Ωραιοποιεί την αστυνομία, απειλεί και αναβαθμίζει την καταστολή

Με περισσό θράσος, ο υπουργός «Προστασίας» (!!!) του Πολίτη υποτιμά τη νοημοσύνη του λαού, ωραιοποιώντας την αστυνομία, ενώ ταυτόχρονα αναγγέλλει νέα σχέδια αναβάθμισης της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής. Βλέπετε, αυτό απαιτεί η παραπέρα θωράκιση του συστήματος απέναντι στον «εχθρό – λαό». Αναφέρεται στην αστυνομία που τάχα είναι «δίπλα στον πολίτη» και που είναι «αποδεκτή» απ΄ αυτόν στις γειτονιές και «τους χαίρεται ο κόσμος»!!! Την ίδια στιγμή που εργαζόμενοι, νέοι άνθρωποι, άνεργοι, απλοί λαϊκοί άνθρωποι γίνονται καθημερινά αποδέκτες είτε τρομοκράτησης, τραμπουκισμών, βίας, εξευτελισμών, αυθαιρεσιών, είτε συνεχών προστίμων από αστυνομικά όργανα. Δεν είναι μόνο οι διαδηλωτές και η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά που σαν κοινός προβοκάτορας τους στοχοποιεί. Συνεχείς είναι οι σχετικές καταγγελίες τρομοκράτησης απ’ την αστυνομία που βγαίνουν καθημερινά στη φόρα, σε ΜΜΕ και διαδίκτυο, και που αφορούν κύρια νέους ανθρώπους. Την ίδια στιγμή «προειδοποιεί» και απειλεί (εμμέσως πλην σαφώς) πως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα και γι’ αυτό οι πολίτες πρέπει να είναι μέχρι και ευχαριστημένοι! Θα μπορούσε δηλαδή η αστυνομία να ήταν σαν κι αυτή της Γαλλίας και άλλων χωρών της ιμπεριαλιστικής Ε.Ε. (Γερμανία, Βέλγιο, Ιταλία), όπου οι μαζικές λαϊκές διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις (ειδικά στη Γαλλία, εναντία στο νόμο που ποινικοποιεί τη φωτογράφηση της αστυνομικής βίας) αντιμετωπίζονται με μεγάλης κλίμακας δολοφονική βία. «Καθίστε λοιπόν στα αυγά σας», είναι σαν να λέει, και μη διαμαρτύρεστε και κινητοποιείστε, γιατί μπορεί να γίνει… της Γαλλίας.

Μαζί μ’ αυτά, προαναγγέλλει και την παραπέρα αναβάθμιση του χαφιεδισμού και του στησίματος κατηγοριών με τη χρήση των καμερών που θα φέρουν πάνω τους οι δυνάμεις των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΔΡΑΣΗ και θα φωτογραφίζουν και θα βιντεοσκοπούν διαδηλωτές. «Οι νομικές και οι τεχνικές λεπτομέρειες έχουν τελειώσει», δήλωσε. Τώρα, το ότι ένα τέτοιο υλικό, που θα χρησιμοποιείται «προανακριτικά», εύκολα «μαγειρεύεται» το γνωρίζουμε! Αλλά και για τις δημόσιες συναθροίσεις θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις. Δεν έφτανε ο νόμος περιορισμού/απαγόρευσης των διαδηλώσεων, ούτε οι χουντικές απαγορεύσεις συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων. Χρειάζονται κι άλλα. Κι ας χρυσώνει το χάπι με τη δήθεν «ήπια» αντιμετώπισή τους χωρίς έντονη χρήση χημικών (sic). Βλέπετε (εκτός απ΄ τα χημικά, που δεν πρόκειται να εγκαταλειφθούν), υπάρχουν και οι αύρες, οι μηχανοκίνητες ομάδες της αστυνομίας, οι προσαγωγές και οι συλλήψεις «στο σωρό».

 

Συλλήψεις γυναικών στο Σύνταγμα την ημέρα «κατά της βίας ενάντια στις γυναίκες»

            9 γυναίκες, μέλη γυναικείων και πολιτικών συλλογικοτήτων, που άνοιξαν ένα πανό στο Σύνταγμα το απόγευμα της Τετάρτης 25/11, ημέρα «κατά της βίας ενάντια στις γυναίκες», τηρώντας αποστάσεις και με μάσκα, προσήχθησαν απ΄ την αστυνομία και μεταφέρθηκαν με αστυνομικά βανάκια στο Α.Τ. Συντάγματος. Αρχικά επιδίωξαν να τις στοιβάξουν σε περιπολικά. Στη συνέχεια οι προσαγωγές τους μετατράπηκαν σε συλλήψεις, με κατηγορία την παραβίαση του άρθρου 285 για «παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών». Κι αυτό έγινε χωρίς καν να «χρειαστεί» να υπάρξει απαγόρευση των συγκεντρώσεων. Οι ίδιες καταγγέλλουν το γεγονός όσο και τη μη τήρηση των μέτρων προστασίας απ’ την αστυνομία. Στην κάθε μία επιβλήθηκε επίσης το διοικητικό πρόστιμο των 300 ευρώ για «παραβίαση των μέτρων μετακίνησης λόγω καραντίνας» και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερες με προφορική εντολή του εισαγγελέα. Μέλη της «Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό» αλλά και του ΝΑΡ και της ν.ΚΑ που, βλέποντας τις προσαγωγές, πέταξαν τρικάκια, προσήχθησαν επίσης…

Υποκριτικά στις 27/11 ο Χρυσοχοΐδης ζήτησε «συγνώμη» για τις συλλήψεις των γυναικών. Υποκριτική η «ευαισθησία» του συστήματος και των εκπροσώπων του για τα δικαιώματα των γυναικών, υποκριτικό και το ενδιαφέρον τους για την υγεία του λάου! Επικίνδυνες είναι οι επιδιώξεις και η πολιτική τους!

ΔΙΕΘΝΗ 
Εμβόλιο Covid-19
Πριν ετοιμαστούν οι σύριγγες… βγήκαν τα μαχαίρια!
Ανταγωνισμοί ιμπεριαλιστών, βιασύνες και εμπόριο ελπίδας από φαρμακευτικούς κολοσσούς και κυβερνήσεις
Διεθνής αλληλεγγύη για την Banu Büyükavcı
Η πρωτοβουλία «Αλληλεγγύη στη Banu» διοργανώνει εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στις 10 Δεκέμβρη