Για την απώλεια του Μανώλη Γλέζου

Συγκίνηση προκαλεί στο λαό, σε όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς ανθρώπους, ο θάνατος του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και ιστορικού στελέχους της Αριστεράς της χώρας μας, Μανώλη Γλέζου.

Η πορεία της ζωής του σημαδεύτηκε ανεξίτηλα από την προσφορά και τη συμμετοχή του στους μεγαλειώδεις αγώνες του λαού μας για Λευτεριά και Ανεξαρτησία, τόσο την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης, όσο και στη μετέπειτα περίοδο του μετεμφυλιακού κράτους των διώξεων και της Αμερικανοκρατίας, αλλά και κατά την περίοδο της φασιστικής χούντας των συνταγματαρχών. Για τη δράση του υπέστη πολύχρονες φυλακίσεις, εξορίες και βασανισμούς, μαζί με χιλιάδες άλλους αγωνιστές του λαϊκού κινήματος της χώρας μας.

Η πολιτική διαδρομή του Μανώλη Γλέζου είναι συνυφασμένη με την ιστορία της Αριστεράς στην χώρα μας, που σημαδεύτηκε από τη μεγαλειώδη πορεία ανάτασης και απαράμιλλης προσφοράς, αλλά και από την περίοδο της συμβιβαστικής στροφής, της οπισθοχώρησης και της ήττας. Σε όλη αυτή τη διαδρομή ο Μανώλης Γλέζος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, και με θετικό και με αρνητικό τρόπο, μέχρι τις μέρες μας.

Η ζωή και η δράση του Μανώλη Γλέζου για πολλές δεκαετίες, μέχρι τα βαθιά του γεράματα, μπορούν να αποτελέσουν σπουδαίο υλικό για μελέτη, τόσο με τις θετικές, όσο και με τις αρνητικές τους πλευρές, τόσο για την ανιδιοτελή αγωνιστική προσφορά του, όσο και για τον συμβιβασμό και την υποταγή στην σοσιαλδημοκρατία.

Η παρουσία του μπροστά στο μνημείο του Πολυτεχνείου, μόνος του μέσα στην βροχή, με το μπαστούνι του αλλά και με υψωμένη τη γροθιά του να τιμά τους νεκρούς της εξέγερσης του Νοέμβρη, εμείς θέλουμε να την έχουμε στην θύμησή μας ως μία απέλπιδα προσπάθεια ενός αγωνιστή να τινάξει από πάνω του και πάνω από την ηρωική γενιά του τη σκουριά που φόρτωσε στις πλάτες της η ρεβιζιονιστική-ρεφορμιστική κυριαρχία στο κομμουνιστικό και λαϊκό κίνημα, που το οδήγησε στην οπισθοχώρηση και την ήττα. Ως ένα κάλεσμα για έναν άλλο δρόμο του λαού, σε ένα αγωνιστικό προσκλητήριο απέναντι στους ντόπιους και ξένους δυνάστες του.

Το ΚΚΕ(μ-λ) εκφράζει στους δικούς του ανθρώπους τα συλλυπητήριά του για την απώλειά του.

Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

ΥΓΕΙΑ 
Ποια άποψη είναι σωστή και ποια λάθος;
ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην περίθαλψη ή ΜΟΝΤΕΛΟ παροχής περίθαλψης;
Κείμενο παρέμβασης από τον τομέα υγειονομικών του ΚΚΕ(μ-λ)<br>5 Απρίλη 2020
Κορωνοϊός
Είμαστε τελικά έτοιμοι;
Για τις μονάδες ΜΕΘ
ΔΙΕΘΝΗ 
Covid-19
Ήταν η πανδημία κεραυνός σε αίθριο ουρανό;
Προβλέψεις και επιστημονικές μελέτες για τη σχέση του ιού με την περιβαλλοντική καταστροφή
Με αφορμή ένα άρθρο του Κίσινγκερ
Πώς θα βγουν οι ΗΠΑ από αυτή την πολύπλευρη κρίση;
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 
Οικονόκοσμος
Το πακέτο Τραμπ