Άλλο ένα πρόσωπο στο πάνθεον του σκοταδισμού για την προβολή

Το έμαθε καλά το μάθημά της από τη θητεία της στη Βουλή. Άλλωστε και πιο πριν είχε βγει “στα κάγκελα” της ΕΡΤ. Ως πρώην -πλέον- βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η Ραχήλ Μακρή “ξεσπάθωσε” κατά της απαγόρευσης της Θείας Κοινωνίας, προκαλώντας ανοιχτά την Εισαγγελία και επιδιώκοντας την προβολή. Οι λόγοι της “απειθαρχίας” της αυτής περιγράφονται σε τρεις λέξεις: γιατί είναι Ελληνίδα, Χριστιανή Ορθόδοξη! Γνωρίζει ότι παίζει “εντός γηπέδου”, κρούοντας θύρες που και άλλοι θα ήθελαν αλλά κρατιούνται.

Διαπιστώνει, λέει, ότι το πολιτικό προσωπικό “εκτελεί έξωθεν σχέδιο και εντολές δίωξης του Χριστού και της Ορθοδοξίας”. Άλλου είδους εντολές έξωθεν και “συμβόλαια” δεν διαπίστωσε να έχουν δοθεί και ανατεθεί στους πολιτικούς “μας” τόσα χρόνια που ασχολείται με τα κοινά. Και η ...Ορθοδοξία; Κι αυτή μέρος του σχεδίου είναι, που καλεί τους πιστούς ν’ ακολουθήσουν τις οδηγίες της κυβέρνησης; Μπέρδεμα…

Κατασκεύασμα ο μουφοιός, όπως τον αποκαλεί. Δεν διανοείται η πρώην των τριακοσίων ότι, ακόμη κι αν υπήρχε μια τέτοια εκδοχή, το πράγμα έχει ξεφύγει και ταρακουνά παγκόσμια το κοινωνικοοικονομικό καθεστώς. Η συνωμοσιολογία γι’ αυτήν, ως αναπαραγωγή του αγνωστικισμού για να κρυφτούν οι πραγματικοί ένοχοι, καλά κρατεί.

Δεν γνωρίζουμε αν θα μας ενημερώσει η εν λόγω κυρία για το πότε ακριβώς πήγε ή θα πάει για μεταλαβιά. Αυτό που αποδεικνύεται με τέτοιου τύπου δηλώσεις είναι τα πολλά πρόσωπα του σκοταδισμού, της οπισθοδρόμησης και της κάλπικης ανυπακοής για να συνεχίσει να εγκλωβίζεται “το ποίμνιο” στην πολιτική που την ανέδειξε και για κάποια χρόνια την μισθοδότησε.

Σ.Π.

 

Εξάπλωση

Η Βόρεια Μακεδονία έγινε και επισήμως το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ και την ένταξή της χαιρέτισαν ο γενικός γραμματέας της λυκοσυμμαχίας και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. «Η ένταξή σας θα φέρει μεγαλύτερη σταθερότητα για τα Δυτικά Βαλκάνια. Είναι καλό για την περιοχή και για την ευρωατλαντική ασφάλεια», τόνισε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Καινούργιος θάνατος.

 

Θάνατοι

Κάτοχοι όπλων, έμποροι όπλων και οργανώσεις υπεράσπισης της οπλοκατοχής και της οπλοφορίας προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, για να εμποδίσουν τις αρχές της Καλιφόρνιας να κλείσουν τα οπλοπωλεία στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Δε μπορεί ένας ιός να τους κλέψει τη δόξα.

 

Επιστροφή

Στον δρόμο για την επιτήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας βρίσκονται χιλιάδες αστυνομικοί που δούλευαν σε γραφεία, ενώ σε αυτούς θα ενταχθούν και όσοι αστυνομικοί επιστρέψουν από τον Έβρο και τα νησιά. Αυτά επεσήμανε σε συνέντευξή του στο Σκάι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπενθυμίζοντας ότι 2.000 αστυνομικοί βρίσκονται στον Έβρο και 1.500 στα νησιά, και ο οποίος τους χαρακτήρισε μικρούς ήρωες. Από τα σύνορα στα νοσοκομεία.

 

SMS

Ο υπουργός Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιούνται έλεγχοι σε σπίτια για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν συγκεντρωμένα εκεί άτομα πέραν των μόνιμων ενοίκων. Ο έλεγχος για όσους παρανομούν θα γίνεται με τη συνδρομή των παρατηρητών της γειτονιάς. Στο 170.

 

Κυκλοφορία

Στο Λας Βέγκας, μετέτρεψαν εξωτερικό χώρο πάρκινγκ σε «καταφύγιο» αστέγων. Εκτός, σε περιμένει πρόστιμο.

 

Άγαλμα

Την πανδημία εκμεταλλεύτηκαν οι δημοτικές αρχές της τσεχικής πρωτεύουσας, για να αφαιρέσουν το άγαλμα προς τιμήν του Κόκκινου Στρατού, που απελευθέρωσε την πόλη το 1945. Πρόκειται για το χάλκινο ανδριάντα του στρατάρχη Ιβάν Στεπάνοβιτς Κόνεφ, διοικητή του 1ου Ουκρανικού Μετώπου του Κόκκινου Στρατού, που έδωσε σκληρή μάχη ενάντια στους ναζί της Πράγας και τους συνεργάτες τους. Επιβολή κυκλοφορίας.

 

Δηλώσεις

Η διοίκηση του «Λαϊκού» απαγόρευσε στους ιατρούς, στο νοσηλευτικό προσωπικό και στους υπόλοιπους εργαζόμενους του νοσοκομείου να κάνουν δηλώσεις προς τον Τύπο για ό,τι σχετίζεται με την πανδημία του κορωνοϊού. Καραντίνα.

 

Τεστ

Ο Σωτήρης Τσιόδρας εκτίμησε πως ο μαζικός έλεγχος 10 εκατομμυρίων πολιτών θα ήταν αδύνατος, αλλά και λανθασμένος, υπό την έννοια πως θα οδηγούσε σε λάθος σπατάλη πόρων, ενώ σημείωσε πως η Ελλάδα ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει τεστ σε πιο μεγάλη ομάδα πληθυσμού, στο άμεσο μέλλον, με ειδικό επιδημιολογικό σκοπό. Θα τα διεξάγει η τροχαία.

ΥΓΕΙΑ 
Ποια άποψη είναι σωστή και ποια λάθος;
ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην περίθαλψη ή ΜΟΝΤΕΛΟ παροχής περίθαλψης;
Κείμενο παρέμβασης από τον τομέα υγειονομικών του ΚΚΕ(μ-λ)<br>5 Απρίλη 2020
Κορωνοϊός
Είμαστε τελικά έτοιμοι;
Για τις μονάδες ΜΕΘ
ΔΙΕΘΝΗ 
Covid-19
Ήταν η πανδημία κεραυνός σε αίθριο ουρανό;
Προβλέψεις και επιστημονικές μελέτες για τη σχέση του ιού με την περιβαλλοντική καταστροφή
Με αφορμή ένα άρθρο του Κίσινγκερ
Πώς θα βγουν οι ΗΠΑ από αυτή την πολύπλευρη κρίση;
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 
Οικονόκοσμος
Το πακέτο Τραμπ