Σάμος – πλατεία Καρλοβάσου

Απεργιακή συγκέντρωση κόντρα στην επιχείρηση απαγόρευσής της!

Μόλις συγκεντρώθηκαν οι πρώτοι εργαζόμενοι στην απεργιακή συγκέντρωση που καλούσε η ΕΛΜΕ Σάμου στις 26/11, οι αστυνομικές δυνάμεις (που πριν την ώρα της συγκέντρωσης είχαν κάνει αισθητή την παρουσία τους στο γύρω χώρο) απαίτησαν από τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν! Η απαίτηση συνοδευόταν από την ανοιχτή απειλή προστίμων των 300 αλλά και των 5.000 ευρώ! Στις έντονες διαμαρτυρίες των συγκεντρωμένων που επισήμαναν ότι πληρούνται οι αναγκαίοι όροι (μάσκες-αποστάσεις) απάντησαν χωρίς κανένα πρόσχημα ότι απαγορεύεται η συγκέντρωση! 

Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν ότι αυτό που επιχειρούσε να επιβάλει η Αστυνομία δεν ήταν συνεπώς «μέτρα προστασίας για την υγεία» αλλά η απαγόρευση στο δικαίωμα των σωματείων να απεργούν και να διαδηλώνουν τα αιτήματά τους! Οι συγκεντρωμένοι με αποφασιστική στάση επέμεναν ότι είναι απεργοί και δεν πρόκειται να αποχωρήσουν χωρίς να πραγματοποιήσουν τη συγκέντρωσή τους. Απαίτησαν από τους αστυνομικούς να απομακρυνθούν από το χώρο συγκέντρωσης και στη συνέχεια εξελίχθηκε η συγκέντρωση.  

Με μαχητικά συνθήματα ενάντια στα αντεργατικά μέτρα και στο νομοσχέδιο Βρούτση, ενάντια στην αντιδραστική επίθεση στην εκπαίδευση, με συνθήματα διεκδίκησης μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού και βέβαια με συνθήματα καταγγελίας της επιχείρησης να μπουν στο γύψο οι λαϊκές ελευθερίες και οι αγώνες εργαζομένων και νεολαίας. Η συγκέντρωση –με φόντο το ανοιγμένο πανό του σωματείου το οποίο επίσης «απαγορευόταν»- ολοκληρώθηκε με το διάβασμα του απεργιακού ψηφίσματος από τον πρόεδρο του σωματείου.  

Η συγκέντρωση αυτή, αν και δεν ξεπέρασε τα είκοσι άτομα, επιβεβαίωσε την ανάγκη αλλά και τη δυνατότητα να σταθεί αποφασιστικά ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία απέναντι στη σταθερή επιδίωξη του συστήματος και της κυβέρνησής του να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στο λαό. Την ανάγκη και τη δυνατότητα ο λαός να υπερασπιστεί μαζικά και μαχητικά το δικαίωμά του να αγωνίζεται. Σε αυτή την ανάγκη και σε αυτή τη δυνατότητα κάθε άλλο παρά συμβάλλει η στάση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ (ΕΚΣ και ΝΤ ΑΔΕΔΥ) που καλούσαν στην απεργία, αλλά δεν καλούσαν σε καμιά απεργιακή συγκέντρωση σε όλο το νησί! 

ΔΙΕΘΝΗ 
Πανδημία Covid-19 στην Ευρώπη
Τα δύσκολα είναι μπροστά!
Μετά το 2ο πανδημικό κύμα ακολουθεί το 3ο;
Έκθεση του ΟΟΣΑ για τα συστήματα υγείας στην περίοδο της πανδημίας
Αποκαλύπτει την αντιλαϊκή πολιτική
Ο σύντροφος DENİZ (CUMHUR SİNAN OKTULMUŞ), μέλος του TKP/ML και της περιφερειακής διοίκησης της DERSİM, πέρασε στην αθανασία!
Προς τον εργαζόμενο λαό της Τουρκίας, του Κουρδιστάν και των διαφόρων εθνοτήτων: Στις θύελλες είμαστε τόσο μαχητικοί όσο ο «Ντενίζ», δεν θα σταματήσουμε, θα συντρίψουμε όλα τα εμπόδια με την οργή μας!
Καζάνι έτοιμο να εκραγεί η Λατινική Αμερική!
Λαϊκές διαμαρτυρίες σε Γουατεμάλα, Περού και Βραζιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 
Παντού Πολυτεχνείο - Αγώνες πουθενά
Όταν η τέχνη ψιθυρίζει το σκοπό που της μάθανε
ΙΣΤΟΡΙΑ 
Φρίντριχ Ένγκελς
Η ζωή και το έργο ενός αρνητή της τάξης του
200 χρόνια από τη γέννησή του