Πανδημία Ι

Ο υπουργός υγείας της Χιλής, Χάιμε Μανιάλιχ, σε ανακοίνωσή του, δήλωσε ότι οι νεκροί από τον κορωνοϊό προσμετρώνται σε αυτούς που έχουν αναρρώσει από τον ιό, αφού πλέον δεν είναι μεταδοτικοί. Την ίδια καταμέτρηση έκαναν και στις περασμένες διαδηλώσεις.

Πλειστηριασμοί

Σε απολογία ενώπιον της Δικαιοσύνης καλέστηκε Μεγάλη Πέμπτη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, για τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, στις οποίες συμμετείχε το 2017. Επιμένουμε το σπίτι σου.

Εργαστήριο

Ο Τραμπ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του προσπαθεί να εξακριβώσει εάν και κατά πόσον ο κορωνοϊός που έχει προκαλέσει παγκόσμια πανδημία προήλθε «από εργαστήριο» στην πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας. Αυτό του 5G.

Βεβαίωση

Ο πρόεδρος της Ένωσης των Γάλλων μεγαλοβιομηχάνων (MEDEF), Ζοφρί ντε Ρου ντε Μπεζιέ, κάλεσε σε όσο το δυνατόν πιο γρήγορη επαναλειτουργία των βιομηχανιών που έχουν σταματήσει μερικώς ή ολικώς να παράγουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και ισχυρίστηκε ότι «αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί φυσικά να τεθεί το ερώτημα τι θα γίνει με τον χρόνο εργασίας, τις μέρες των διακοπών και τις αμειβόμενες αργίες, για να υποστηριχτεί η επανεκκίνηση και να διευκολυνθεί, με λίγη παραπάνω δουλειά, με τη δημιουργία πρόσθετης ανάπτυξης». Πρόστιμο για άσκοπες διακοπές.

Θεματικά

H Walt Disney θα σταματήσει να καταβάλλει μισθούς σε περισσότερους από 100.000 υπαλλήλους μετά το κλείσιμο όλων των θεματικών της πάρκων σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία, εξοικονομώντας έως και 500 εκατ. δολάρια μηνιαίως. Σημειωτέον, η Disney είχε λειτουργικά κέρδη ύψους 1,4 δισ. δολαρίων από τα πάρκα και τις άλλες υπηρεσίες και προϊόντα της το τελευταίο τρίμηνο του 2019. Όλα τα πάρκα εκτός από του Σκρουτζ.

Μοντέλα

Η επιχείρηση Whole Foods, που ανήκει στην Amazon, δημιούργησε έναν διαδραστικό χάρτη με τον οποίο παρακολουθεί τα καταστήματα για να εντοπίσει εγκαίρως ποια από αυτά “κινδυνεύουν” από διαθέσεις συνδικαλισμού των εργαζομένων. Ο χάρτης βασίζεται σε ένα σύστημα “βαθμολογίας” των 510 υποκαταστημάτων, βασισμένης στην πιθανότητα οι υπάλληλοι να σχηματίσουν συνδικάτο ή να γίνουν μέλη σε αυτό. Εργασία αγέλης.

Πανδημία ΙΙ

Νεκρός βρέθηκε κρατούμενος της Η’ πτέρυγας των Φυλακών Μαλανδρίνου και όπως τονίζει το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων με ανάρτηση στο facebook, η αιτία θανάτου είναι φλεγμονή στο δόντι. Ούτε αυτή μεταδίδεται.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
Ένας Μητσοτάκης σε ρόλο «μεγάλου τιμονιέρη»
(…αλλά πιο επικίνδυνου από τον Covid-19!)
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 
Η Πρωτομαγιά δεν μπαίνει σε καραντίνα!
Η εργατική τάξη να την τιμήσει όπως της πρέπει!
Πρωτομαγιά
ΑΘΗΝΑ: 11.00 πμ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Προσυγκέντρωση: 10.30 πμ - Πλ. Κλαυθμώνος
ΙΣΤΟΡΙΑ 
Οι νικητές του θανάτου
Σημειώσεις για την αντιμετώπιση ασθενειών και επιδημιών από το σύστημα Υγείας της ΕΣΣΔ και τους γιατρούς της