«Φωνή Αντίστασης» σε καιρούς πανδημίας και κρίσης

Οι καιροί που διανύουμε απαιτούν φωνές αντίστασης, πολύμορφη δράση και διεκδίκηση. Γι’ αυτούς τους λόγους, γεννήθηκε η «Φωνή Αντίστασης». Ένα νέο διαδικτυακό ραδιόφωνο που αποτελεί έκτακτο και ελπιδοφόρο εγχείρημα εργαζομένων και νέων ανθρώπων σε μια σκοτεινή περίοδο πανδημίας και κρίσης. Ένα web radio που εκπέμπει μιαν άλλη πληροφόρηση, έξω από την προπαγάνδα των ΜΜΕ και της κυβέρνησης. Η «Φωνή Αντίστασης» είναι ένα συλλογικό εγχείρημα για τη ζωή και την υγεία του λαού· για τα δικαιώματα του εργάτη, του εργαζόμενου, του άνεργου, του πρόσφυγα και του μετανάστη· για τα δικαιώματα της νεολαίας.

Από την πρώτη της εκπομπή, στις 29 του Μάρτη, μέχρι και σήμερα, η «Φωνή Αντίστασης» έχει φιλοξενήσει εργαζομένους στα νοσοκομεία, εργοστασιακούς εργάτες, φοιτητές, ανθρώπους «των τεχνών και των γραμμάτων» και πολιτικά στελέχη της Αριστεράς. Έχει προβάλλει μουσικές επιλογές που εμπλουτίζονται συνεχώς από δεκάδες προοδευτικά συγκροτήματα ανά την Ελλάδα και τον κόσμο. Είναι η φωνή εκείνων που επιμένουν-διεκδικούν τα δικαιώματά τους, ακόμη και σε καιρούς καραντίνας και επιχειρούμενης καθήλωσης.

Η «Φωνή Αντίστασης» διανύει τα πρώτα της μικρά βήματα, αλλά στοχεύει να φτάσει πλατιά στον κόσμο, να δώσει κουράγιο και μία σπίθα διεκδίκησης στις μαύρες αυτές συνθήκες. Στηρίζει ενεργά την καμπάνια #epimenoumediekdikoume.

Ακούτε τη Φωνή Αντίστασης σχεδόν καθημερινά -και πάντα στις 20:00- στο foniantistasis.gr. Εκεί βρίσκεται το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, καθώς και το αρχείο των προηγούμενων εκπομπών. Μη χάσετε την επόμενη εκπομπή την Κυριακή, στις 12 Απρίλη στις 20:00 για την κατάσταση στους χώρους εργασίας και την κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης.

 

Βρείτε μας στο Facebook ως: Φωνή Αντίστασης

και στο κανάλι μας στο YouTube ως: Φωνή Αντίστασης

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: foniantistasis@gmail.com

ΥΓΕΙΑ 
Ποια άποψη είναι σωστή και ποια λάθος;
ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην περίθαλψη ή ΜΟΝΤΕΛΟ παροχής περίθαλψης;
Κείμενο παρέμβασης από τον τομέα υγειονομικών του ΚΚΕ(μ-λ)<br>5 Απρίλη 2020
Κορωνοϊός
Είμαστε τελικά έτοιμοι;
Για τις μονάδες ΜΕΘ
ΔΙΕΘΝΗ 
Covid-19
Ήταν η πανδημία κεραυνός σε αίθριο ουρανό;
Προβλέψεις και επιστημονικές μελέτες για τη σχέση του ιού με την περιβαλλοντική καταστροφή
Με αφορμή ένα άρθρο του Κίσινγκερ
Πώς θα βγουν οι ΗΠΑ από αυτή την πολύπλευρη κρίση;
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 
Οικονόκοσμος
Το πακέτο Τραμπ