Το επόμενο βήμα της 6ης του Δεκέμβρη

Ξανά μέσα σε λίγες μέρες, με αστυνομική διαταγή άρσης του άρθρου 11 του Συντάγματος και μάλιστα για να εμπεδωθεί ότι είναι «καθ’ άπασαν την επικράτεια», αστυνομικές δυνάμεις είχαν και στις 6 Δεκέμβρη καταλάβει πλατείες μικρών πόλεων, ακόμα και κωμοπόλεων ανά τη χώρα!

Ξανά και ακόμα πιο έντονα, όργιο βίας και τρομοκρατίας ενάντια σε όποιον κινήθηκε ή βρέθηκε στο δρόμο. Οι ορδές των κατασταλτικών δυνάμεων είχαν εντολή να επιβάλουν με κάθε τρόπο τη σιγή νεκροταφείου στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα. Γι’ αυτό στην Ξάνθη ζητούσαν και φωτογράφιζαν ταυτότητες διαβατών! Γι’ αυτό στο Ηράκλειο έκαναν προσαγωγές μεμονωμένων ανθρώπων και έριχναν πρόστιμα χωρίς πρόσχημα και πολύ μακριά από το χώρο που είχε αναγγελθεί συγκέντρωση! Γι’ αυτό στα Χανιά επιτέθηκαν με λύσσα στη συγκέντρωση και επιχειρούσαν με μανία να αρπάξουν το πανό! Γι’ αυτό στην Αθήνα απαγόρευαν ακόμα και σε έναν άνθρωπο να αφήσει λουλούδι στο μνημείο του Αλέξη, γι’ αυτό εισέβαλαν με καπνογόνα και κροτίδες κρότου–λάμψης μέσα σε πολυκατοικίες!

Ωστόσο στις 6 Δεκέμβρη η κυβερνητική κρατική επιχείρηση ενάντια στο λαό, τη νεολαία και τις ελευθερίες τους έκανε ένα επιπλέον βήμα. Το βήμα της σχεδιασμένης και στοχευμένης επίθεσης ενάντια σε πολιτικές οργανώσεις Ενάντια σε ένα δυναμικό στελεχών και αγωνιστών που πρωτοστατούν στην πάλη και στις κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας.

Η αστυνομική επιχείρηση στη Γραβιάς όπου βρίσκεται ο γνωστός αριστερός πολιτικός- πολιτιστικός βιβλιοχωρος «Εκτός των τειχών» ήταν πολύ χαρακτηριστική του βήματος αυτού. Ακόμα περισσότερο που η επιχείρηση αυτή ολοκληρώθηκε με τη σύλληψη 12 μελών του ΚΚΕ(μ-λ), ανάμεσά τους καθοδηγητικά στελέχη και ο γραμματέας του! Στελέχη με κατοχυρωμένο δημόσια και ευρύτερα ρόλο και λόγο στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα και στην πολιτική πάλη.

Αν και η επιχείρηση στη Γραβιάς ήταν χρονικά μάλλον η πρώτη, δεν ήταν η μοναδική. Εκατοντάδες στελέχη πολιτικών οργανώσεων, συνδικαλιστές, εκλεγμένοι σε Δήμους και Περιφέρειες, δημοσιογράφοι, δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ προσήχθησαν και συνελήφθησαν με ανάλογες στοχευμένες επιχειρήσεις.

Τα πολιτικά συμπεράσματα είναι προφανή. Οι προβοκατόρικες και γκεμπελικές προαναγγελίες του υπουργού Δημόσιας Τάξης «για την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά που καίει την Αθήνα» δεν ήταν «της στιγμής». Απηχούσαν μια κυβερνητική–συστημική πολιτική κατεύθυνση για το χτύπημα του λαού, της εργατικής τάξης και ιδιαίτερα της ανάγκης να συγκροτηθούν και να παλέψουν.

Η βάση και η αιτία της απαγόρευσης είναι η υπεράσπιση της άγριας αντιλαϊκής–αντεργατικής πολιτικής του συστήματος. Είναι η επιδίωξη να είναι «λυμένα τα χέρια» του πολιτικού προσωπικού του συστήματος για όσα έρχονται. Για να φορτώσουν τα ολοένα μεγαλύτερα αδιέξοδα του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης στις πλάτες των εργατών, του λαού και της νεολαίας. Να βαθύνουν τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Να έχουν το λαό και τη νεολαία πρόθυμη καύσιμη ύλη στα πολεμικά σχέδια των αμερικανονατοϊκών πατρώνων τους αλλά και στους αστικούς εθνικιστικούς τυχοδιωκτισμούς.

Η βάση και η αιτία του αντιδραστικού κρεσέντο είναι ο φόβος τους για την οργή του λαού που στενάζει στην ανεργία και την εξαθλίωση. Είναι ο φόβος τους για τον αναβρασμό της νεολαίας που της απαγορεύουν το μέλλον της!.

Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν. Η επαναστατική προοπτική, η αντιιμπεριαλιστική, αντικαπιταλιστική, αντιδιαχειριστική πολιτική κατεύθυνση και γραμμή δεν είναι «πολιτική ιδιαιτερότητα» ενός δυναμικού.

Έχουν ρίζες και απεύθυνση που δεν μετριούνται από τα γκάλοπ και τις εκλογές της αστικής δημοκρατίας. Δεν είναι «πινελιές» σε ένα πολιτικό τοπίο που μπορεί και να «εξαλειφθούν» αν έτσι κρίνουν τα συμφέροντα του συστήματος.

Ο λαός, οι επαναστατικές ιδέες, τα μέλη και τα στελέχη των επαναστατικών οργανώσεων, όσο και αν το σύστημα το θέλει, δεν εξουδετερώνονται! Καμιά πολιτική απόφαση δεν μπορεί να επιβάλει και να πραγματώσει την «εξαφάνισή» τους.

Όσοι ονειρεύονται ότι το επόμενο βήμα της 6ης του Δεκέμβρη θα είναι η σιγή του νεκροταφείου στη χώρα θα διαψευστούν. Το επόμενο βήμα θα είναι η ενίσχυση της πολιτικής κατεύθυνσης που θα υποστηρίζει και θα ανοίγει δρόμους στη μαζική αντίσταση και διεκδίκηση του λαού, της νεολαίας και της εργατικής τάξης. Το ΚΚΕ(μ-λ) μέσα από τη δράση του στο πλαίσιο του λαϊκού και εργατικού κινήματος θα κινηθεί σταθερά σ’ αυτήν την κατεύθυνση, επιμένοντας στη φανερή ανάγκη της κοινής δράσης με το αριστερό, αγωνιστικό δυναμικό που θέλει να κινηθεί ανάλογα.

ΔΙΕΘΝΗ 
Εμβόλιο Covid-19
Πριν ετοιμαστούν οι σύριγγες… βγήκαν τα μαχαίρια!
Ανταγωνισμοί ιμπεριαλιστών, βιασύνες και εμπόριο ελπίδας από φαρμακευτικούς κολοσσούς και κυβερνήσεις
Διεθνής αλληλεγγύη για την Banu Büyükavcı
Η πρωτοβουλία «Αλληλεγγύη στη Banu» διοργανώνει εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στις 10 Δεκέμβρη