Η αστυνομία είναι το «ΕΣΥ του λαού» και… θα μας βάζει γύψο

Ο κυνισμός εναλλάσσεται με τη γελοιότητα και η γελοιότητα με το ψέμα. Όταν το ένα αποτυγχάνει, αναλαμβάνει δράση το άλλο και άλλες φορές όλα μαζί. Χρειάζεται προφανώς και η συνδρομή της αστυνομίας, των ΜΑΤ και των εισαγγελικών αρχών.      

Αντιπροσωπευτικό δείγμα κυνισμού, γελοιότητας και απάτης αποτελεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, που έχει διαπρέψει και στα τρία. Σήμερα πανηγυρίζει γιατί έχουμε… μόνο 1.902 νεκρούς από κορονοϊό, όπως πανηγύριζε χθες για τα μνημόνια. Δεν είναι φυσικά ο μοναδικός.

Ο υπουργός επικρατείας Γεραπετρίτης αποφάνθηκε ότι δεν χρειάζονται ΜΕΘ, ούτε νοσοκομεία. Γιατί… στις ΜΕΘ και στα νοσοκομεία είναι που πεθαίνει ο κόσμος. Αυτό που χρειάζεται είναι η ατομική ευθύνη. Άρα, αν καταργούσαμε και τα νεκροταφεία, ίσως να μη πεθαίναμε ποτέ! Σε τέτοια μακάβρια μεν, γελοία δε, επιχειρήματα καταφεύγουν για να στηρίξουν μια ολοφάνερα αντιδραστική και αντιλαϊκή πολιτική. 

Με λάβαρο τον αντικομμουνισμό και την… ιδρωμένη φανέλα της Εθνικής Ομάδας, ο υπουργός Covid, Κικίλιας, αρνήθηκε σθεναρά την «ισοπεδωτική» επίταξη των εμπόρων υγείας χωρίς αποζημίωση... παρότι έχουμε πόλεμο. Γιατί ο κίνδυνος να μετατραπούμε σε «Σοβιετία» είναι σοβαρότερος από τον κορονοϊο!

Στον ίδιο αγώνα κατά ιών και κομμουνιστών και ο Χρυσοχοϊδης. Αν και κάποια (πρωινή) στιγμή έμοιαζε να υποκύπτει. Για να επανέλθει δριμύτερος (…και πιο αξιοθρήνητος), ώστε να μην καταληφθούν οι πόλεις μας από «μολυσματικούς κομμουνιστοσυμμορίτες».

Φυσικά, μας έσωσε και ο πρωθυπουργός της «ατομικής ευθύνης». Γιατί ενώ έχει την καλοσύνη να μας υπενθυμίζει διαρκώς ότι «όλα εξαρτιόνται από εμάς», είναι αυτός τελικά που θα μας σώσει.   

Ομολογούμε, όμως, ότι τέτοια διαφήμιση υπέρ της «Σοβιετίας» δεν την περιμέναμε από τη ΝΔ. Γιατί ποιος δεν θα ήθελε δωρεάν υγεία για όλους; Περισσότερα δικαιώματα και ελευθερίες για το λαό; Αντίθετα, η κυβέρνηση της ΝΔ εκλιπαρεί τους επιχειρηματίες υγείας για βοήθεια με το αζημίωτο -κι αφού τους έχει ήδη επιδοτήσει με 60 εκατ. ευρώ και ετοιμάζεται να δώσει και αλλά με τη δήθεν “επίταξή” τους- την ίδια στιγμή που έχει το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» για το λαό.

Βέβαια, στις «Σοβιετίες» δεν γίνονταν επιτάξεις του ιδιωτικού τομέα υγείας, αφού τέτοιος τομέας υγείας απλά δεν υπήρχε. Ψιλά γράμματα, θα πείτε, για όσους έχουν αφήσει απροστάτευτο το λαό και βρίσκουν «διέξοδο» στον αντικομμουνισμό. Για όσους για χρόνια καταγγέλλουν υποτίθεται τον «κρατισμό», ενώ επιδοτούν (ως εθνικό καθήκον!) με 120 εκατ. ευρώ τους μέτοχους της Aegean. Αφού δεν μπορούν να «γεννήσουν» ούτε λεωφορεία, ούτε ΜΕΘ, ούτε νοσοκομεία, ούτε σχολεία κ.λπ. “Γεννούν” επομένως κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες. Μέσο μαζικής μεταφοράς δεν είναι η Aegean;      

Στα τόσα «κακά» που έφερε η πανδημία, μοιάζει να έφερε κι ένα «καλό». Αν ποτέ μπορεί να θεωρηθεί «καλό» το δημόσιο ξεγύμνωμα ενός συστήματος, που απαξιώνει καθημερινά την ανθρώπινη ζωή, που χλευάζει τις όποιες αξίες και ιδανικά κατέκτησε η ανθρωπότητα, που πολιτεύεται με το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” και τους μηχανισμούς καταστολής.    

Η δημιουργική λογιστική της «ισχυρής Ελλάδας» ξαναχρησιμοποιείται για το αφήγημα του «ισχυρού ΕΣΥ που αντέχει». Αύξηση 360% των ΜΕΘ-COVID της Θεσσαλονίκης μέσα σε 28 ημέρες, θριαμβολογούν! Από 490 κλίνες έχουμε φτάσει στις 1.420 σε ένα μήνα, πανηγυρίζουν! Τι στιγμή, μάλιστα, που οι γιατροί διαψεύδουν το αφήγημα Κικίλια και δηλώνουν με απόγνωση ότι κινδυνεύουν να χαθούν άρρωστοι με ή χωρίς κορονοϊό, ότι αποδεκατίζονται λόγω της μετάδοσης κρουσμάτων στα νοσοκομεία, ότι δεν δημιουργήθηκε καμία ΜΕΘ, αλλά κλείσανε όσες προορίζονταν για άλλες νόσους και δόθηκαν για τον Covid.

Η «μπολσεβικοποίηση» της χώρας βρίσκει και τη σθεναρή αντίσταση της αστυνομίας και των εισαγγελικών αρχών. Φάνηκε, άλλωστε, και στη «γιορτή» του Πολυτεχνείου, που όλοι τη σέβονται… ως πανηγύρι. Σύμφωνα με τον ανεκδιήγητο Χρυσοχοϊδη, η ημέρα του φετινού εορτασμού ήταν από τις πιο ειρηνικές και δημοκρατικές ημέρες…ever! Δεν σταμάτησε η ζωή στην πόλη, λειτούργησαν οι συγκοινωνίες και οι υπηρεσίες… ήταν μια καθημερινή και συνηθισμένη μέρα! Και το σημαντικότερο, η αστυνομία λειτούργησε σαν… το ΕΣΥ, εμποδίζοντας -δια της αναγκαστικής συνάθροισης και του ψεκασμού- τη... μη διασπορά του ιού. Ας τελειώνουμε με τις διαδηλώσεις, που καταλύουν και καταργούν την κοινωνική και οικονομική ζωή και δεν αφήνουν τον ιό να «κάνει τα ψώνια του». 

Ενεργοποιήθηκε, όμως, και η προϊστάμενη της εισαγγελίας πρωτοδικών, μετά την αγανάκτηση του Φαήλου Κρανιδιώτη που θέλει να ζει μια «κανονική ζωή» της δεκαετίας του ‘70. Η διενέργεια προκαταρτικής έρευνας για το αδίκημα της παραβίασης των μέτρων και της διέγερσης σε ανυπακοή για τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης αφορά μόνο τυπικά τους ίδιους. Είναι μια προειδοποίηση προς το λαό για το ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Η πρεσβεία (μια είναι η πρεσβεία) ή οι… κομμουνιστές;  

Είναι, όμως, λογικό να εκνευρίζονται. Μοιάζει να υπήρχε και να έσπασε ένα άτυπο μεταπολιτευτικό πολιτικό συμβόλαιο. Ενα συμβόλαιο μεταξύ της κοινοβουλευτικής αριστεράς και της δεξιάς. Ας καταλογιστεί το προβλεπόμενο πρόστιμο στο κοινοβουλευτικό ΚΚΕ (και στους εξωκοινοβουλευτικούς αριστερούς και κομμουνιστές παραβάτες), κλαψουρίζουν μετά το σπάσιμο της απαγόρευσης του Πολυτεχνείου. Τουλάχιστον για να σωθούν τα προσχήματα και να αποκτήσει ένα πρόσωπο η κυβέρνηση. Διαφορετικά με τι κύρος θα επιβάλλει το 300άρι και τις απαγορεύσεις κάθε είδους στον απλό πολίτη; Απαιτούν ισονομία! 

Μπροστά στον πανικό της λαϊκής οργής που θα ξεσηκώσουν οι πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

ΔΙΕΘΝΗ 
Πανδημία Covid-19 στην Ευρώπη
Τα δύσκολα είναι μπροστά!
Μετά το 2ο πανδημικό κύμα ακολουθεί το 3ο;
Έκθεση του ΟΟΣΑ για τα συστήματα υγείας στην περίοδο της πανδημίας
Αποκαλύπτει την αντιλαϊκή πολιτική
Ο σύντροφος DENİZ (CUMHUR SİNAN OKTULMUŞ), μέλος του TKP/ML και της περιφερειακής διοίκησης της DERSİM, πέρασε στην αθανασία!
Προς τον εργαζόμενο λαό της Τουρκίας, του Κουρδιστάν και των διαφόρων εθνοτήτων: Στις θύελλες είμαστε τόσο μαχητικοί όσο ο «Ντενίζ», δεν θα σταματήσουμε, θα συντρίψουμε όλα τα εμπόδια με την οργή μας!
Καζάνι έτοιμο να εκραγεί η Λατινική Αμερική!
Λαϊκές διαμαρτυρίες σε Γουατεμάλα, Περού και Βραζιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 
Παντού Πολυτεχνείο - Αγώνες πουθενά
Όταν η τέχνη ψιθυρίζει το σκοπό που της μάθανε
ΙΣΤΟΡΙΑ 
Φρίντριχ Ένγκελς
Η ζωή και το έργο ενός αρνητή της τάξης του
200 χρόνια από τη γέννησή του