Ουκρανία
Ουκρανία στη φωτιά - πλανήτης στα σχοινιά
Η κατάρριψη του αμερικανικού ντρόουν στη Μαύρη Θάλασσα, από καύσιμα που άφησε ρώσικο μαχητικό αεροσκάφος και το άκρως τυχοδιωκτικό ένταλμα σύλληψης του Πούτιν για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, από το «Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο», είναι το εκρηκτικό φόντο στο οποίο πραγματοποιείται η τριήμερη επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου, ΣιΤζιπινγκ, στη Μόσχα.
Σύγκρουση δίχως τέλος
Ενώ στο παρασκήνιο συνεχίζονται οι προσπάθειες που θα οδηγούσαν σε μια κάποια έστω και προσωρινή ανάπαυλα, οι δύο πλευρές της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσία, δείχνουν αποφασισμένες για μια διαρκή και ολοένα και πιο επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου. Γι’ αυτό καθίσταται παρακινδυνευμένη οποιαδήποτε πρόβλεψη ή εκτίμηση για τη διάρκεια, την έκβαση αλλά και το εύρος της σύγκρουσης αυτής.
ΟΛΟΙ στην ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Τρίτη, 18/10, 7μμ., Σύνταγμα
Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει και καλεί στην αντιπολεμική συγκέντρωση της Τρίτης 18 Οκτώβρη, 7μμ., Σύνταγμα.
Επικίνδυνη κλιμάκωση των εξελίξεων στην Ουκρανία - Λαός και νεολαία να βάλουν φρένο στα αιματοβαμμένα ιμπεριαλιστικά σχέδια
Με ραγδαία κλιμάκωση της επικινδυνότητας προχωράνε τα πράγματα στο μέτωπο της Ουκρανίας μετά και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Η προσάρτηση των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας από τη Ρωσία, μετά την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στις περιοχές αυτές, η συνεχής συζήτηση για το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων, παράλληλα με την αναγγελία της μερικής επιστράτευσης από την Ρωσία, σε συνδυασμό με το αίτημα εσπευσμένης ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, οξύνουν ολοένα και περισσότερο τους σοβαρούς κινδύνους για τους λαούς της περιοχής.
Κρίσιμες μέρες, άλματα στην επικινδυνότητα
Είναι φανερό ότι οι μέρες που διανύουμε γίνονται ολοένα και πιο κρίσιμες. Ο ιστορικός χρόνος έχει συντομευθεί, «τρέχοντας» σ’ αυτές τις εβδομάδες σαν να έχουν περάσει μήνες και χρόνια. Ενώ βασικές πλευρές του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού παραμένουν σταθερές, ταυτόχρονα συντελούνται σημαντικές ανακατατάξεις στις επιλογές ιμπεριαλιστικών δυνάμεων πρώτης, δεύτερης και τρίτης γραμμής και διαμορφώνονται εν θερμώ οι όροι και οι προϋποθέσεις των επόμενων βημάτων τους. Προπαντός κάθε μέρα που περνά, πραγματοποιούνται άλματα στην κλιμάκωση της επικινδυνότητας για την εργατική τάξη και τους λαούς στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο.
Μπήκαμε σε νέα πιο αιματηρή και άκρως επικίνδυνη φάση
Όταν γράφονταν το άρθρο «Ουκρανία: ματωμένες μέρες, σκοτεινό μέλλον» στην προηγούμενη έκδοση της «Προλεταριακής Σημαίας», όλα -σχεδόν- τα μέχρι τότε δεδομένα αλλά και οι σταθερές των εκτιμήσεών μας για τις επιδιώξεις των βασικών πρωταγωνιστών της αιματηρής σύγκρουσης στην Ουκρανία, μας οδηγούσαν να υποστηρίξουμε ότι «μια ακόμη πιο δύσκολη, επικίνδυνη, σκοτεινή φάση έχει ανοίξει»
Ματωμένες μέρες, σκοτεινό μέλλον
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αιματοχυσία και η καταστροφή στην Ουκρανία. Έχοντας μπει στον δεύτερο μήνα της ρωσικής εισβολής, οι πρόσφυγες που αναζητούν καταφύγιο σε γειτονικές χώρες φτάνουν ήδη στα 4 εκατομμύρια, ενώ οι εσωτερικά εκτοπισμένοι σε περιοχές μεγαλύτερης ασφάλειας αγγίζουν τα 6,5 εκατομμύρια.
Προβλήματα μεθοδολογίας και προβλήματα ουσίας
Για μια ακόμη φορά το ΚΚΕ βρίσκεται μπροστά στην ανάγκη να «συνταιριάσει» τη λαθεμένη πολιτική του γραμμή με την αδυσώπητη πραγματικότητα. Τη γραμμή που αρνείται τον ιμπεριαλισμό και περιορίζει τον ανταγωνισμό στο επίπεδο των «επιχειρηματικών ομίλων», τη γραμμή που αναγορεύει όλες τις χώρες σε «ιμπεριαλιστικές», τη γραμμή που υποβιβάζει τη Ρωσία σε «δευτεροκλασάτη» καπιταλιστική χώρα.
Πόλεμος και διπλωματία στο ματωμένο σώμα της Ουκρανίας ΙΙ
Σε συνέχεια του ομότιτλου άρθρου που έχει δημοσιευτεί στο τελευταίο φύλλο της «Προλεταριακής Σημαίας», στο παρόν άρθρο επιχειρούμε να ανιχνεύσουμε ορισμένα επίδικα από τις πολύ πρόσφατες εξελίξεις και να θέσουμε και μερικά ερωτήματα στην βάση όσων γράφονται και κυκλοφορούν.
Να σταματήσουμε τον άδικο πόλεμο! Πάλη για ειρήνη, ψωμί, περίθαλψη, δουλειά!
Στην οικονομική κρίση που έφερε τα μνημόνια, προστέθηκαν η πανδημία που μας στέρησε ζωή και δικαιώματα, αλλά δυστυχώς και ο πόλεμος. Η ιμπεριαλιστική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, απέναντι στις επιδιώξεις των αμερικανοΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστών για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και για εγκατάσταση ΝΑΤΟϊκών πυραύλων, ανησυχεί τους λαούς όλου του κόσμου.
Πόλεμος και διπλωματία στο ματωμένο σώμα της Ουκρανίας
Μπαίνουμε στην τέταρτη εβδομάδα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αυτή τη ματωμένη τομή στον κλιμακούμενο ανταγωνισμό ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας, στο σώμα της Ουκρανίας και συνολικά στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, που μετρά ακόμα από τις καταρρεύσεις των χωρών του παλινορθωμένου καπιταλισμού.
Η μόνη σωστή πλευρά είναι αυτή των λαών, ενάντια στους άδικους πολέμους
Εν καιρώ πολέμου, σύσσωμο το σύστημα επιδιώκει τη στράτευση και τη μεγαλύτερη πολιτική ευθυγράμμιση των λαών και των εργαζομένων. Είναι πρόβλημα για τις αστικές τάξεις που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συντάσσονται με τις επιλογές των κυρίαρχων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, να υπάρχουν φωνές αντίστασης και αντίδρασης στην πολιτική τους.
ΟΛΟΙ στην αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση την Τρίτη 15/3, στις 7μμ στα Προπύλαια και στην πορεία προς τη βουλή.
Μπροστά στις πολύ επικίνδυνες για τους λαούς εξελίξεις με τον αδικο αντιδραστικό πόλεμο και την παρόξυνση της ενδο-ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, Ρωσίας, στην Ουκρανία, που φέρνουν πιό κοντά τον ενδεχόμενο της αλληλοσφαγής των λαών στον πλανήτη.
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ | Να καταδικάσουμε το νέο έγκλημα ενάντια στους λαούς. Έξω οι Ιμπεριαλιστές από την Ουκρανία.
Με την ιμπεριαλιστική εισβολή της Ρωσίας στις 24/2 το δράμα του Ουκρανικού λαού συνεχίζεται και εντείνεται. Ο ουκρανικός λαός χρόνια τώρα έχει βρεθεί στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Αμερικάνικο και τον Ρώσικο ιμπεριαλισμό.
Επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στην αιματοχυσία του Ουκρανικού λαού
Η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να στείλει πολεμικό υλικό ως βοήθεια στην Ουκρανία ενισχύει παραπέρα την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο που μαίνεται στο έδαφός της και αυξάνει κατακόρυφα τους κινδύνους για τον ελληνικό λαό.
Τρίτη 1 Μάρτη ξανά στους δρόμους ενάντια στον πόλεμο!
ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ! - ΟΙ ΛΑΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ! - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ-ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ: ΣΑΒΒΑΤΟ 26/2 12μ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ-ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!• ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!
Η Ουκρανία στο μάτι του κυκλώνα
Με κομμένη την ανάσα ο κόσμος όλος παρακολουθεί τα όσα εξελίσσονται στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας καθώς αντιλαμβάνεται την κρισιμότητά τους. Τι συμβαίνει αλήθεια εκεί; Θα μπει σε κίνηση η κρεατομηχανή για να αλέσει χιλιάδες νεανικά κορμιά αλλά και αμάχους κάθε ηλικίας; Ποιες θα ‘ναι οι συνέπειες όχι μόνο για το λαό της Ουκρανίας αλλά και για τους λαούς της περιοχής και τον κόσμο όλον;
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
https://ektostonteixon.gr