εφημερίδα του Κ.Ο. του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (μαρξιστικό - λενινιστικό) •  Σάββατο 25 Απρίλη 2020 • φ.869

Επιστροφή στη… νέα βαρβαρότητα!

Με μαχητικούς αγώνες

Ο λαός να υπερασπιστεί τη ζωή του, να ανοίξει την προοπτική του στο νέο τοπίο!

Μας πάνε, λοιπόν, για «νέα κανονικότητα»! Τάχα μου «πολύ προσεκτικά» κινούνται προς την άρση του κλεισίματος της οικονομίας και της αγοράς και την επιστροφή στην… ομαλότητα. Τόσο προσεκτικά, ώστε ο «ψάλτης» του Υπουργείου Υγείας να ανακοινώνει 7 νέα κρούσματα στις 22/4, αγνοώντας τα …150 νέα κρούσματα που είχαν διαπιστωθεί το αμέσως προηγούμενο βράδυ στο Κρανίδι! Τόσο προσεκτικά, που τα διαγνωστικά τεστ παραμένουν απαγορευμένα και οι είκοσι χιλιάδες μάσκες μιας χρήσης από την Κίνα διαβεβαιώνεται -από την Πολιτική Προστασία- ότι θα «καλύψουν» και τους 50.000 πρόσφυγες των νησιών και θα δοθούν και 5.000 στο Κρανίδι!

Αυτά τα θαύματα μόνο (για τη) χάρη ενός θεού γίνονται, που δεν είναι άλλος από το καπιταλιστικό κέρδος. Η κυβέρνηση πήρε τα μηνύματα από την ΕΕ ότι «η μηχανή πρέπει να μπει ξανά σε πλήρη λειτουργία» και με τη συμφωνία της λεγόμενης αντιπολίτευσης, προχωρά στην επιστροφή. Διατήρησε ξεχαρβαλωμένο το σύστημα υγείας, δεν διαμόρφωσε μηχανισμούς ελέγχου της εξάπλωσης της πανδημίας, κουκουλώνει ή και καταστέλλει με τρομοκρατία τις λεγόμενες εστίες υπερμετάδοσης (πρόσφυγες, γηροκομεία, Ρομά, στρατόπεδα, φυλακές) και σαλπίζει επιστροφή! Όπως το κλείσιμο έγινε με κριτήριο τη μικρότερη ζημιά, έτσι και το άνοιγμα γίνεται με κριτήριο το κέρδος! Αυτό που ιεραρχείται τελευταίο είναι η ζωή και η υγεία του λαού και των εργατών.

Πρέπει, λοιπόν, να ετοιμαστεί το «μαγαζί» για να δουλέψει, να ανοίξει η «τουριστική βιομηχανία» (η -όποια- πραγματική ποτέ δεν έκλεισε...) και να επιστρέψει και η «πολιτική κανονικότητα». Δηλαδή, να γίνουν οι συνολικοί λογαριασμοί, να βγουν τα φιρμάνια της ΕΕ, να φτιαχτεί το πλαίσιο και οι κανόνες της νέας βαρβαρότητας. Για να μην υπάρχει αμφιβολία ότι επείγουν αυτοί οι λογαριασμοί και η βαρβαρότητα που φέρνουν, η Κεραμέως έσπευσε εν μέσω καραντίνας να ανακοινώσει νομοσχέδιο λαιμητόμο για τα εναπομείναντα δικαιώματα της νεολαίας στο δωρεάν σχολείο, στις σπουδές, στη δουλειά, στις ελευθερίες.

Φαγοπότι για το κεφάλαιο και… «μαξιλαροπόλεμος» για ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
Ο εργαζόμενος λαός δεν μπορεί να παρακολουθεί από την μία το φαγοπότι που έχει στήσει η κυβέρνηση της ΝΔ με το κεφάλαιο και από την άλλη την κούφια αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, κλεισμένος στο σπίτι του από τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας. Είναι ανάγκη να αρχίσουν να ξεδιπλώνονται οι αντιστάσεις και οι διεκδικήσεις που απαιτούν οι καιροί.
Το υπουργείο Παιδείας σπάει την καραντίνα!

Θρασύδειλη επίθεση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

Είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την υγειονομική κρίση για να επιβάλει τις μαύρες επιδιώξεις της και στην εκπαίδευση.
 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
Ένας Μητσοτάκης σε ρόλο «μεγάλου τιμονιέρη»
(…αλλά πιο επικίνδυνου από τον Covid-19!)
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 
Η Πρωτομαγιά δεν μπαίνει σε καραντίνα!
Η εργατική τάξη να την τιμήσει όπως της πρέπει!
Πρωτομαγιά
ΑΘΗΝΑ: 11.00 πμ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Προσυγκέντρωση: 10.30 πμ - Πλ. Κλαυθμώνος
ΙΣΤΟΡΙΑ 
Οι νικητές του θανάτου
Σημειώσεις για την αντιμετώπιση ασθενειών και επιδημιών από το σύστημα Υγείας της ΕΣΣΔ και τους γιατρούς της