Αθήνα

Η καταστολή και οι συλλήψεις έφτασαν μέχρι τα Σεπόλια

Στις 17 Νοέμβρη διαδραματίστηκε ένα σκηνικό που απ’ όσο θυμόμαστε δεν έχει ξαναγίνει. Η καταστολή, οι προσαγωγές αλλά και οι συλλήψεις κατά όσων ήθελαν να διαδηλώσουν έφτασε μέχρι και σε απομακρυσμένες γειτονιές της Αθήνας. Μέχρι και στο σπίτι αγωνιστών! Στη συγκεκριμένη περίπτωση μέχρι τα Σεπόλια.

Είχε προηγηθεί το χτύπημα της προσυγκέντρωσης που καλούσαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σωματεία και φορείς καθώς και άλλες οργανώσεις της Αριστεράς στο σταθμό Λαρίσης. Και εκεί όπως και σε όλο το κέντρο της πόλης τα χημικά, οι επιθέσεις των ΜΑΤ καθώς και οι ρίψεις νερού από τις αύρες είχαν την τιμητική τους.

Παράλληλα η κυβέρνηση είχε δώσει εντολή να κλείσει ο εκεί σταθμός του Μετρό, όπως και άλλοι πέραν αυτών που είχαν ανακοινωθεί επίσημα (12 συνολικά), οπότε όσοι ήθελαν να φύγουν από εκεί με το Μετρό, είτε διαδηλωτές είτε περαστικοί, αναγκάστηκαν να κινηθούν ομαδικά προς τον σταθμό των Σεπολίων. Φτάνοντας είδαν ότι και εκεί ήταν κλειστός και ότι ήδη είχε συγκεντρωθεί, άσχετος με τις διαδηλώσεις, κόσμος που διαμαρτυρόταν. Μια παρέα παιδιών κινήθηκε προς διπλανό σπίτι συντρόφων τους για να πάρουν μια ανάσα και ξαφνικά εμφανίστηκε μια διμοιρία ΔΙΑΣ με τέτοια ταχύτητα που προκάλεσε την αντίδραση ακόμη και των περαστικών. Η διμοιρία κινήθηκε στοχοποιημένα προς την πολυκατοικία όπου ήδη είχαν φτάσει η μάνα με το ένα από τα παιδιά της και τους πρόλαβε στην είσοδο. Τους χτύπησαν άγρια και τους δύο, προσπάθησαν να τους συλλάβουν, ενώ προκλήθηκε μεγάλη αντίδραση από άλλους συντρόφους τους (όπως και περαστικούς), μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΝΑΡ και της νΚΑ. Η… αιτία ήταν ότι τους είδαν να πετάνε πέτρες κατά αστυνομικών. Ήταν τέτοια η αντίδραση του κόσμου που οι μπάτσοι χρειάστηκαν ενισχύσεις, ως και η «αύρα» έφτασε στα Σεπόλια και έκαναν χρήση βομβίδων κρότου λάμψης.

Τελικά τον γιο, Ορέστη Καττή, μέλος της νΚΑ και εργαζόμενο φοιτητή στο Πολυτεχνείο, είπαν ότι θα τον μεταφέρουν στο Α.Τ. Κολωνού. Εκεί συγκεντρώθηκε κόσμος για να μάθει ότι μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ! Στις αντιδράσεις οι μπάτσοι επιτέθηκαν στον κόσμο, χτύπησαν τον πατέρα του Δημήτρη τόσο δυνατά που μετά από κλοτσιά στο στήθος έπαθε έμφραγμα, συνέλαβαν την κόρη του Λυδία, τη χτύπησαν, μέσα στο τμήμα την έβρισαν χυδαία και μαζί με αυτούς τον επίσης νεολαίο Νίκο Καβακλή καθώς και έναν φίλο της οικογένειας. Σύνολο 4 συλλήψεις και ένας στο νοσοκομείο, ο οποίος ευτυχώς είναι καλά και πλέον βρίσκεται στο σπίτι. Η μάνα είναι ακόμη με τα σημάδια και τις μελανιές από το ξύλο που έφαγε. Τα δε ΜΜΕ ψευδώς μετέδιδαν ότι έγινε επίθεση με βόμβες μολότοφ στο τμήμα. Και μέχρι σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές όσοι αναφέρονται στα γεγονότα απλώς αναπαράγουν τα ψέματα της ΕΛΑΣ.

Οι 3 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο ΑΤ Κυψέλης και μαζί με τον Ορέστη από τη ΓΑΔΑ την επόμενη μέρα στην Ευελπίδων όπου ο εισαγγελέας τούς απήγγειλε κατηγορίες για πλημμελήματα και αφέθηκαν ελεύθεροι με ημερομηνία δίκης την 1η Δεκέμβρη.

Αν είναι κάτι που μπορεί μέχρι τώρα να βγει σαν συμπέρασμα από όλη αυτή την υπόθεση, που βέβαια ακόμη δεν έχει λήξει, είναι ότι οι άμεσες αντιδράσεις λαού, οργανώσεων και συλλογικοτήτων απέτρεψαν το φόρτωμα σοβαρότερων κατηγοριών στους αγωνιστές. Επόμενο βήμα, η αλληλεγγύη για να απαλλαγούν από τις έτσι κι αλλιώς στημένες κατηγορίες και αυτοί και όλοι οι συλληφθέντες των διαδηλώσεων της 17 Νοέμβρη.

ΔΙΕΘΝΗ 
Πανδημία Covid-19 στην Ευρώπη
Τα δύσκολα είναι μπροστά!
Μετά το 2ο πανδημικό κύμα ακολουθεί το 3ο;
Έκθεση του ΟΟΣΑ για τα συστήματα υγείας στην περίοδο της πανδημίας
Αποκαλύπτει την αντιλαϊκή πολιτική
Ο σύντροφος DENİZ (CUMHUR SİNAN OKTULMUŞ), μέλος του TKP/ML και της περιφερειακής διοίκησης της DERSİM, πέρασε στην αθανασία!
Προς τον εργαζόμενο λαό της Τουρκίας, του Κουρδιστάν και των διαφόρων εθνοτήτων: Στις θύελλες είμαστε τόσο μαχητικοί όσο ο «Ντενίζ», δεν θα σταματήσουμε, θα συντρίψουμε όλα τα εμπόδια με την οργή μας!
Καζάνι έτοιμο να εκραγεί η Λατινική Αμερική!
Λαϊκές διαμαρτυρίες σε Γουατεμάλα, Περού και Βραζιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 
Παντού Πολυτεχνείο - Αγώνες πουθενά
Όταν η τέχνη ψιθυρίζει το σκοπό που της μάθανε
ΙΣΤΟΡΙΑ 
Φρίντριχ Ένγκελς
Η ζωή και το έργο ενός αρνητή της τάξης του
200 χρόνια από τη γέννησή του