Χελίν Μπολέκ

Σύμβολο Αντίστασης για το λαό, τρόμος για το φασιστικό κράτος της Τουρκίας!

Εκκλήσεις σε όλο τον κόσμο για την ζωή του Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ

Φοβούνται το νεκρό σώμα της Χελίν, που έμεινε 30 κιλά στην απεργία πείνας; Φοβούνται την 35χρονη πορεία του Γκρουπ Γιορούμ και τα εκατομμύρια λαού που εκφράζει! Έτσι είπε και μια συντρόφισσά της, πάνω στον τάφο της αγωνίστριας που θυσιάστηκε για την ελευθερία.

Στο «Σπίτι της Αντίστασης», όπου έχασε τη ζωή της η Χελίν, συγκεντρώθηκαν αμέσως πολίτες και καλλιτέχνες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Γκρουπ Γιορούμ, φωνάζοντας «Γκρουπ Γιορούμ είναι ο λαός, δεν θα σωπάσει!». Νεκρή και αντιμέτωπη με την κρατική καταστολή, που δεν άφησε να μπει η σωρός στο Cemevi (χώρος τελετών και λατρείας των Αλεβιτών και των Μπεκτασήδων) και να πλυθεί το σώμα της από τους δικούς της ανθρώπους, μεταφέρθηκε με βία στο νεκροταφείο. Από νωρίς το πρωί είχαν αποκλειστεί με οδοφράγματα οι δρόμοι που οδηγούν στο Cemevi του Όκμεϊντανί και στο Πολιτιστικό Κέντρο Idil. Έγιναν δεκάδες προσαγωγές πριν την κηδεία, προσήγαγαν ακόμη και τον οδηγό της νεκροφόρας και όσους ήταν μέσα! Τη διαδρομή προς το νεκροταφείο την καθόρισε η αστυνομία, που έκοβε τον δρόμο συχνά κι επέτρεπε να περάσει μόνο το αυτοκίνητο που μετέφερε τη νεκρή. Παρά τον αποκλεισμό, τα εμπόδια και την κρατική καταστολή, οι αγωνιστές της Partizan, του ESP και του Halk Cephe μπήκαν στο νεκροταφείο και τίμησαν την Χελίν Μπολέκ, υπερασπίστηκαν το δικαίωμά της να ταφεί με την παρουσία συντρόφων της, με τα συνθήματα που αρμόζουν σ’ αυτό το 28χρονο κορίτσι που έγινε σύμβολο αντίστασης, όχι μόνο του τουρκικού λαού αλλά σ’ όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα για την νεολαία. Και όπως έγραφε ένα μήνυμα Τούρκων νεολαίων: «Εκείνη τώρα πέρασε στην αθανασία, στην παράδοση της επαναστατικής τέχνης και αντίστασης στον αγώνα ενάντια στον φασισμό, που άνοιξαν οι Βίκτωρ Χάρα, Νταντάλογλου, Μπέρτολτ Μπρεχτ και Ναζίμ Χικμέτ!».

Ο Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ, συνοδοιπόρος στην ηρωική διαδρομή της Χελίν Μπολέκ, σύντροφος στους αγώνες του Γκρουπ Γιορούμ και σύντροφος στην μεγάλη απεργία πείνας, βρίσκεται στην 296η μέρα απεργίας πείνας και η ζωή του κινδυνεύει.

Όπως αναφέρει το Γκρουπ Γιορούμ στην τελευταία ανάρτησή του στο διαδίκτυο, η Χελίν έδειξε την αποφασιστικότητά μας, πρέπει να κρατήσουμε την υπόσχεση νίκης. Να κρατήσουμε ζωντανό τον Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ!

ΥΓΕΙΑ 
Ποια άποψη είναι σωστή και ποια λάθος;
ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην περίθαλψη ή ΜΟΝΤΕΛΟ παροχής περίθαλψης;
Κείμενο παρέμβασης από τον τομέα υγειονομικών του ΚΚΕ(μ-λ)<br>5 Απρίλη 2020
Κορωνοϊός
Είμαστε τελικά έτοιμοι;
Για τις μονάδες ΜΕΘ
ΔΙΕΘΝΗ 
Covid-19
Ήταν η πανδημία κεραυνός σε αίθριο ουρανό;
Προβλέψεις και επιστημονικές μελέτες για τη σχέση του ιού με την περιβαλλοντική καταστροφή
Με αφορμή ένα άρθρο του Κίσινγκερ
Πώς θα βγουν οι ΗΠΑ από αυτή την πολύπλευρη κρίση;
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 
Οικονόκοσμος
Το πακέτο Τραμπ