Τελευταίος αποχαιρετισμός στη Μυρσίνη

Τη Μεγάλη Εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη έφυγε από τη ζωή το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης, η Μυρσίνη Αθανασιάδου. Ήταν φιλόλογος και εργάστηκε στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Υπήρξε μέλος του ΚΚΕ, ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, επί χρόνια μέλος της Νομαρχιακής του Επιτροπής Θεσσαλονίκης, αλλά αποχώρησε με δημόσια δήλωσή της το 2015, λόγω της ψήφισης του τρίτου μνημονίου. Ιδρυτικό μέλος της Λαϊκής Ενότητας, συμμετείχε μέχρι το τέλος της ζωής της στη Γραμματεία Θεσσαλονίκης. Στον χώρο των εκπαιδευτικών δραστηριοποιούνταν ενεργά και ήταν επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ της Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης ως εκπρόσωπος των ΣΥΝΕΚ, αλλά και μετά τη συνταξιοδότησή της ήταν ενεργό μέλος στις Ενώσεις των Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών.

Οι νεότεροι την γνωρίσαμε και την θυμόμαστε από την περίοδο των αγώνων του 2012-13, την περίοδο του κλεισίματος της ΕΡΤ, της διαθεσιμότητας, της επιστράτευσης και της απεργίας. Η Μυρσίνη ήταν πάντα παρούσα, μαχητική, χαμογελαστή, αισιόδοξη κι ευγενική προς όλους τους συναγωνιστές, τις συναγωνίστριες αλλά και τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες που βρεθήκαμε τότε στους δρόμους. Στο πλάι όλων, αλλά και στο πλάι του συντρόφου της στη ζωή, του αγωνιστή Ανέστη Ταρπάγκου, που έφυγε μόλις πριν έναν χρόνο από τη ζωή.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της και στους συντρόφους της στη ΛΑΕ.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
Ένας Μητσοτάκης σε ρόλο «μεγάλου τιμονιέρη»
(…αλλά πιο επικίνδυνου από τον Covid-19!)
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 
Η Πρωτομαγιά δεν μπαίνει σε καραντίνα!
Η εργατική τάξη να την τιμήσει όπως της πρέπει!
Πρωτομαγιά
ΑΘΗΝΑ: 11.00 πμ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Προσυγκέντρωση: 10.30 πμ - Πλ. Κλαυθμώνος
ΙΣΤΟΡΙΑ 
Οι νικητές του θανάτου
Σημειώσεις για την αντιμετώπιση ασθενειών και επιδημιών από το σύστημα Υγείας της ΕΣΣΔ και τους γιατρούς της