Ουκρανία
Συνέχεια πολέμου - κλιμάκωση απειλών και κινδύνων
Δεν περνάει μέρα της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης του -αντιπρόσωπου των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ- καθεστώτος Ζελένσκι με τη Ρωσία που να μην ανεβάζει τον πολεμικό κίνδυνο για τους ευρωπαϊκούς λαούς αλλά και για όλους τους λαούς του κόσμου.
Ηρεμία πριν από την καταιγίδα
Με αυτό το λαϊκό γνωμικό ετοιμαζόμασταν να περιγράψουμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο πεδίο των μαχών. Φυσικά η λέξη «ηρεμία» θα χρησιμοποιούνταν καταχρηστικά κυρίως για να υπογραμμίσει εκείνη τη φάση της συσσώρευσης όρων από την κάθε εμπλεκόμενη πλευρά για να εισέλθει η αιματηρή αυτή σύγκρουση σε ένα νέο και πιο εφιαλτικό επίπεδο επικινδυνότητας, την «καταιγίδα».
Διαρροές, αδιέξοδα και κλιμάκωση της σύγκρουσης
Με την ιμπεριαλιστική σύγκρουση ΗΠΑ-Δύσης με τη Ρωσία να κινείται σε ανοδική τροχιά, στο επόμενο διάστημα θα κριθούν πολλά για το πώς θα εξελιχθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία που εν τω μεταξύ συνεχίζεται με αμείωτους – αν όχι με πιο εντατικούς - ρυθμούς.
Εφιάλτης χωρίς ορατό τέλος
Συνεχίζεται χωρίς σταματημό το μακελειό στην Ουκρανία. Συνεχίζουν να κομματιάζονται καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες νεανικά κορμιά και άμαχοι. Συνεχίζει να ρημάζει η Ουκρανία. Και τίποτα δεν δείχνει ότι αυτό μπορεί να σταματήσει. Αντίθετα, η σύγκρουση παίρνει όλο και μεγαλύτερες και πιο επικίνδυνες διαστάσεις. Τόσο ώστε να διαγράφεται στον ορίζοντα ο κίνδυνος μιας γενικευμένης σύγκρουσης, έως και πυρηνικής.
Περίσφιξη και πυρηνικές απειλές: περιμένοντας την κλιμάκωση της αλληλοσφαγής
Τελικά δεν άργησε να απαντήσει η Ρωσία στην απόφαση της Βρετανίας να στείλει οβίδες με απεμπλουτισμένο ουράνιο στον ουκρανικό στρατό. Λίγες μέρες μετά, σύναψε συμφωνία με τη Λευκορωσία για εγκατάσταση τακτικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της τελευταίας
Για την επίσκεψη του Ουκρανού υπουργού άμυνας στην Αθήνα
Η επίσκεψη του Ουκρανού υπουργού Εθνικής Άμυνας και η ατζέντα των συζητήσεων που είχε με τον Έλληνα ομόλογο του δημιουργούν κινδύνους για μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στον άδικο και καταστροφικό πόλεμο που διεξάγεται εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο στα εδάφη της Ουκρανίας.
Ουκρανία στη φωτιά - πλανήτης στα σχοινιά
Η κατάρριψη του αμερικανικού ντρόουν στη Μαύρη Θάλασσα, από καύσιμα που άφησε ρώσικο μαχητικό αεροσκάφος και το άκρως τυχοδιωκτικό ένταλμα σύλληψης του Πούτιν για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, από το «Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο», είναι το εκρηκτικό φόντο στο οποίο πραγματοποιείται η τριήμερη επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου, ΣιΤζιπινγκ, στη Μόσχα.
Σύγκρουση δίχως τέλος
Ενώ στο παρασκήνιο συνεχίζονται οι προσπάθειες που θα οδηγούσαν σε μια κάποια έστω και προσωρινή ανάπαυλα, οι δύο πλευρές της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσία, δείχνουν αποφασισμένες για μια διαρκή και ολοένα και πιο επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου. Γι’ αυτό καθίσταται παρακινδυνευμένη οποιαδήποτε πρόβλεψη ή εκτίμηση για τη διάρκεια, την έκβαση αλλά και το εύρος της σύγκρουσης αυτής.
Ένας χρόνος πολέμου: η αλληλοσφαγή κλιμακώνεται, ο ορίζοντας πιο σκοτεινός από ποτέ!
Οι δύο ομιλίες του Μπάιντεν σε Κίεβο και Βαρσοβία και η καθιερωμένη ομιλία του Πούτιν στη Μόσχα «προς το έθνος» επισφράγισαν με τον πιο επίσημο τρόπο αυτό που γνωρίζαμε: ο ανελέητος αυτός πόλεμος όχι μόνο δεν πρόκειται να σταματήσει να αλέθει κορμιά και να παράγει δυστυχία και καταστροφή σε μαζική κλίμακα, αλλά ωθεί τους πρωταγωνιστές του και συνολικά την κατάσταση στον πλανήτη σε πολύ οριακά και επικίνδυνα σημεία.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr