Διαδηλώσεις και παρεμβάσεις γίνανε και σε άλλες πόλεις εκτός από την Αθήνα. Με καλέσματα από οργανώσεις της Αριστεράς, φοιτητικούς συλλόγους και άλλες συλλογικότητες. Αλλού καλεσμένες από κοινού αλλού όχι αλλά παντού κάτω από το καθεστώς της απαγόρευσης και της σκληρής αστυνόμευσης.
Στα Χανιά καλούσαν το ΚΚΕ(μ-λ), η Πρωτοβουλία Αντίστασης, το ΝΑΡ, το ΣΕΚ η Συνέλευση Αλληλεγγύης στη ΡΟΖΑ ΝΕΡΑ και ο ενιαίος σύλλογος φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης. Ξύλο δακρυγόνα, πρόστιμα και συλλήψεις επεφύλασσε στους πάνω από 150 διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Από πολύ νωρίς η πλατεία της δημοτικής Αγοράς και οι γύρω δρόμοι επιτηρούνταν από δεκάδες αστυνομικούς, ασφαλίτες και δυνάμεις των ΜΑΤ προκειμένου να τρομοκρατήσουν το λαό και προφανώς να αποτρέψουν τη συγκέντρωση που είχε ανακοινωθεί από τις προηγούμενες μέρες.
Μέσα σε λίγα λεπτά και σχεδόν ταυτόχρονα με το άνοιγμα των πανό η συγκέντρωση περικυκλώθηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ που ουσιαστικά χωρίς προειδοποίηση επιτέθηκαν στους διαδηλωτές με στόχο να τους διαλύσουν και φυσικά να γίνουν και οι απαραίτητες συλλήψεις. Παρόλα αυτά η συγκέντρωση δεν διαλύθηκε οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να κάνουν δυο μικρές πορείες σε παράλληλους δρόμους στο κέντρο της πόλης και παρέμειναν στην οδό Χάληδων φωνάζοντας συνθήματα για πάνω από 2 ώρες.
Έγιναν 8 συλλήψεις. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίστηκαν σαν εγκληματίες, τους έβαλαν χειροπέδες, κάποιους τους χτύπησαν μέσα στην κλούβα όπως ήταν δεμένοι, ενώ τους κράτησαν για ώρες χωρίς νερό και το χειρότερο ενώ υποτίθεται ότι η απαγόρευση της συγκέντρωσης έγινε για την προστασία από τον κορωνοϊό τους κρατούσαν κάποιους χωρίς μάσκες, άλλους με κατεβασμένες μέσα στην κλούβα για πάνω από μια ώρα. Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι το απόγευμα με τα σχετικά πρόστιμα στην πλάτη και θα οριστεί δικάσιμος για απείθεια, ενώ ένας εξ’ αυτών κατηγορείται και για αντίσταση κατά της αρχής.
Όλες οι συλλογικότητες συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και διαδήλωση την Πέμπτη 10/12 για να απαιτηθεί : Να απαλλαχθούν από κάθε πρόστιμο και κατηγορία όλοι οι συλληφθέντες και να καταδικαστεί η πολιτική που αφήνει έκθετο το λαό στην πανδημία, η τρομοκρατία, η φτώχεια, για το δικαίωμα να ζούμε ειρηνικά.
Στη Θεσσαλονίκη γίνανε συγκεντρώσεις στο Γαλλικό Προξενείο όπου οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 12.30, σε ένδειξη μνήμης στο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και σε ένδειξη διεθνιστικής αλληλεγγύης στον εξεγερμένο λαό της Γαλλίας. Συμμετείχανε με πανό το ΚΚΕ(μ-λ), η ΟΚΔΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μαζί και άλλοι συναγωνιστές από πολλούς πολιτικούς χώρους. Στους Απελόκηπους, έγινε συγκέντρωση από πολιτικές οργανώσεις. Εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι αψήφησαν την χουντική κυβερνητική απαγόρευση των συγκεντρώσεων. Ένωσαν τις φωνές τους και κρατώντας τις απαραίτητες υγειονομικές προφυλάξεις πραγματοποίησαν τις συγκεντρώσεις.
Η Πάτρα από νωρίς το πρωί είχε γεμίσει με αστυνομικές δυνάμεις χωρίς να αφήνουν κανένα περιθώριο για συγκεντρώσεις. Από την πλ. Αγ. Σοφίας μέχρι τα Ψηλαλώνια και προφανώς στα σημεία που είχαν καλεστεί συγκεντρώσεις ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ είχαν παραταχτεί πραγματοποιώντας ελέγχους σε όποιον πλησίαζε το κέντρο. Η όποια προσπάθεια να συγκεντρωθεί ο κόσμος έβρισκε μπροστά της ένα στρατό κατοχής που είχε απλωθεί σε αρκετά σημεία της Πάτρας.
Οι δυνάμεις που καλούσαν σε συγκέντρωση στην πλ. Γεωργίου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ(μ-λ), ΝΑΡ, ΣΕΚ) μαζί με τους Φ.Σ Βιολογικού-Αρχιτεκτονικής συναντήθηκαν σε σημείο του Νοτίου Πάρκου όπου και πραγματοποίησαν πορεία. Στη διαδρομή βρέθηκαν μαζί με την συγκέντρωση του Φ.Σ. Φιλολογίας αλλά και κόσμο του Α/Α χώρου που δεν κατάφερε να συγκεντρωθεί στο Παράρτημα. Η διαδήλωση προχώρησε ενιαία περνώντας από όλα τα σημεία του πάρκου που εκείνη την ώρα ήταν γεμάτο από κόσμο. Ταυτόχρονα με την πορεία διμοιρίες ΜΑΤ και ΟΠΚΕ μπήκαν στο χώρο του Νοτίου Πάρκου περικυκλώνοντας διαδηλωτές αλλά και κόσμο που απλά βρισκόταν εκεί. Η τρομοκρατία τους όμως δεν πέρασε, τα μπλοκ των φοιτητών και των οργανώσεων με συνθήματα έσπασαν την σιωπή και κατάφεραν μέσα σε αυτές της συνθήκες να τιμήσουν την μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και να εκφραστεί ανοιχτά η αντίθεση με την πολιτική που συνεχίζει με τον ίδιο δολοφονικό τρόπο τρομοκρατεί και τσακίζει δικαιώματα λαού και νεολαίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις διατήρησαν τις θέσεις τους στο κέντρο της Πάτρας μέχρι αργά το απόγευμα δηλώνοντας με την παρουσία τους τις διαθέσεις της κυβέρνησης. Το ΚΚΕ(μ-λ) και οι Αγωνιστικές Κινήσεις επέμεναν μέχρι τέλους για να πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση, με προκηρύξεις και πανό καλούσαν τον κόσμο να διαδηλώσει.
Στα Τρίκαλα από τις δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς συγκροτήθηκε η Πρωτοβουλία πολιτών η οποία κάλεσε σε συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 12:00. Η πλατεία ήταν από νωρίς περικυκλωμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις όπως και όλο το κέντρο της πόλης. Η συγκέντρωση ήταν σαφώς κατώτερη των περιστάσεων, καθώς συμμετείχαν κυρίως μέλη των οργανώσεων που καλούσαν και λιγότερος κόσμος σχετικά με την αντίστοιχη συγκέντρωση της 17ης Νοέμβρη. Αφού κρεμάστηκε το πανό και φωνάχτηκαν συνθήματα ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, η αστυνομία απείλησε ευθέως με διάλυση της συγκέντρωσης και πρόστιμα, κάτι το οποίο αποφεύχθηκε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ισχυρή παρουσία της αστυνομίας σε όλο το κέντρο της πόλης κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα ενώ δεν υπήρχε καμία άλλη καλεσμένη συγκέντρωση.
Στην Ηγουμενίτσα ενώ αρχικά είχε συμφωνηθεί από το ΚΚΕ(μ-λ) και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και διαδήλωση τελικά και κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ανήμερα της 6ης Δεκέμβρη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενημέρωσε ότι θα στείλει δύο άτομα στη πλατεία (εμφανίστηκαν με ανυπόγραφο πανό) και ότι οι υπόλοιποι θα πραγματοποιούσαν αυτοκινητοπορεία!!! Το ΚΚΕ(μ-λ) επέμεινε στη πραγματοποίηση της συγκέντρωσης και φυσικά δεν αναίρεσε το κάλεσμά του. Η συγκέντρωση έγινε κάτω από τον ασφυκτικό κλοιό της αστυνομίας και την απειλή ότι θα χτυπηθεί αν οι διαδηλωτές τολμήσουν να κατέβουν από την πλατεία. Η δε αυτοκινητοπομπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πέρασε μετά από λίγο και πήρε μαζί της και τους δύο αντιπροσώπους της.
Στο Ηράκλειο όπου ο αστυνομικός κλοιός της πόλης ξεκίνησε από την προηγούμενη μέρα όπως και δεκάδες προσαγωγές τελικά δεν έγινε εφικτό να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση. Η κατάσταση ήταν εξίσου ασφυκτική και στη Ξάνθη με αποτέλεσμα να μη γίνει συγκέντρωση ούτε και εκεί.
Οι απαγορεύσεις, οι προσαγωγές, οι συλλήψεις και η καταστολή με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που πήρε κυρίως στην Αθήνα και τα Χανιά λειτούργησαν αντανακλαστικά με αποτέλεσμα να βγουν κοινές καταγγελίες από οργανώσεις της Αριστεράς (Αθήνα, Ξάνθη, Γιάννενα) και να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορείες.
Στη Ξάνθη από το ΚΚΕ(μ-λ) την Τρίτη 8/12 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και μια μικρή πορεία καταγγελίας της καταστολής και θα υπάρχει συνέχεια με παρεμβάσεις και συγκεντρώσεις με μεγαλύτερη ένταση, είτε αυτόνομα είτε από μαζί με άλλες οργανώσεις, με τις οποίες το τελευταίο διάστημα υπάρχει ένα καλό κλίμα συνεργασίας και κοινής δράσης.
Κάλεσμα για συγκέντρωση καταγγελίας της κρατικής τρομοκρατίας από την «Επιτροπή Οργανώσεων, Εργατικών/Φοιτητικών Συλλογικοτήτων» υπήρξε στα Γιάννενα για την Πέμπτη 10/12. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των ΚΚΕ(μ-λ), ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Μ-Λ ΚΚΕ και παρά τις απειλές της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε και πορεία στους δρόμους της πόλης.
Και όπως προαναφέραμε αντίστοιχα καλέσματα από πολλές συλλογικότητες -Οργανώσεις, Σωματεία, Φοιτητικούς συλλόγους κ.ά- υπήρξαν για την ίδια μέρα και στα Χανιά. Και εδώ πραγματοποιήθηκε μια σχετικά μαζική συγκέντρωση παρά την αστυνομική τρομοκρατία και παρά τον βροχερό καιρό. Συμμετείχαν Οργανώσεις της Αριστεράς, Σωματεία και Συλλογικότητες της πόλης. Ενώ από την επόμενη μέρα άρχισαν οι μαζικές κλήσεις για απολογία στην αστυνομία αγωνιστών που συμμετείχαν στις δύο διαδηλώσεις.