Περιφορά φασιστικών απόψεων

Αρχές Απρίλη, ο βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Συρίγος, σε συνέντευξή του, αποκάλυψε τους φόβους του. Είπε ότι ο Ερντογάν μπορεί να αξιοποιήσει τον κορονοϊό για να πλήξει τη χώρα μας, στέλνοντας πρόσφυγες μολυσμένους με τον ιό. Όλα μπορούν να συμβούν! Τον Μεσαίωνα εκσφενδόνιζαν στον αντίπαλο με καταπέλτες νεκρούς από πανούκλα. Οι φόβοι του βουλευτή δεν επιβεβαιώθηκαν, αλλά περιφέρονται σε διάφορα «πατριωτικά» blogs.

Αποκλεισμένοι απ’ τα τηλεοπτικά κανάλια παραμένουν οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής. Όμως, όταν δημιουργούν ηχηρά γεγονότα, παίζουν δυνατά στις ενημερωτικές εκπομπές. Το «ντου» της ομάδας του Παναγιώταρου σε εκκλησία το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής για να γίνει περιφορά του Επιτάφιου έγραψε κι έπαιξε στα ΜΜΕ. Το μήνυμα του Μιχαλολιάκου την Κυριακή του Πάσχα είναι αποκαλυπτικό: «Αυτή τη Λαμπρή του 2020 να μην την ξεχάστε ΠΟΤΕ! Ούτε εμείς, ούτε οι πατεράδες μας, ούτε οι παππούδες μας ζήσανε ποτέ Λαμπρή με κλειστές Εκκλησιές. Είχανε ζήσει ΜΟΝΟ τα 100άδες εκατ. Ευρωπαίων κάτω από τη σκλαβιά του μπολσεβικισμού και εμείς με μια φιλελεύθερη Χούντα. ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ!»

Η Χρυσή Αυγή επικαλείται και παραθέτει την «Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, 1948 (ΟΔΔΑ), Άρθρο 18: “Κάθε άτομο έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας…». Μερικές αναρτήσεις παρακάτω, την «πέφτει» στην κυβέρνηση που δεν έχει βάλει «τάξη» σε πρόσφυγες και μουσουλμάνους!

Εθνικιστικές-φασιστικές ομάδες καταβάλλουν προσπάθεια να εκλαϊκεύσουν το φασισμό με «επιχειρήματα», δηλαδή, παραποιήσεις, συκοφαντίες, ψέματα και ιστορικά κενά. Η σχέση τους με το σύστημα, που έχει το πάνω χέρι, είναι αλληλοτροφοδοτούμενη. Αυτές συστημικοποιούνται και το σύστημα φασιστικοποιείται. Η θρησκεία είναι κρίκος ενότητας. Στοίχιση πίσω από την εκκλησία είναι υποταγή στο σύστημα κι όχι αμφισβήτησή του. Το πρόβλημα των φασιστών είναι οι πολιτικοί διαχειριστές του. Εχθρός ο κομμουνισμός.

Η θεωρία της «σιωνιστικής συνωμοσίας» αθωώνει το σύστημα, ρίχνοντας τις ευθύνες στα ισχυρά λόμπι που κρύβονται ακόμη και πίσω από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Στις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις διαλέγουν θεωρητικά στρατόπεδο στην Ανατολή και στην πράξη στη Δύση. Μάχονται τη «νέα τάξη πραγμάτων», κατακεραυνώνοντας τον Μαρξισμό που έχει διεισδύσει σε όλα «τα επίσημα θεσμικά όργανα»!

Όχι, δεν έχουν τρικυμία στο κρανίο. Προπαγάνδα κάνουν. Έχουν συγκεκριμένους στόχους και σκοπούς. Οι θεωρίες συνωμοσίας που κυριαρχούν όταν αναφέρονται στην πανδημία του κορονοϊού πατούν πάνω στους ανταγωνισμούς των κρατών και εκφράζουν την πιο επιθετική πολιτική.

Μαθαίνουμε πως γίνονται προσπάθειες για «δημιουργία κρυφού σχολειού-ανοικτού εθνικιστικού πανεπιστημίου» από συγκεκριμένο πολιτικό φορέα. Για να έχουν προοπτική οι πτυχιούχοι του, πρέπει να τεθεί κάτω από την εποπτεία της Κεραμέως.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
Ένας Μητσοτάκης σε ρόλο «μεγάλου τιμονιέρη»
(…αλλά πιο επικίνδυνου από τον Covid-19!)
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 
Η Πρωτομαγιά δεν μπαίνει σε καραντίνα!
Η εργατική τάξη να την τιμήσει όπως της πρέπει!
Πρωτομαγιά
ΑΘΗΝΑ: 11.00 πμ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Προσυγκέντρωση: 10.30 πμ - Πλ. Κλαυθμώνος
ΙΣΤΟΡΙΑ 
Οι νικητές του θανάτου
Σημειώσεις για την αντιμετώπιση ασθενειών και επιδημιών από το σύστημα Υγείας της ΕΣΣΔ και τους γιατρούς της