βαθμίδας την οποία «έχαιρε» η χώρα μέχρι το 2011 ως το μεγάλο γεγονός που πρέπει να ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους.
Κλυδωνισμοί στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα
Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα βρίσκεται σήμερα μέσα σε μια ταλάντωση κρίσης μετά την κατάρρευση τριών αμερικάνικων περιφερειακών τραπεζών (Silicon Valley Bank, Silvergate Capital, Signature Bank) και την -στο παρά πέντε- διάσωση μιας άλλης, μεγαλύτερου μεγέθους (First Republic Bank) από τον… συνασπισμό των μεγαλύτερων αμερικάνικων τραπεζών.
Οι κλυδωνισμοί του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι η κορυφή του παγόβουνου της κρίσης
Η κατάρρευση των δύο αμερικάνικων τραπεζών , πολύ περισσότερο το πρόβλημα χρηματοδότησης της ελβετικής Credit Suisse αποτελούν εκδηλώσεις πολύ σοβαρών προβλημάτων και αδιεξόδων στη λειτουργία του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και όχι μόνον…
Κάτω ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός της φτώχειας και της ληστείας!
Με έναν προϋπολογισμό πολύ μεγαλύτερης φτώχειας, συνεχίζεται η αντιλαϊκή επίθεση του συστήματος και της κυβέρνησής του. Ενώ η ακρίβεια συνεχίζει τον καλπασμό της, η επιχείρηση της άγριας έξωσης της συνταξιούχου έφερε στο προσκήνιο το μαζικό κύμα εφόδου των «κορακιών» των πλειστηριασμών στη λαϊκή κατοικία.
Πρόταση του ΚΚΕ(μ-λ) για κινητοποίηση ενάντια στον αντιλαϊκό προυπολογισμό
Ψηφίζεται το Σάββατο 17/12 στη βουλή ο αντιλαϊκός προυπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση για το 2023. Ένας προϋπολογισμός που αποτελεί μέρος της κλιμακούμενης αντεργατικής επίθεσης και που έρχεται να δυσχεράνει ακόμα περισσότερο την ήδη δυσβάσταχτη καθημερινότητα των εργαζόμενων και του λαού.
Πετρέλαιο και… ιστορική κρίση
Πολλά πράγματα πλέον με αυτή την κρίση του κορονοϊού παίρνουν τον χαρακτηρισμό του… ιστορικού. Εξηγώντας βέβαια την επέκταση της πανδημίας, πολλοί ερευνητές και αναλυτές βρίσκουν ότι παρά τις ιδιαιτερότητες και τα μη χαρτογραφημένα χαρακτηριστικά της έχει πολλά κοινά στοιχεία με τις πανδημίες του προηγούμενου και του τρέχοντος αιώνα. Πώς αλλιώς, φυσικά…
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | Άλλη η αγωνία του λαού για την επόμενη μέρα κι άλλη του συστήματος
Εντείνονται οι πολιτικές προετοιμασίες του συστήματος και της κυβέρνησης του, που «επιχειρηματολογούν» τη νέα άγρια επίθεση. Γι αυτό πρέπει ο λαός και οι εργάτες να κάνουν από τώρα βήματα για να βάλουν στο κέντρο της αντιπαράθεσης με το σύστημα τα δικά τους και μόνο τα δικά τους ταξικά συμφέροντα.
Νομοσχέδιο για την ανάπτυξη της… κερδοφορίας ξένου και ντόπιου κεφαλαίου.
Πριν από λίγες μέρες δόθηκε στην δημοσιότητα και τέθηκε σε «δημόσια διαβούλευση» νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης το οποίο σχεδιάζεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή περί τα τέλη Σεπτεμβρίου. Από τη μεριά της κυβέρνησης της ΝΔ προβάλλεται σαν βασικός στόχος του αναπτυξιακού νομοσχεδίου «η ενίσχυση και η διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο επίτευξης του αναπτυξιακού
Ακονίζουν τα μαχαίρια τους οι βιομήχανοι!
Πέμπτη 4/7/2019 Μπροστά στο νέο γύρο της επίθεσης που περιμένει το λαό μετά τις εκλογές και μπροστά στην προοπτική επανόδου της ΝΔ στην κυβέρνηση, ακονίζει μαχαίρια και ο εκπρόσωπος των βιομηχανιών της Βόρειας Ελλάδας (ανάμεσα στις υπόλοιπες μερίδες του κεφαλαίου), που είχε αποτελέσει θερμό συνομιλητή της απερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Επιδιώκει καλύτερη θέση στο νέο φαγοπότι
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr