εφημερίδα του Κ.Ο. του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (μαρξιστικό - λενινιστικό) •  Σάββατο 11 Απρίλη 2020 • φ.868

Ένα σύστημα σε σήψη θέλει να θάψει τα δικαιώματα του λαού!

Η αποκάλυψη και η οργή να γίνουν βήματα συλλογικής αντίστασης!

Το συστημικό-κυβερνητικό θράσος απέναντι στο λαό δεν έχει όρια! Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να εμφανιστεί ως «σωτήρας» του λαού απέναντι στην πανδημία, την ίδια στιγμή που η πολιτική της απογειώνει την αντιλαϊκή κυνικότητα του συστήματος! Την ίδια στιγμή που υμνεί και υπηρετεί το «ρεαλισμό» της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και των συμφερόντων του κεφαλαίου. Δηλαδή των βασικών παραγόντων που άφησαν και αφήνουν το λαό, την υγεία του και την ίδια του τη ζωή εκτεθειμένο χωρίς καμιά βοήθεια απέναντι στην πανδημία.

Μήνες μετά το ξεκίνημα της εξάπλωσης του ιού και εβδομάδες μετά την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, τα κυβερνητικά μέτρα συνεχίζουν να συνίστανται στο «κλείσου και μη ερεύνα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η απόφαση του Κ.Ο. του ΚΚΕ(μ-λ). Τα νοσοκομεία παραμένουν απροσπέλαστα για το λαό και για την αντιμετώπιση του ιού αλλά και για όλα τα άλλα προβλήματα υγείας και περίθαλψης που ο λαός αντιμετωπίζει. Στο μέγα ζήτημα των προσλήψεων συνεχίζονται οι… υποσχέσεις, τα κόλπα που εμφανίζουν μετακινήσεις από κέντρα υγείας σε νοσοκομεία ως προσλήψεις, τα καλέσματα στους… φοιτητές της Ιατρικής να βοηθήσουν. Το υγειονομικό προσωπικό (αλλά βέβαια και οι καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι κ.λπ.) εργάζονται με εξοντωτικούς ρυθμούς, παραμένουν χωρίς μέσα προστασίας και νοσούν ήδη σε μεγάλο ποσοστό, χωρίς ούτε για αυτούς να έχει (ακόμα!) εξασφαλιστεί το διαγνωστικό τεστ. Με αυτά τα δεδομένα δεν ανοίγουν νοσοκομεία, κρεβάτια, ΜΕΘ και ο λαός «πρέπει να δοξάζει» τους μεγαλοσχήμονες που ελεούν με έκτακτες δωρεές το δράμα του. Δωρεές που υπογραμμίζουν ότι δεν έχει δικαιώματα, ότι θα συνεχίσει να ζει όσο και όπως μπορεί, χωρίς περίθαλψη!

Δημοκρατικά Δικαιώματα
Στα πρόστιμα «πρώτοι», στην ιατρική αντιμετώπιση της πανδημίας «τελευταίοι»…
Αντίστροφα ανάλογα απ’ τη βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση στην υγειονομική πρόληψη, περίθαλψη και θεραπεία του λαού, απ’ την πανδημία του κορονοϊού (που δεν δίνει καθόλου, δηλαδή), επιδίδεται, με μεγάλη ζέση, στο κόψιμο των λεγόμενων «διοικητικών προστίμων» σε όσους κρίνει πως παραβιάζουν τους περιορισμούς μετακίνησης.
Για την εκκένωση των εστιών
Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο φαντάζει, αλλά και είναι, ακατανόητο από υγειονομικής πλευράς, αφού έρχεται σε αντίφαση ακόμα και με το περιβόητο δόγμα της κυβέρνησης του «Μένουμε Σπίτι» και την μεγάλη (στα λόγια) αποτελεσματικότητα των περιοριστικών μέτρων.
Περικοπές μισθών και συντάξεων
Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου… δικά μου!
Με προμετωπίδα την πανδημία, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εξαπολύσει μια ενορχηστρωμένη ιδεολογική επίθεση στο λαό. Το αφήγημα χιλιοειπωμένο: ένας κοινός εχθρός, βολικός ως αόρατος, απειλεί τη χώρα, όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως τάξης και φυλής, όλες τις χώρες, ακόμα και πανίσχυρες όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία, αλλά και γείτονες όπως η Ιταλία και η Ισπανία.
Λόγια του αέρα οι «δεσμεύσεις» του Μητσοτάκη
Σταμάτησε τα τακτικά διαγγέλματα ο Μητσοτάκης, αφήνοντας στα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη την επιχείρηση συγκάλυψης των αντεργατικών μέτρων που επιβάλει η κυβέρνηση με την «ευκαιρία» του κορονοϊού.
ΥΓΕΙΑ 
Ποια άποψη είναι σωστή και ποια λάθος;
ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην περίθαλψη ή ΜΟΝΤΕΛΟ παροχής περίθαλψης;
Κείμενο παρέμβασης από τον τομέα υγειονομικών του ΚΚΕ(μ-λ)<br>5 Απρίλη 2020
Κορωνοϊός
Είμαστε τελικά έτοιμοι;
Για τις μονάδες ΜΕΘ
ΔΙΕΘΝΗ 
Covid-19
Ήταν η πανδημία κεραυνός σε αίθριο ουρανό;
Προβλέψεις και επιστημονικές μελέτες για τη σχέση του ιού με την περιβαλλοντική καταστροφή
Με αφορμή ένα άρθρο του Κίσινγκερ
Πώς θα βγουν οι ΗΠΑ από αυτή την πολύπλευρη κρίση;
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 
Οικονόκοσμος
Το πακέτο Τραμπ