ΛΑΡΚΟ

Με 48ωρη απεργία απάντησαν οι εργάτες στους νέους αντεργατικούς σχεδιασμούς

Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ βρίσκονται ξανά στο στόχαστρο της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Ενώ τα δικαιώματά τους έχουν χτυπηθεί από το καθεστώς εκκαθάρισης στο οποίο βρίσκεται η ΛΑΡΚΟ μετά το πρόσφατο κυβερνητικό «σχέδιο εξυγίανσης», κι ενώ η πανδημία του κορονοϊού έχει δημιουργήσει ακόμη χειρότερους όρους, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις. Η απόφαση της κυβέρνησης και του νέου εκκαθαριστή να μην προχωρήσουν στην καταβολή του Δώρου Πάσχα και της εξόφλησης της μισθοδοσίας για το Μάρτη προκάλεσε την οργή των εργατών, οι οποίοι απάντησαν με 48ωρη απεργία στις 21 και 22 Απρίλη. Η απεργία είχε καθολική συμμέτοχη και αποτέλεσε συνέχεια μιας σειράς κινητοποιήσεων ενάντια στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Η πρόσφατη προκλητική ΠΝΠ προβλέπει περικοπές του συνολικού μισθολογικού κόστους κατά 25%, ενώ η διαδικασία εκκαθάρισης αφήνει στον αέρα τους 1.100 μόνιμους και 200 εργολαβικούς εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι, πέρα από το πετσόκομμα των μισθών τους, είναι αντιμέτωποι και με το σοβαρό ενδεχόμενο απόλυσης. Αλλά και για όσους παραμείνουν, οι όροι εργασίας που θα καθοριστούν από τον «επενδυτή» θα είναι πολύ χειρότεροι. Κι ενώ οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο κι έχοντας πληρώσει με δεκάδες εργατικά «ατυχήματα» τις άθλιες εργασιακές συνθήκες, καταγγέλλουν πως με το ξέσπασμα της πανδημίας εξακολούθησαν να δουλεύουν στοιβαγμένοι και χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά).

Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, όπως κι ολόκληρη η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι της χώρας, καλούνται να φορτωθούν στην πλάτη τους τις συνέπειες  κι αυτής της κρίσης. Πέρασε το Πάσχα κι έμειναν απλήρωτοι, κόβονται τα δώρα, τα δεδουλευμένα, οι αποζημιώσεις που δικαιούνται. Η οργή τους είναι πέρα για πέρα δίκαιη! Όσους τόνους λάσπης κι αν ρίχνουν η κυβέρνηση και τα αστικά ΜΜΕ στον αγώνα τους, αυτός είναι ανάγκη να συνεχιστεί! Η 48ωρη απεργία δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι, με επιμονή και συνέχιση των κινητοποιήσεών τους για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
Ένας Μητσοτάκης σε ρόλο «μεγάλου τιμονιέρη»
(…αλλά πιο επικίνδυνου από τον Covid-19!)
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 
Η Πρωτομαγιά δεν μπαίνει σε καραντίνα!
Η εργατική τάξη να την τιμήσει όπως της πρέπει!
Πρωτομαγιά
ΑΘΗΝΑ: 11.00 πμ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Προσυγκέντρωση: 10.30 πμ - Πλ. Κλαυθμώνος
ΙΣΤΟΡΙΑ 
Οι νικητές του θανάτου
Σημειώσεις για την αντιμετώπιση ασθενειών και επιδημιών από το σύστημα Υγείας της ΕΣΣΔ και τους γιατρούς της