Σαν στρατός κατοχής ξεχύθηκαν οι ορδές των πάνοπλων αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας στις 6 του Δεκέμβρη. Εκτός από τους 4.000 ένστολους, στήθηκαν ασφαλίτες σε κάθε γωνιά, σηκώθηκαν drones και τα όπλα βγήκαν από τις θήκες τους. Το είχε δηλώσει λίγες μέρες νωρίτερα ο Χρυσοχοΐδης πως δε θα επιτρέψει την πορεία τιμής και μνήμης την ημέρα της επετείου της εν ψυχρώ δολοφονίας του δεκαεξάχρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα. Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, η κυβέρνηση κατήργησε το άρθρο 11 του Συντάγματος κι απαγόρευσε τις πορείες και τις συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων. Η πρώτη ήταν στις 17 Νοέμβρη 2020, τη μέρα του Πολυτεχνείου. Αυτές τις δύο ημερομηνίες θέλουν να τις διαγράψουν, γιατί σηματοδοτούν από τη μια την αθλιότητα του συστήματος και από την άλλη το μεγαλείο των αγώνων του λαού.
Στις 6 του Δεκέμβρη ήταν πρωτοφανής η καταστολή και η κρατική τρομοκρατία. Όποιος κινούνταν συλλαμβάνονταν. Πρώτο δέχτηκε απρόκλητη επίθεση το ΚΚΕ(μ-λ) έξω από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεών του «Εκτός των τειχών». Η αστυνομία επιτέθηκε στα στέκια και τα γραφεία κι άλλων οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς για να αποτραπούν οι συγκεντρώσεις που καλούσαν. Προχώρησε σε εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις και έριξε βαριά πρόστιμα. Τιμωρεί παραδειγματικά όσους αγνοούν τις χουντικές απαγορεύσεις, γιατί θέλει να τρομοκρατήσει τον λαό που του ετοιμάζει μαύρες μέρες.
Η κρατική τρομοκρατία γενικεύεται και σκληραίνει. Από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος ενάντια στις διαδηλώσεις, ό,τι κινείται χτυπιέται άγρια. Ακολούθησαν πολλά χτυπήματα στη σειρά.
Στις 9 Ιούλη: Την ημέρα ψήφισης του νόμου κατά των διαδηλώσεων, η αστυνομία επιτέθηκε στους διαδηλωτές με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά. Το όργιο καταστολής των ΜΑΤ περιλάμβανε άγριο ξύλο στο σωρό, ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα χέρια και πόδια. Τα μπλοκ του ΚΚΕ(μ-λ) δέχτηκαν σφοδρή επίθεση. Οι μηχανές της ομάδας ΔΕΛΤΑ έπεσαν με ορμή πάνω στο μπλοκ των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ-ΤΕΙ και τραυμάτισαν πολύ κόσμο. Η μέρα ψήφισης του νόμου ήταν και ημέρα εφαρμογής του.
Στις 6 Σεπτέμβρη η αστυνομία ανακοινώνει ότι προχωράει σε ασκήσεις αντιμετώπισης διαδηλώσεων-πορειών. Την είδηση αναμεταδίδουν και χαιρετίζουν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Νέες τακτικές εφαρμόζονται στις διαδηλώσεις με σκοπό τον έλεγχο των διαδηλώσεων σύμφωνα με τον νέο νόμο.
25 Σεπτέμβρη: Η αστυνομία απαγορεύει και χτυπάει τη διαδήλωση αλληλεγγύης στους Τούρκους απεργούς πείνας. Μπροστά από τη Βουλή, τα ΜΑΤ στρίμωξαν κυκλώνοντας και χτυπώντας τους διαδηλωτές απ' όλες τις πλευρές, μην αφήνοντάς τους χώρο διαφυγής και προχώρησαν στη σύλληψη Τούρκων αγωνιστών.
28 Σεπτέμβρη: Η πορεία ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο χτυπιέται άγρια. Η αστυνομία όταν είδε ότι δεν μπορούσε να διαλύσει την πορεία, αποφάσισε να την περιορίσει σε μια λωρίδα.
7 Οκτώβρη: Τη μέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης για την Χρυσή Αυγή η κυβέρνηση χτυπάει τη μεγαλειώδη συγκέντρωση των 25.000 ανθρώπων αμέσως μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου. Επιστρατεύονται οι αύρες με τα κανονάκια νερού.
30 Οκτώβρη: Η αστυνομία επιτίθεται στα γραφεία του ΣΕΚ με πρόσχημα τον έλεγχο μέλους της οργάνωσης για μάσκα. Οι αστυνομικοί κρατούν επιδεικτικά τα όπλα τους.
17 Νοέμβρη: Η κυβέρνηση απαγορεύει την πορεία, τις συναθροίσεις. Καταργεί το άρθρο 11 του Συντάγματος. Χτυπάει ανελέητα τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις, συλλαμβάνει και ρίχνει πρόστιμα. Κατεβάζει τις αύρες για να διαλύσει τους συγκεντρωμένους.
Στα Σεπόλια δε διστάζει να επιτεθεί σε οικογένεια αγωνιστών μέσα στο σπίτι τους.
25 Νοέμβρη: Την ημέρα κατά της βία των γυναικών, η αστυνομία συλλαμβάνει τις γυναίκες που βρέθηκαν στο Σύνταγμα για να τιμήσουν την ημέρα. Επιβάλλουν πρόστιμα και τους προσάπτουν κατηγορίες.
26 Νοέμβρη: Την ημέρα της απεργίας απαγορεύουν τη συγκέντρωση. Τις προηγούμενες μέρες είχαν συλλάβει μέλη του ΣΕΚ επειδή καλούσαν με προκήρυξη τον κόσμο να συμμετέχει σε πορεία.
Οι παραπάνω ημερομηνίες αναφέρονται σε κινητοποιήσεις μόνο στην Αθήνα. Όμως σε όλες τις πόλεις όπου γίνονται διαδηλώσεις χτυπιούνται ανελέητα. Στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στην Κρήτη, στα Γιάννενα και όπου τολμάει ο λαός να διαδηλώσει, έρχεται αντιμέτωπος με απίστευτη σκληρότητα.
Συνεχίζει η κυβέρνηση να χρησιμοποιεί ως επιχείρημα ότι με τις απαγορεύσεις προστατεύει τον λαό από την πανδημία, αλλά δεν πείθει πια. Άλλωστε, στις δηλώσεις υπουργών ξεφεύγει η αλήθεια. Θέλουν να τελειώσουν με τις διαδηλώσεις, τις οποίες χαρακτηρίζουν αντικοινωνικές!
Από την ημέρα ψήφισης του νόμου κατά των διαδηλώσεων, η κρατική τρομοκρατία κλιμακώνεται. Όμως, σε κάθε απαγόρευση βγαίνει μπροστά ένα δυναμικό αγωνιστών που πάει κόντρα, περνάει τα μπλόκα, αψηφά τις αύρες και διαδηλώνει.
Η πανδημία είναι μια δικαιολογία και γι’ αυτό η τρομοκρατία δεν θα σταματήσει. Δεν μπορεί να μεταφέρεται η αναμέτρηση για το μέλλον. Η απάντηση στην κρατική τρομοκρατία πρέπει να δοθεί σήμερα. Με διαδηλώσεις να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στις διαδηλώσεις.