Βία

Σε προσαγωγές γυναικών στο Σύνταγμα προχώρησε η αστυνομία, διαλύοντας τη συμβολική διαμαρτυρία φεμινιστικών συλλογικοτήτων για την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών. Χωρίς γυναίκες δεν υπάρχει και βία.

 

Δώσαμε

«Ζητάτε από την κυβέρνηση να δώσει πολύ περισσότερα από τα πολλά που ήδη δίνει», ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού από το Βήμα της Βουλής και η απάντησή του στην αντιπολίτευση, την ώρα που -όπως παραδέχθηκε- μόλις 228 ευρώ ετησίως θα είναι το κέρδος για τους μισθωτούς των 1.000 ευρώ από τα μέτρα της κυβέρνησης. Μα πόσους περισσότερους αστυνομικούς να προσλάβει;

 

Αισιοδοξία

Στην παραδοχή ότι η κυβέρνηση δημοσίευσε αισιόδοξες προβλέψεις για την οικονομία γιατί δεν ήθελε να προκαλέσει ανησυχία στις διεθνείς αγορές προχώρησε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης. Οι απαισιόδοξες είναι για το λαό.

 

Δαπάνες

Η κυβέρνηση μειώνει τις δαπάνες για την Υγεία εν μέσω πανδημίας, καθώς ο κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει πως από 4.829 δισ. ευρώ που δόθηκαν το 2020 για το υπουργείο Υγείας, εκ των οποίων τα 523 εκατομμύρια ευρώ για παρεμβάσεις για τον κορονοϊό, του χρόνου, το 2021, οι δαπάνες αναμένονται να είναι 4.257 δισ., εκ των οποίων τα 131 εκατομμύρια για τέτοιες παρεμβάσεις. Που σημαίνει ότι το 2021 οι δαπάνες για την Υγεία θα είναι ακόμα πιο κάτω κι από φέτος κατά 572 εκατομμύρια ευρώ. Όσες περισσότερες τόσο πιο πολλοί άρρωστοι.

 

Προσαγωγές

Για προσαγωγές μελών του στη λαϊκή αγορά των Πευκακίων κάνει λόγο το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι προσαγωγές έγιναν την ώρα που μέλη του κόμματος μοίραζαν υλικό για την πανεργατική απεργία της 26ης Νοεμβρίου. Μοιράστηκαν πάνω από τέσσερις προκηρύξεις.

 

Λουλούδι

Πρόστιμο των 300 ευρώ επιβλήθηκε σε γυναίκα που πήγε να αφήσει ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο. Το πρόστιμο σβήστηκε όταν μαράθηκε το λουλούδι.

 

Αγορά

Η αστυνομική διεύθυνση Ορεστιάδας επέβαλε πρόστιμο 3.000 ευρώ στον πρόεδρο του αγροτικού συλλόγου Τριγώνου για τη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια, με αίτημα να μην κλείσει το τραπεζικό ίδρυμα. Αφού θα ανοίξει στρατόπεδο.

 

Σημάδια

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση υπερψήφισε το άρθρο του νομοσχεδίου για τη λεγόμενη «καθολική ασφάλεια», με το οποίο περιορίζεται η μετάδοση εικόνων αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας, αφού έλαβε προηγουμένως εγγυήσεις από την κυβέρνηση ότι θα διασφαλιστεί το «δικαίωμα στην πληροφόρηση». Χτυπήματα στις πατούσες.

ΔΙΕΘΝΗ 
Πανδημία Covid-19 στην Ευρώπη
Τα δύσκολα είναι μπροστά!
Μετά το 2ο πανδημικό κύμα ακολουθεί το 3ο;
Έκθεση του ΟΟΣΑ για τα συστήματα υγείας στην περίοδο της πανδημίας
Αποκαλύπτει την αντιλαϊκή πολιτική
Ο σύντροφος DENİZ (CUMHUR SİNAN OKTULMUŞ), μέλος του TKP/ML και της περιφερειακής διοίκησης της DERSİM, πέρασε στην αθανασία!
Προς τον εργαζόμενο λαό της Τουρκίας, του Κουρδιστάν και των διαφόρων εθνοτήτων: Στις θύελλες είμαστε τόσο μαχητικοί όσο ο «Ντενίζ», δεν θα σταματήσουμε, θα συντρίψουμε όλα τα εμπόδια με την οργή μας!
Καζάνι έτοιμο να εκραγεί η Λατινική Αμερική!
Λαϊκές διαμαρτυρίες σε Γουατεμάλα, Περού και Βραζιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 
Παντού Πολυτεχνείο - Αγώνες πουθενά
Όταν η τέχνη ψιθυρίζει το σκοπό που της μάθανε
ΙΣΤΟΡΙΑ 
Φρίντριχ Ένγκελς
Η ζωή και το έργο ενός αρνητή της τάξης του
200 χρόνια από τη γέννησή του